美國著名扒房Wolfgang Steak House全球一共有17間分店主打極少數可被評級為USDA prime等級嘅黑安格斯牛肉店內充滿美式風格 service亦好細心Central Course MenuWATERSTILL OR SPARKLING WATERAPPETIZER前菜有2款可以二選一WOLFGANG'S CRAB CAKE美國扒房中經理菜式之一蟹餅外層香鬆而內裏香軟入口帶住啖啖鮮甜蟹肉CAESER SALAD WITH SIZZLING BACON用上加拿大厚身煙肉入口香脆充滿煙燻香氣底下Caesar salad 配搭爽脆羅馬生菜清新又開胃SOUPSOUP OFTHE DAY 超濃厚粟米濃湯味道除左粟粒自己甜味外亦帶淡淡烤粟米香氣質感好綿而且帶住玉米蓉MAINPORTERHOUSE STEAK +$280Wolfgang 最經典嘅signature採用USDA prime等級黑安格斯牛肉乾式熟成大里脊牛排屠宰後於自設的熟成室經過平均28天的乾式熟成程序令牛扒質感。肉汁及風味能夠保存牛扒同時配上一半牛柳一半西冷上枱嘅時候充滿濃濃牛油香伴隨熱力下牛油會滋滋聲店員會再將牛
主打極少數可被評級為USDA prime等級嘅黑安格斯牛肉

PORTERHOUSE STEAK +$280
Wolfgang 最經典嘅signature
採用USDA prime等級黑安格斯牛肉乾式熟成大里脊牛排
屠宰後於自設的熟成室經過平均28天的乾式熟成程序
令牛扒質感。肉汁及風味能夠保存
牛扒同時配上一半牛柳一半西冷

整體亦唔會太膩

Crab  Cake
Creamed  Spinach
  • Wolfgang's Crab Cake
同兩個好朋友去咗呢一度慶生order咗三個set dinner wine free flow。本來非常期望,但係上菜極慢waiter態度又差,搞到我哋不能專注體驗,淨係顧住搵waiter追菜。其中最離譜嘅係我哋order嘅係set dinner for 3。知但係嚟嘅所有嘢都係兩份,即係要我哋三個分享兩隻蠔兩隻龍蝦仔兩隻蝦 雖然每位2000但係咁樣食都幾寒酸下。去到個湯先來兩份要追先來第三份就令我懷疑會唔會係個餐廳攪錯左以為我地只係叫左兩set。叫咗個經理嚟問問咗一兩句佢已經冇耐性check都唔check淨係話啱,只係話送多個甜品俾你哋然後咩都唔解釋就走左咁都得,好無禮貌。要提一提呢一餐嘅服務費都要$500換來咁嘅態度。公正啲講一句牛扒係幾好食環境好靚不過比呢間餐廳嘅服務員浪費晒唔會再嚟。今時今日一人兩千蚊食到好多嘢好好服務結論係呢一度CP值極低可以拜拜
。要提一提呢一餐嘅服務費都要$500換來咁嘅態度
拜拜
三人share兩件海鮮
三人share兩塊煙肉
靚牛扒
2024-12-23
$2000 (晚餐)
靚牛扒
上網睇到呢間扒房食Dry-aged 好出名,所以就襯聖誕嚟到試咗佢哋嘅 dinner set~呢到既裝修行美國扒房餐館fine dining風,座位空間都舒適,有少少似Ruth Chris’s 既style,唯一係個光線有d唔夠。因為聖誕,餐廳出左兩個Festival Special Dinner Set,都係以牛扒為主,有$1480同$790兩個grade。貴set主要多咗Seafood Platter、龍蝦湯同自動upgrade dry-aged steak。$790既set就得普通d既appetizer同正常牛柳,如果想食dry-aged就要加$330。因為第一次到訪,所以就試個入門版,試下佢個牛柳煎到咩水準先啦!餐湯及麵包籃餐湯係南瓜湯,無乜特別,個麵包籃既麵包有d硬同凍,如果比客人前會翻熱就好dAppetizer:Wolfgang’s Crab Cake🦀 呢個蟹餅有d失望,一黎個外型一望就有d唔吸引,好似炸得太乾咁,二黎切開佢時,d蟹肉感覺唔太fresh,搞得太碎,只得好細好幼蟹肉絲,食落都比較乾身,無乜蟹肉香味,對比之前係RC食既差好遠。主菜:Petit Fillet

