2024-07-29 107 浏览
近期大熱,周圍咩都係開心果!即刻唔駛選擇困難症,就要開心果味💚開心果+ 朱古力味!朱古力味一定無得輸,濃得黎唔太甜👍🏻開心果味好食喎!真係有開心果味,好正!有啲後悔叫左mix 😅因為個朱古力味有啲搶
近期大熱,周圍咩都係開心果!
即刻唔駛選擇困難症,就要開心果味💚

開心果+ 朱古力味!
朱古力味一定無得輸,濃得黎唔太甜👍🏻
2024-04-13 201 浏览
老婆最愛食Gelato,但係香港真係賣少見少,唔係到到有,好在屋企附近有一間,可以間中食下解下癮。今次揀左雙球加配朱古力甜筒,一隻係榛子,一隻係開心果,老婆好開心咁一邊食一邊行,快樂就是咁簡單。

2023-11-20 315 浏览
—之前喺klook買雪糕券有折抵過就咁喺現場畀錢買🍨Mini cone($59/120g, up to 2 flavours)正諗緊揀咩味嘅時候 就有食客邊行入去買 邊同佢朋友講🍍榴槤味係世一 最後跟機揀咗記得小時候都ok榴槤 大個就冇咩再接觸Gelato質感好好 黏性拉絲😍榴槤就真係好榴槤 嗝氣都有味🥜開心果已經被蓋過味🤣——————————————————Venchi元朗朗日路9號形點 I L1樓1119號舖
之前喺klook買雪糕券有折

——————————————————
Venchi
元朗朗日路9號形點 I L1樓1119號舖
2023-08-30 304 浏览
"Venchi" 擁有過百年歷史嘅朱古力品牌, 出產嘅朱古力🍫, 味道當然無庸置疑, 但佢嘅gelato🇮🇹🍨雪糕同樣都好有名氣🥔Regular size $69(三種口味) + 焦糖榛子碎Nougatine $15🌰皮埃蒙特榛子 : 平時鍾意食開心果味, 今日賣曬, 試下榛子味, 有驚喜🥳, 榛子味道濃厚, 真心推介🤗🌰🍫榛子碎朱古力 : 招牌朱古力味, 可可味香濃, 夾雜住粒粒榛子碎, 又香又有口感🍈蜜瓜 : 青新蜜瓜味, 可以一試

🍈蜜瓜 : 青新蜜瓜味, 可以一試

2023-07-25 257 浏览
身位榴槤控見到Venchi 出咗榴槤口味Gelato,當然唔可以錯過!🤤叫咗Regular 獨享裝 160g ($69),可以揀3種口味🍨除咗榴槤味,另外揀咗同一樣新出嘅荔枝,最後一款味揀咗75℃特濃朱古力,Venchi 當然要食朱古力😍📌榴槤味好濃郁嘅榴槤味,仲食到有一絲絲榴槤肉🉐📌荔枝味似雪葩,好fresh,好清甜嘅荔枝味📌75℃特濃朱古力味本身已經好鍾意食Venchi 朱古力🍫Venchi 出嘅朱古力Gelato 果然無令人失望,入口有濃濃Dark Chocolate 味,食完都唔會覺得好甜想飲水不過因為Gelato 偏軟身,就算係商場入面都好快溶,大家影幾張相之後要盡快食用😆

📌榴槤味
好濃郁嘅榴槤味,仲食到有一絲絲榴槤肉🉐
📌荔枝味
似雪葩,好fresh,好清甜嘅荔枝味

📌75℃特濃朱古力味

2023-06-17 221 浏览
又到牛媽去覓食嘅時間啦!!!牛媽今次食咗意大利雪糕,雪糕味既選擇非常之多,雪糕本身都非常之滑!味道亦十分濃郁!!非常非常好食牛媽大推介!夏日必食雪糕之一!!!!
又到牛媽去覓食嘅時間啦!!!

