2024-09-08 1435 浏览
逢親行開返去買花都起碼一兩個鐘,跟住當然就會想喺附近休息吓同埋食返餐好,順便約朋友食個靚飯。 呢間 Victoria restaurant 都幾唔錯,首先價錢夜晚嚟講$100鬆啲每個人,食到個西餐坐得唔錯,份量仲要好足夠,同埋呢個價錢我仲要追加咗一份$28沙律,同埋仲要order多一份餐廳自製蛋糕。另外見佢啲set lunch都幾唔錯,下次中午可以再嚟食。所以行開花墟買完花覺得好攰呢間餐廳真係唔錯,佢原來仲有兩店,就係同一條街嗰度,其中一間間爆咗都可以去第二間。

2024-08-14 2372 浏览
人均100蚊就可以食到扒餐再加埋杯特色餐飲,真係抵到爛~平時食西餐想食塊肉眼扒閒閒地都168以上啦,今次同朋友黎到Victoria Restaurant,佢地既肉眼扒set lunch都係$85,不過呢就係偏薄身既肉眼扒,口感比較冧,牛味都唔算好重。另外叫左個黑毛豬扒拌煙鴨胸set lunch $78, 兩塊黑毛豬扒肉質算冧唔會柴,鴨胸就正常都係偏咸小小咁。跟餐可以叫忌廉湯或者羅宋湯配蒜蓉多士,叫左忌廉湯都幾好飲,好濃味👍🏻加左兩杯特飲($18 per one)焦糖忌廉鮮奶咖啡同埋朱古力忌廉鮮奶咖啡,焦糖真係好正😂超中意飲
人均100蚊就可以食到扒餐再加埋杯特色餐飲,真係抵到爛~
加左兩杯特飲($18 per one)
2024-08-13
2024-07-19 2207 浏览
收工食飯,9:00諗住去隔離寶石鋸扒點知九點已經話收爐 冇晒人食唯有去隔籬街行吓 見到有間餐廳幾多人入去職員有禮貌 環境唔錯 價錢唔貴 嘢食OK免加一牛柳煮得唔錯 溫泉蛋卡邦尼意粉個意粉意粉好足料嘅醬汁多咗少少 但沒有影響意粉口感青口啖啖肉非常Juicy另外田螺亦都烹飪得非常入味,而且熱辣辣推介兩個小食加埋 先$140 計埋個牛扒15X同埋意粉8X仲叫咗個特飲同埋甜品兩個加埋四百幾蚊飽住走 出邊食個牛扒衰極都299/399茶餐廳都要百幾蚊 所以如果想平平地鋸扒都唔錯服務員有禮貌,上菜會收碟 呢個價錢對於食慣香港茶記嘅我有咁嘅食物質素同埋服務態度已經唔錯
收工食飯,9:00諗住去隔離寶石鋸扒

個意粉意粉好足料嘅
醬汁多咗少少
但沒有影響意粉口感
青口啖啖肉非常Juicy
另外田螺亦都烹飪得非常入味,而且熱辣辣
推介
兩個小食加埋 先$140
計埋個牛扒15X同埋意粉8X
仲叫咗個特飲同埋甜品
兩個加埋四百幾蚊