餐湯及麵包籃

Appetizer:
Wolfgang’s Crab Cake🦀

主菜:Petit Fillet Mignon🥩
唔同前菜,呢個菲力牛排,又比想像中出色。雖然厚切,但肉質非常嫩滑,Medium煎得剛好,真係出面少少香脆,入面就粉紅色,咬落一d都無根,又有牛味有肉汁,味道一流,煎得啱啱好👍🏻試完今次既牛柳,我好sure會番轉頭再試佢個dry-aged!另外仲會配埋薯蓉同波菜,兩樣都煮得creamy,菠菜好嫩口好好食😋

甜品:Tiramisu🍰
最後嘅甜品係Tiramisu,呢個Tiramisu亦係unexpectedly好食,層次分明,咖啡味道剛好,唔會太甜,濕潤到亦控制得好好,cream既部分夠蛋香,可以話係我近期食既最鍾意一件Tiramisu ❤️

呢個 $790 套餐雖然唔算平,但個牛柳質素的確唔差,只係個前菜有d失望,如慶祝特別日子都係唔錯選擇,下次就再黎試下dry-aged steak la!
2024-12-30 0 浏览
圣诞节新年就快到了,聚会首选中环的Wolfgang,老钱风牛排馆品质在线,份量也很足,超级满足的一餐!🦀Wolfgang 蟹饼蟹饼外脆内嫩,蟹肉鲜美,配以香浓的蛋黄酱,口感丰富,咸鲜适中。🥗凯撒沙拉这道沙拉的生菜脆嫩爽口,搭配经典的凯撒沙拉酱,浓郁的奶酪和大蒜风味,带来丰富的层次感。撒上的烤面包丁增添了酥脆感,整体口味清新又满足。🎃南瓜汤南瓜汤质地顺滑,略带甜味,温暖而舒适。🥩美国干式熟成 Porterhouse 牛排这款牛排外焦里嫩,肉质鲜美多汁。干式熟成的过程提升了牛肉的风味,带有浓郁的肉香和微妙的坚果味,口感丰富。🥔香滑土豆泥土豆泥绵密细腻,入口即化,奶香浓郁。加上黄油和奶油的调和,使得口感更加丝滑,完美衬托牛排的风味。奶油菠菜奶油菠菜清爽而滑腻,菠菜的鲜甜与奶油的浓郁相结合,口感柔和。特别嫩的菠菜让整个菜品更为轻盈,适合搭配重口味的主菜。🍰提拉米苏提拉米苏层次分明,咖啡的苦涩与马斯卡彭奶酪的甜腻相互交融。松软的手指饼干吸收了咖啡的香气,整体口感丰富,甜而不腻,是完美的餐后甜点。
🦀Wolfgang 蟹饼
🥗凯撒沙拉
🎃南瓜汤
南瓜汤质地顺滑,略带甜味,温暖而舒适。
🥩美国干式熟成 Porterhouse 牛排
🥔香滑土豆泥
奶油菠菜
🍰提拉米苏
2024-12-27 0 浏览
The ambiance of the restaurant was elegant and sophisticated, but unfortunately, the food did not live up to expectations.The porterhouse steak, which was supposedly dry-aged, lacked the depth of flavor that one would expect from such a cut of meat. I found myself needing to add copious amounts of sea salt just to bring some semblance of balance to the dish. Additionally, the steak arrived at my table lukewarm, rather than the piping hot temperature one would hope for.The grilled asparagus was a

The grilled asparagus was another disappointment, as it was overly oily and lacked the freshness that I would have expected from a high-end steakhouse. Overall, the meal was a letdown and did not justify the high prices charged by the restaurant.