牛媽大推介!夏日必食雪糕之一!!!!
成日經過都會忍唔住望多兩眼呢間咁金碧輝煌嘅店😂終於有機會幫襯 同Friend一齊share咁大嘅甜筒雪糕🍦.🐈🎀 ᴛᴀsᴛᴇ: ★★★★☆ ᴠᴀʟᴜᴇ ᴡᴏʀᴛʜ: ★★★★☆ .🌟Gelato (Large) $79200g, 4 flavours ▪️75%特濃朱古力▫️提拉米蘇▪️鹽味焦糖▫️草莓.雪糕質地唔會好硬 口感綿滑 不愧係賣朱古力嘅舖頭 朱古力味好濃郁 又唔會甜到漏尤其推薦特濃朱古力味同草莓味 份量又好足 要share先食得曬.❝☺︎ ғᴏʟʟᴏᴡ ᴜs @ragdoll.kjai ғᴏʀ ᴍᴏʀᴇʀᴀɢᴅᴏʟʟ ᴅᴀɪʟʏ𓃠⸝⸝꙳ • ғᴏᴏᴅɪᴇ𓌉◯𓇋 ‎‎‎• ʟɪғᴇsᴛʏʟᴇ⋆♬︎ • ᴛʀᴀᴠᴇʟ*⋆✈︎❞
成日經過都會忍唔住望多兩眼呢間咁金碧輝煌嘅店😂
不愧係賣朱古力嘅舖頭 朱古力味好濃郁 又唔會甜到漏
尤其推薦特濃朱古力味同草莓味
份量又好足 要share先食得曬

2022-12-11 281 浏览
作為開心果控既我,見到佢出左開心果味即刻要試下!開心果三重奏$88,佢個宣傳單張係寫會有開心果意式雪糕、開心果碎粒、開心果醬。張相入面仲有Cream,我哋買嗰日佢就同我哋講話已經賣晒,所以無比到Cream我地,不過因為我個人唔太鍾意食cream,所以都冇乜所謂。不過我有朋友試過連上面塊曲奇餅都冇🤯雪糕食落去好香開心果味,好軟滑,不過偏甜,餅底都好香好脆,啲開心果碎好好食😳雪糕細細枝,但如果一個人食可能都會覺得有少少膩🙈個人覺得$88咁細枝有少少貴,唔太抵食,不過味道唔錯試吓無妨。評分:6.5-7/10
評分:6.5-7/10
2022-07-18 670 浏览
榴槤遇上Venchi意大利雪糕雪糕口感濃厚creamy ,杰杰地,比起軟雪糕唔會溶得太快。傻婆們本身想試開心果,可惜當日沒有,試左5款口味,店員都無不耐煩,服務態度不錯。❤200克$79/4款口味🌸榴槤⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️十分濃郁既榴槤味,不會太甜,食落有一絲絲既榴槤肉。所以傻婆R叫左2球!🌸綜合莓果⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️十分之酸甜清新,消暑解渴一流🌸75℃特濃朱古力⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️十分濃郁既朱古力味,食晒都唔膩,入口有少少苦味,相當好味🌸芒果⭐️⭐️⭐️⭐️☆芒果味特別,不是大眾口味的芒果味,但不是假味的,傻婆T好鐘意的,因為這芒果味感覺似蘋果芒果的味道店員還會聽晒你選擇的味道,再決定先後次序擺放味道,這點非常貼心======詳情======Venchi (形點)元朗元龍街9號形點一期1樓1119號舖仲有另外17間分店都有售================#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #美食 #元朗好去處 #元朗美食 #Venchi #元朗 #RnT元朗 #雪糕 #甜品 #雪糕控 #甜品控 #RnT甜品 #意大利雪糕
榴槤遇上Venchi意大利雪糕

❤200克$79/4款口味

🌸榴槤⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🌸綜合莓果⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
十分之酸甜清新,消暑解渴一流

🌸75℃特濃朱古力⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
十分濃郁既朱古力味,食晒都唔膩,入口有少少苦味,相當好味

🌸芒果⭐️⭐️⭐️⭐️☆

======詳情======
Venchi (形點)
元朗元龍街9號形點一期1樓1119號舖
仲有另外17間分店都有售
================
#Venchi #元朗 #RnT元朗 #雪糕 #甜品 #雪糕控 #甜品控 #RnT甜品 #意大利雪糕 #icecream #榴槤 #朱古力 #芒果 #莓果 #草莓 #榴槤雪糕 #相機食先
2022-07-14
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
用餐优惠
現金券
  • 榴槤
  • 75℃特濃朱古力
2022-04-26 437 浏览
First try <Venchi> ice cream🍦 一直知道venchi雪糕好出名 但遲遲都未有機會試今次突然好想食雪糕經過就買左個mini size😋我揀左pistachio 男朋友揀hazelnut chocolate 開心果口味比較特別 好少見到坊間嘅雪糕有呢個味~食落唔太甜 有濃郁嘅開心果味 開心果愛好者值得一試!😙Hazelnut chocolate 有粒粒榛子粒 而且朱古力口味濃郁 雪糕食落好香滑 果然值得高價格~絕對會再次回訪😚#emilysbelly雪糕🍦#emily出街食👅👅 #emilysbelly元朗 #emilysbelly中環 #emilysbelly尖沙咀
First try <Venchi> ice cream🍦
一直知道venchi雪糕好出名 但遲遲都未有機會試
今次突然好想食雪糕經過就買左個mini size😋
絕對會再次回訪😚