飽住走 出邊食個牛扒衰極都299/399
茶餐廳都要百幾蚊

所以如果想平平地鋸扒都唔錯

服務員有禮貌,上菜會收碟
呢個價錢對於食慣香港茶記嘅我
有咁嘅食物質素同埋服務態度已經唔錯

2024-07-16
2024-06-15 1741 浏览
第一次食,年幾前開始多去呢條街食,見一條街有兩間分店都似唔差,食下午茶都一間要排隊,另一間咁啱等左兩三分鐘有人走,叫左雞扒和豬扒,煎好香,夠入味,唔太韌,仲要唔係細份,雖然下午茶時段但呢個係午餐或晚餐的價錢和分量,唔計係下午茶時段,就真係好食,六十幾有餐飲唔駛加一服務費,值得再去。
2024-06-10
周日和朋友逛街,適逢母親節,旺角超多人。去邊度食lunch,都要排隊。想食西餐,又唔太貴,真係好難搵。喺OpenRice找到這間餐廳,價錢不太貴就試吓。去到嘅時候,已經有七至八個人等位中,諗住好耐,但諗咗一陣食啲咩,就已經到我哋啦。驚喜1:帶位的年青男職員,雖然戴住口罩,都feel到佢 巧帥,未食先開心吓。驚喜2:環境格局有情調、清靜。最緊要一入去冇油膩的味道 。驚喜3:一上菜,先知份量咁足夠,幸好點了伴薯菜。紐西蘭草飼肉眼牛扒 $85:羅宋湯+ 蒜蓉多士+飲品(免加1)因為太肚餓,蒜蓉多士未影相就食咗😅。羅宋湯入面有些蔬菜,食完塊扒都冇罪惡感。驚喜4:相宜價錢,食物質素中上以這個價錢去鋸扒,都唔好諗塊扒係好高質素。食到有少少梳打粉,令肉質嫩腍啲。廚師廚藝搭救。牛扒上枱即食,煎牛扒邊位係香脆。伴菜翠玉瓜,大大嚿,一啲都唔慳。塊扒唔太鹹,食完冇口渴。薯角唔油膩,金黃色👍,若整得太香脆,入面薯仔就會太乾唔好吃。日式和風牛肉漢堡包伴薯角$82:漢堡包個包好軟熟,伴菜沙律用羽衣甘藍,有誠意。隻蛋煎得好靚,整體擺盤靚👍。牛肉漢堡比較遜色,咬落口有一粒粒應該係筋位部份,完全咬唔到。漢堡扒太粘林,唔
周日和朋友逛街,適逢母親節,旺角超多人。
去邊度食lunch,都要排隊。
想食西餐,又唔太貴,真係好難搵。
喺OpenRice找到這間餐廳,價錢不太貴就試吓。

,未食先開心吓

驚喜2:環境格局有情調、清靜
。最緊要一入去冇油膩的味道

驚喜3:
一上菜,先知份量咁足夠,幸好點了伴薯菜。

紐西蘭草飼肉眼牛扒 $85:
羅宋湯+ 蒜蓉多士+飲品(免加1)

因為太肚餓,蒜蓉多士未影相就食咗😅。
羅宋湯入面有些蔬菜,食完塊扒都冇罪惡感。

驚喜4:
相宜價錢,食物質素中上
廚師廚藝搭救
塊扒唔太鹹,食完冇口渴。

日式和風牛肉漢堡包伴薯角$82:
漢堡包個包好軟熟,伴菜沙律用羽衣甘藍,有誠意

隻蛋煎得好靚,整體擺盤靚👍。
牛肉漢堡比較遜色,咬落口有一粒粒應該係筋位部份,完全咬唔到。漢堡扒太粘林,唔夠實,自家製唔太鹹。

驚喜5: 職員做事效率高,有禮貌,又貼心。

他們上菜速度很快,整體食物有誠意又不會馬虎。見識到快靚正

現場所見,三位職員很有默契,客人一離開,第一位職員清理枱上餐碟(動作快手),第二位就馬上抹枱,第三位職員隨即叫下一位客人預備就坐,唔怪得翻枱率咁高

一位資深男職員,又好禮貌👍。
他們很貼心,見客人揸住一紮高身的花束,主動幫忙用儲物籃存放在一旁

唯獨有少少扣分,每枱都有提供透明飲用水樽給客人飲用水。玻璃水瓶明顯好耐先洗一次和啲水好山水味道,所以只飲了一啖。

有機會會再來光顧,試吓其他嘢食。

2024-05-12
有時自己間唔中精心打扮,為自己生活添加上情調同儀式感都好重要ga,自己都唔對自己好d,邊個會對自己好???🌹🌹🌹去唔到郵輪就去左間打造成船艙嘅餐廳,幻想自己置身係海上邊邊歎美食同世界。探索下活着嘅意義,感受生命,好好享受me time🤗📌紅菜頭火腿忌廉湯連蒜蓉包+$5一上枱有d 嚇親,以為比左紅湯我。店員介紹後先知原來係係歐洲同草藥治療師心中地位好比靈芝嘅紅菜頭。全因紅菜頭蘊藏好多維他命、礦物質同抗氧化物,好多研究指紅菜頭係改善記憶力、降低糖尿病風險、降血壓等有幾好嘅效果。香脆嘅蒜蓉包浸落湯度即時全塊吸曬紅菜頭湯化為紅色,超正。📌美式珍寶雞扒•輕蔬•黑椒汁配薯菜$58再加配意粉$8好珍寶size嘅雞扒,肉質滑溜入味,配上有調味同煎過嘅瓜同紅蘿蔔,好食到連平時我唔鐘意食嘅呢啲都好快清空。薯角炸得香脆唔油膩,點上茄汁好好味。仲有碟有香蒜製過嘅意粉彈牙唔會淋,值得一讚。📌士多啤梨鮮奶+$18賣相精美配上高高嘅cream,令人見到都大快朵頤。打卡一流⛅ 📌藍莓芝士蛋糕+$22跟餐芝士控嘅我感到幸福感,呢一刻暫時忘記卡路里,食曬先講😆😆😆最正竟然係呢度全日免加一#victoriarestaura