While Wolfgang Steakhouse in Hong Kong may have a beautiful setting, the food left much to be desired. I would not recommend dining here if you are looking for a truly exceptional steakhouse experience.
2024-12-22
2024-12-25 0 浏览
早排同朋友去咗中環Wolfgang’s Steakhouse慶祝,嗰到裝修好有格調,侍應好專業,係一個好啱慶祝食飯嘅好地方🎉我哋今日叫咗個性價比好高嘅Central Course Menu $690 per person,仲叫多咗半打生蠔😋新鮮生蠔 6pcs $328優惠期間仲送咗兩杯白酒,好啱節慶小酌返一杯,愛爾蘭生蠔creamy新鮮,海水味重,好味道🦪Bread - 佢哋嘅麵包喺由Bakehouse整嘅😯Appetiser - 蟹餅、凱撒沙律蟹餅啖啖蟹肉,點完個醬更加帶出鮮味。凱撒沙律勁多芝士好好味,入面嘅厚煙肉好出色👍🏻Main - 美國安格斯乾式熟成大里脊牛扒 +$280 per person牛扒經過28日dry-aged處理,餐廳用熱陶瓷碟上菜,侍應再一邊淋上滾熱牛油,香味濃郁。大T bone分為sirloin同tenderloin。Sirloin 肉味濃有咬口,焦香外皮令口感更豐富。Tenderloin好鮮嫩,食落質感軟腍,配上佢哋嘅醬汁或者少少鹽已經夠晒味🤤Sides - 有薯蓉同埋奶油菠菜,味道中規中矩Dessert - Tiramisu 相當細滑,酒味淡香,餐廳仲會畫

Bread - 佢哋嘅麵包喺由Bakehouse整嘅😯

Appetiser - 蟹餅、凱撒沙律

Sides - 有薯蓉同埋奶油菠菜,味道中規中矩

Dessert - Tiramisu 相當細滑,酒味淡香,餐廳仲會畫碟,同埋送咗即影即有相,成個體驗好唔錯,好啱帶另一半嚟😌

Coffee or Tea
2024-12-06 1711 浏览
📍中環老牌扒房‼️· 超巨型porterhouse steak🥰 — Wolfgang’s Steakhouse Hong Kong🥩•#pigfoodiexhk_中環#pigfoodiexhk_西餐==============================上星期同朋友嚟咗呢間位於中環嘅老牌扒房試吓佢地嘅dinner set✨餐廳環境舒適闊落,慶祝節日嘅話仲會送埋即影即有🤪——————————————————————Central Course Menu $690 pp⭐️Bread餐包係用咗bakehouse嘅包,口感軟熟,點湯食一流~·⭐️Appetiser Wolfgang Crab Cake蟹餅外皮香脆,入面係滿滿嘅鮮甜嘅蟹肉絲,點埋他他醬好開胃!😋⭐️Soup是日餐湯係粟米湯,質感濃厚,粟米味香甜🤪·Main Main有三個選擇,一場嚟到就試吓最signature嘅porterhouse steak😋⭐️Porterhouse Steak +$280 pp牛扒好巨型,一上檯已經嗞嗞響,油脂豐腴🤩牛扒係經過熟成處理,分咗sirloin同tenderloin,前者肉味好濃,後者肉質非常軟

#pigfoodiexhk_中環
#pigfoodiexhk_西餐
——————————————————————
Central Course Menu
$690 pp

⭐️Bread

餐包係用咗bakehouse嘅包,口感軟熟,點湯食一流~
⭐️Appetiser

Wolfgang Crab Cake

⭐️Soup

是日餐湯係粟米湯,質感濃厚,粟米味香甜🤪
Main

⭐️Porterhouse Steak +$280 pp

牛扒好巨型,一上檯已經嗞嗞響,油脂豐腴🤩牛扒係經過熟成處理,分咗sirloin同tenderloin,前者肉味好濃,後者肉質非常軟諗juicy,各有特色🥰調味嘅話加少少鹽已經好好味😋
Sides