#emilysbelly雪糕🍦
#emily出街食👅👅 #emilysbelly元朗
2022-04-10 318 浏览
I got a complimentary coupon for their Gelato and I tried their Hazelnut Chocolate(Cremino). The chocolate flavor was really rich butthe hazelnut flavor was not that prominent. One issue was that the gelato was already melting quickly by my first bite. I cannot imagine how fast it will melt if I had it in summer.

Cremino
2022-04-08
用餐时段
下午茶
用餐优惠
現金券
Cremino
2021-11-20 519 浏览
幫襯過呢間舖頭好幾次,味道其實都OK嘅,不過就真係好快溶……小朋友好鍾意食呢間雪糕,貪佢門口支大雪糕得意。今日買咗一杯,個店員木口木面,小朋友想自己揀雪糕,但係又唔識字,啲雪糕蓋係銀色,睇唔到裏面….個店員同佢講「自己睇」…..咁我就逐個字牌簡化左之後讀比小朋友聽,點知佢又話「唔係,呢個xxxx朱古力;…..唔係,呢個係cxxxx朱古力」…..我哋未走佢已經走咗,可能太忙啦……點知行咗幾步個雪糕就溶到跌咗….跟住返轉頭買過杯,順便同個店員反影個雪糕真係太容易溶….點知佢同我講:「係你拎得唔好😅😅⋯⋯」其實佢哋冇理由唔知道自己舖頭啲雪糕係好容易,而且呢間野咁多連鎖店,點都唔算一間細公司,點解會有啲咁嘅服務質素,唔通佢哋唔想做小朋友生意

2020-06-30 1688 浏览
雖然話貴就貴, 但講真就真係幾好味.首先講個缺點先, 雖然喺商場入面, 但唔知關唔關因為夏天, 雪糕個本身好似好容易軟, 例如之前Godiver嗰啲雪糕係好硬身, 或者其他名牌雪糕 都係比較企身, 呢隻雪糕相對地係比較 容易溶化.但除此之外佢個尾真係一流, 細桶可以有兩隻味, 個桶入面會隱藏咗一塊朱古力, 當你就嚟食完杯雪糕會咬到塊朱古力。 我嗌咗津子朱古力做底, 面就有無花果芝士, 無花果芝士嗰個真係好好好好食, 好creamy, 我鍾意嗰個多個朱古力嗰個。
雖然話貴就貴, 但講真就真係幾好味.

2020-01-19 981 浏览
行開yoho~經過venchi見好多人排緊隊買雪糕~心癮想食去睇下有咩味~然後又patpat痕試食左人地~哇😍好濃黑朱古力味好正啊榛子味都好正啊好啦忍5住買左🤣🤣仲要因為叫4隻味抵d要左大ge😂😂😂黑朱古力味❤️榛子味❤️開心果味❤️焦糖榛子味❤️$78除4隻味~其實都幾抵!🥰🥰🥰好味啊!
行開yoho~
經過venchi
見好多人排緊隊買雪糕~
心癮想食
去睇下有咩味~
然後又patpat痕試食左人地~
哇😍

黑朱古力味❤️
榛子味❤️
開心果味❤️
焦糖榛子味❤️
$78除4隻味~
其實都幾抵!🥰🥰🥰
好味啊!
2019-06-16 984 浏览
之前在意大利差不多每天都要品嚐意大利雪糕🍦而Venchi這家店在意大利非常出名又出色,尤其他的朱古力味👍🏻如果想回味一下可以在香港品嚐,剛巧同家人經過決定來試下新口味,我們叫了兩杯一杯當然是朱古力併荔枝,而另一杯是榴槤併開心果🍦🍦如果喜歡食榴槤真係好正👍🏻👍🏻👍🏻而且有一位店員姐姐服務一流,食雪糕是開心事令到我們更加開心🥳
榴槤併開心果
朱古力併荔枝