📌紅菜頭火腿忌廉湯連蒜蓉包+$5

香脆嘅蒜蓉包浸落湯度即時全塊吸曬紅菜頭湯化為紅色,超正。

📌美式珍寶雞扒•輕蔬•黑椒汁配薯菜$58再加配意粉$8

📌士多啤梨鮮奶+$18

📌藍莓芝士蛋糕+$22跟餐
芝士控嘅我感到幸福感,呢一刻暫時忘記卡路里,食曬先講😆😆😆

最正竟然係呢度全日免加一

#victoriarestaurant
#victoriarestaurants
@victoria_restaurant_hk
@victoria_restaurant.hk

📍Victoria Restaurant
太子太子道西150-152號太子商業大廈地下B3號舖

2024-02-24 1737 浏览
今時今日出街食飯都唔會好大期望!朋友介紹呢間餐廳咁就去試吓啦。佢哋個餐牌都幾多選擇。我揀咗食羊扒5成熟。我老公食牛扒3成熟。有餐湯加$20有甜品羊扒醃得好入味。牛扒都唔un 埋單先知原來佢哋冇加一咁老公都好醒目比貼士啦值得讚一讚,啲後生女/仔侍應好好禮貌❤️
今時今日出街食飯都唔會好大期望!
朋友介紹呢間餐廳咁就去試吓啦。
佢哋個餐牌都幾多選擇。
我揀咗食羊扒5成熟。我老公食牛扒3成熟。
有餐湯加$20有甜品
羊扒醃得好入味。牛扒都唔un
埋單先知原來佢哋冇加一
咁老公都好醒目比貼士啦
值得讚一讚,啲後生女/仔侍應好好禮貌❤️
2024-02-20 1578 浏览
會想再嚟。👍🏻大家想抵食啲嘅話可以選擇下午茶時段嚟。😌😌職員態度友善。我覺得個雞扒都ok,不過男仔就未必夠飽,因爲啲意粉/飯嘅份量比較少。🤣🤣黑椒汁唔會好辣。

2024-02-20
  • 香煎美國珍寶雞扒
2024-02-13 1624 浏览
每逢去花墟行街街,我哋例必到V.R食個飯,無論Lunch Or Dinner,佢哋都係好鬼抵食又好食。琴日年二八帶2位小姐去買年花之前,就食咗個快Lunch。我哋12:15左右到,門口已經排緊隊,我哋大概等左半個鐘先有位,我哋1大2小每人各自叫一份午餐,午餐包左湯+主菜+飲品,份量好足夠,相信都滿足到男士胃口。✪Lunch Set*套餐配羅宋湯(素)或忌廉湯羅宋湯好好味,好重蕃茄味,比起忌廉湯羅宋湯贏九條街😂❤︎︎ B4. 極量芝士蕃茄焗吉列豬扒意粉 $68一上枱就已經聞到好香濃蕃茄芝士味,配上剛剛炸好既吉列豬扒,熱辣辣,無得頂,好食🤤❤︎︎ C2. 美國農場無激素珍寶雞扒•輕蔬。煙肉野菌燒汁飯 $65雞扒大大塊,煎得香脆,配上野菌燒汁好好味,呀囡好快KO左🤣❤︎︎ C3. 烤美國黑毛豬扒•輕蔬•紅酒燒汁薯菜 $75豬扒煎到好香又淋身,配上燒汁厚切薯條冇得彈👍🏾✪餐飲方面都係d茶或啡(凍飲加$3)凍朱古力加$5 ❤︎︎凍朱古力(呀囡話好好味)❤︎︎凍檸水(正常)❤︎︎熱奶茶(正常茶包奶茶)我哋3人埋單多謝$216真係好鬼抵,CP值堅高大大大大力推👍🏾推介指數:9/10
琴日年二八帶2位小姐去買年花之前,就食咗個快Lunch。