⭐️Creamed Spinach

菠菜好creamy,配埋牛扒好夾🥰

⭐️Mashed potatoes

薯茸綿密,牛油味香濃🤩🙌🏻
Dessert

⭐️Tiramisu

Tiramisu口感軟滑,蛋糕體濕潤🥰咖啡味好出🙌🏻
——————————————————-
賣相:3.5/5
味道:4.3/5
性價比:3/5
推介度:3.8/5
——————————————————-
📍 Wolfgang’s Steakhouse Hong Kong @wolfgangssteakhousehk
中環都爹利街6號印刷行1樓
2024-11-18 2553 浏览
🇭🇰Wolfgang's Steakhouse Hong Kong·CENTRAL COURSE MENU $690pp l 2-GLASS WINE PAIRING $380佢呢個menu都幾抵食 係真係有曬Wolfgang's最signature既野食🤩+$280仲可以轉佢最出名既PORTERHOUSE STEAK 不過因為我朋友唔食牛 所以我地就無加到🤣🤣之後佢兩款酒都唔錯 我尤其鐘意佢配個款紅酒 佢同個牛扒真係超夾🍷·FRESH OYSTERS $328 (6PCS) l WOLFGANG'S CRAB CAKE l CAESER SALAD WITH SIZZLING BACON l SOUP OF THE DAY l BAKEHOUSE'S BREAD佢個生蠔超級新鮮 配埋佢個oyster sauce超夾🦪之後佢個crab cake都啖啖肉 唯一係我覺得佢可以再熱辣辣啲🦀之後佢個沙律上面既bacon係煎到好脆 超油香🥓粟米湯係好似將成條粟米打成蓉咁 都好正🌽·PETIT FILET MIGNON l GRILLED SEABASS l MASHED POTATOES l C
FRESH OYSTERS
佢個生蠔超級新鮮 配埋佢個oyster sauce超夾🦪
SOUP OF THE DAY
粟米湯係好似將成條粟米打成蓉咁 都好正🌽
PETIT FILET MIGNON l GRILLED SEABASS l MASHED POTATOES l CREAMED SPINACH
PETIT FILET MIGNON
之後兩款主食我地都好鍾意 佢個牛扒係真係煮到完美既medium rare 好軟嫩 而且牛味好濃🥩
GRILLED SEABASS
之後佢個gravy都好夾 好好味🤤🤤佢個魚都係超厚肉 超嫩 不過佢呢個魚就無醬汁比你點既 主要食個魚味 但係都唔錯🐟最有驚喜係佢個蘆筍超甜 超juicy 我地勁想encore🤣🤣
MASHED POTATOES
之後佢個薯蓉都好creamy🥔
CREAMED SPINACH
菠菜都好味🥬
TODAY'S DESSERT l COFFEE OR TEA
TIRAMISU
最後我地個日既甜品係tiramisu呢個都好好味 質感好好 而且佢咖啡既比例好好☕️之後雖然我地個日無咩特別慶祝 但係餐廳都有幫我地畫碟 祝我地有個lovely evening 仲幫我地影左個即影即有🥰超sweet🥰🥰
#rbyeat
#rby西餐 #rbycelebrations #rbytiramisu
#rby中環
GRILLED SEABASS
MASHED POTATOES
CREAMED SPINACH
TIRAMISU
‼️慶祝必須收藏呢間餐廳‼️呢次係二訪位於中環嘅傳統美式扒房🍽️自從食過一次之後佢就榮升我心中香港no. 1嘅扒房🥺❤️一直對佢嘅Dry-Aged牛扒念念不忘😭餐廳裝修充滿80年代舊式扒房嘅風格,高級典雅得嚟有復古嘅風味🤎重點係餐廳職員服務態度超貼心的🥹🤝🏻近排佢哋新推出Dinner Set Menu,最平$690就食到6道菜✨🙏🏻比起之前一定要A La Carte真係抵好多🙌🏻😍🌟𝘾𝙚𝙣𝙩𝙧𝙖𝙡 𝘾𝙤𝙪𝙧𝙨𝙚 𝙈𝙚𝙣𝙪 $690/𝙥𝙥𝙡𝙒𝘼𝙏𝙀𝙍✨𝙎𝙩𝙞𝙡𝙡 / 𝙎𝙥𝙖𝙧𝙠𝙡𝙞𝙣𝙜 𝙒𝙖𝙩𝙚𝙧𝘼𝙋𝙋𝙀𝙏𝙄𝙕𝙀𝙍✨𝙒𝙤𝙡𝙛𝙜𝙖𝙣𝙜’𝙨 𝘾𝙧𝙖𝙗 𝘾𝙖𝙠𝙚 🦀餐廳嘅招牌蟹餅🦀一切開中間係一絲絲嘅蟹肉,好足料😂食落就比較鬆散,不過鮮味十足🙂‍↕️✨𝘾𝙖𝙚𝙨𝙚𝙧 𝙎𝙖𝙡𝙖𝙙 𝙬/ 𝙎𝙞𝙯𝙯𝙡𝙞𝙣𝙜 𝘽𝙖𝙘𝙤𝙣 🥗凱撒沙律配烤煙肉🥓芝士份量好多,撈勻之後每一啖菜都食到香濃嘅芝士味🤣係我食過最肥仔嘅沙律🫣𝙎𝙊𝙐𝙋當日餐湯係南瓜忌廉湯🎃質感好濃稠,飲落有香甜嘅南瓜味,可以配餐包一齊食~𝙈𝘼𝙄𝙉✨𝙋𝙤𝙧𝙩𝙚𝙧𝙝𝙤𝙪𝙨𝙚 𝙎𝙩𝙚𝙖𝙠 🥩 +$280/𝙥𝙥𝙡Porterhouse係由牛柳同西冷兩部份組成,一次過可
‼️慶祝必須收藏呢間餐廳‼️

