2024-11-06
好難得嚟到天水圍一帶,要去天恒個邊,搵下附近有咩食,平時成日喺商場入面搵野食已經唔知有咩好食,wetland seasons park呢邊就開咗好多新野食,好多地舖餐廳,離天恒都唔遠,就嚟呢邊試吓。呢日係星期日,下午3點嚟到,餐廳入面只有兩枱客,自己入到去自己搵位坐低就得,冇人招呼,枱面有qr code自己落單。星期日都照有午市套餐同下午茶套餐,午市套餐多啲選擇,有撈檬、湯檬、飯,檬粉可以轉河粉、米線,但下午茶套餐就得撈檬同飯。午市套餐可以免費揀凍飲,下午茶飲凍飲就要加錢。我哋就叫咗一個午市套餐一個下午茶餐。飲品叫咗熱朱古力同凍美祿恐龍,朱古力好濃唔錯,美祿恐龍就係美祿上面加朱古力粉。優惠追加$14兩隻牛油雞翼,好香牛油味,雖然個碟好多油但啲雞翼都好脆。香茅雞扒湯河粉 午市套餐有自家製辣汁,落單個陣可以揀唔要/小/中/大辣,我哋揀咗小,都幾多,明顯見到好多辣油,我哋舀咗啲出嚟先攪個河粉,但都幾辣。雞扒幾嫩,不過啲皮唔脆的,普通煎。香茅豬扒撈檬 下午茶餐冇得揀麵類,同埋一定要係撈檬,上菜會比埋桶汁你。汁唔太酸,少少辣,主要係入面嘅蒜蓉嘅辣味,唔係真係辣椒嗰種咁辣。豬扒幾好食,夠乾。
香茅雞扒湯河粉 午市套餐
香茅豬扒撈檬 下午茶餐