✪Lunch Set
*套餐配羅宋湯(素)或忌廉湯
羅宋湯好好味,好重蕃茄味,比起忌廉湯羅宋湯贏九條街😂

❤︎︎ B4. 極量芝士蕃茄焗吉列豬扒意粉 $68

雞扒大大塊,煎得香脆,配上野菌燒汁好好味,呀囡好快KO左🤣

❤︎︎ C3. 烤美國黑毛豬扒•輕蔬•紅酒燒汁薯菜 $75

豬扒煎到好香又淋身,配上燒汁厚切薯條冇得彈👍🏾

✪餐飲方面
都係d茶或啡(凍飲加$3)
凍朱古力加$5
❤︎︎凍朱古力(呀囡話好好味)
❤︎︎凍檸水(正常)
❤︎︎熱奶茶(正常茶包奶茶)

我哋3人埋單多謝$216
真係好鬼抵,CP值堅高

大大大大力推👍🏾

推介指數:9/10
2024-01-05 1445 浏览
叫咗個牛扒同忌廉麵,牛扒超級鹹😂😂怪自己運氣唔好喇食到快醃得咁鹹嘅扒😂同餐廳員工講,都非常好禮話可以換其他餐。換咗三文魚餐,味道6/10分,但中間有少少不熟。正常問題不大,但如果有朋友食唔到生….的話然後係個麵,真係omg出嚟😂擺一陣(應該15mins內)就開始一pat,仲要一夾就斷T T,未試過一間意粉有以上情況….味道的話,4/10分。um..失落感大,仲要未食飽😅😅😅😅體驗差。

um..失落感大,仲要未食飽😅😅😅😅體驗差。
2024-01-04 1193 浏览
今日去咗間餐廳試飯,真係賞心悅目。開頭我哋點咗傳統羅宋湯同周打海鮮湯,羅宋湯濃郁得嚟唔會太濃,啖啖蕃茄既酸甜令人捧腹,周打湯滑溜溜嘅,飲落去篤實得滯😋。主菜方面,香煎珍寶雞扒配薯菜真係掂爆,雞肉彈牙得黎肉汁又多,食落去真係過癮。個黑椒汁微辣,啱晒我口味。至於龍蝦汁海鮮意大利飯,飯粒夠彈性,配上龍蝦汁唔會太鹹,食落好夾😍。加埋個增值蛋糕,杏仁豆腐芝士蛋糕咬落去滑溜,杏仁片鬆脆,好過癮。整體嚟講,呢間餐廳嘅食物質素同味道都算係靚靚。食物有層次,服務埋都親切。下次有機會一定會再嚟,真係令人滿足到喺度打個飽嗝👍!
2023-12-08 1442 浏览
Friday dinner set 全部包soup 同drinks一睇仲以為lunch menu 黎,咁平唔怪得要排隊(其實有得訂台)不過都入得好快,4-5組人等左15分鐘左右同一條街對面仲有另一間分店服務態度都好好呀松露海鮮 Risotto $88正常發揮~好creamy,飯係岩港式口味,岩岩好煙UN唔會有半熟感安格斯西冷牛扒$158牛扒好驚喜,開頭諗一係好薄一係好細,點知兩樣都唔係另一樣驚係既係OVERCOOK,但又係冇牛扒肉質好軟又有牛味,呢個價錢真係唔錯蒜蓉包$20餐湯附送既garlic bread第一次覺得好正,夠香蒜味又唔會焗到個包硬到界嘴不過特登再叫一份既質素就冇咁好嚕~好正,夠香蒜
一睇仲以為lunch menu 黎,咁平
唔怪得要排隊(其實有得訂台)
不過都入得好快,4-5組人等左15分鐘左右
同一條街對面仲有另一間分店
服務態度都好好呀

松露海鮮 Risotto $88

安格斯西冷牛扒$158
牛扒好驚喜,開頭諗一係好薄一係好細,點知兩樣都唔係
另一樣驚係既係OVERCOOK,但又係冇
牛扒肉質好軟又有牛味,呢個價錢真係唔錯

蒜蓉包$20
不過特登再叫一份既質素就冇咁好嚕~好正,夠香蒜
今日11號生日食快樂午餐,怎知現在……!剛才到坐位還未看餐牌,中年的待應問到食什麼餐及等埋。我都未看餐牌揀選什麼餐,轉頭再叫聲。Lunchtime 揀選C1香煎龍利魚柳、輕蔬意式香草蕃茄汁薯菜及熱咖啡同埋C4烤紐西蘭殻飼肉眼扒薯菜及熱咖啡!女待應取西湯放下桌子都幾無禮貌嘅!還有沒有問客人指碟餸要不要,見到碟上取走!到埋單時沒有說聲謝謝!下次少去來食Lunchtime!
2023-10-08 1250 浏览
在公司努力完成report後,諗住食好少少獎勵吓自己,可惜中了個小伏…..Dinner set 包的餐湯,叫了一紅一白,但兩款都唔夠熱,只是微溫。紅湯正常質數,而白湯似茶記奶味過重個種…….另一併附上的蒜蓉多士也是正常水平。烤美國黑安格斯西冷牛扒 配飯 ($158)叫咗5成熟,切開覺得應該唔止,無鬆肉粉,不過成塊肉無乜肉汁同好柴,連近筋位都好柴……咬到牙胶都攰………鮮三文魚.北海道帆立貝.野菌忌廉汁天使麵 ($88)好大份,帆立貝偏細,不過呢個價位差不多,可接受; 三文魚一小片一小片混入意粉中,可惜偏腥;意粉正常,醬汁不多不少條條意粉都沾到。
紅湯正常質數,而白湯似茶記奶味過重個種…….

另一併附上的蒜蓉多士也是正常水平。

烤美國黑安格斯西冷牛扒 配飯 ($158)

鮮三文魚.北海道帆立貝.野菌忌廉汁天使麵 ($88)

2023-09-08
2023-09-09 1161 浏览
如果你和我一樣是一個打工仔,或者是未工作的學生,但又想嚐嚐西餐,這間Victoria restaurant 是一間很不錯的選擇:🩵提供平價的西餐選擇。你可以支付幾十元的價格,享受多種不同的西餐菜式,包括沙拉、湯品、主菜和甜點等。可以讓你品嚐到多種不同的西餐風味。🩵你還可以選擇漢堡、薯條、沙拉等西式快餐,這些選擇經濟實惠。🥗蟹棒鮮蝦雞肉凱撒沙律🌟🌟🌟使用羅馬生菜(Romaine lettuce),葉片比較脆嫩,給沙拉增添了口感和層次感。雞肉被切成塊狀和蟹棒、蝦一齊放置在沙拉上方。蟹柳都有呈現出「蟹肉」的質地和味道,凍鮮蝦肉質感脆爽,雞肉比較入味則增加了沙拉的豐富感。除了蟹棒、鮮蝦和雞肉,這道沙拉還包括一些凱撒沙拉醬(Caesar dressing),給沙拉帶來了濃郁的味道和奶油質感。還會添加撒在沙拉上的帕馬森芝士碎屑,這增加了沙拉的鹹味和絲絲的奶香。🍔美式芝士牛肉漢堡🌟🌟🌟🌟漢堡的外皮是烤得金黃酥脆的,有一種松脆的質地。你咬下去時,會感受到外皮的輕微嚼勁和香脆感。牛肉漢堡肉質有彈性和滑嫩感。外皮的酥脆加上牛肉漢堡的鮮嫩多汁加上芝士的絲滑和綿軟,這種口感組合在一起,帶來了一種令人滿足的食用
🥗蟹棒鮮蝦雞肉凱撒沙律🌟🌟🌟
🍔美式芝士牛肉漢堡🌟🌟🌟🌟
漢堡的外皮是烤得金黃酥脆的,有一種松脆的質地。你咬下去時,會感受到外皮的輕微嚼勁和香脆感。牛肉漢堡肉質有彈性和滑嫩感。外皮的酥脆加上牛肉漢堡的鮮嫩多汁加上芝士的絲滑和綿軟,這種口感組合在一起,帶來了一種令人滿足的食用體驗。