🌟𝘾𝙚𝙣𝙩𝙧𝙖𝙡 𝘾𝙤𝙪𝙧𝙨𝙚 𝙈𝙚𝙣𝙪 $690/𝙥𝙥𝙡

𝙒𝘼𝙏𝙀𝙍
✨𝙎𝙩𝙞𝙡𝙡 / 𝙎𝙥𝙖𝙧𝙠𝙡𝙞𝙣𝙜 𝙒𝙖𝙩𝙚𝙧

𝘼𝙋𝙋𝙀𝙏𝙄𝙕𝙀𝙍
✨𝙒𝙤𝙡𝙛𝙜𝙖𝙣𝙜’𝙨 𝘾𝙧𝙖𝙗 𝘾𝙖𝙠𝙚 🦀

𝙎𝙊𝙐𝙋

𝙈𝘼𝙄𝙉
Porterhouse係由牛柳同西冷兩部份組成,一次過可以食晒兩個唔同嘅部位🥩餐廳採用美國U.S.D.A PRIME級別嘅大里脊牛扒,並以餐廳自家Aging Box進行28日Dry Age🫡

成大塊1kg嘅牛扒上枱真係好誇張!🫨餐廳用燒熱既陶瓷碟放上牛扒,上枱嗰陣會傾斜碟邊,聽住牛油一直嗞嗞作響好治癒( ⌯᷄ ·̫ ⌯᷅ก )店員幫我哋將牛扒上碟,再喺牛扒淋上滾熱既牛油,外層煎得十分香脆,而牛扒中間色澤粉嫩,雖然厚切但肉質 非 常 柔 軟!😭肉質豐富得嚟油香十足,咀嚼間仲會食到淡淡嘅藍芝士味,絕對係Dry-Aged嘅威力😭❤️個人更加鍾意牛柳嘅部分,肉質更加軟腍同重肉味🙌🏻

𝙎𝙄𝘿𝙀𝙎
✨𝙈𝙖𝙨𝙝𝙚𝙙 𝙋𝙤𝙩𝙖𝙩𝙤𝙚𝙨 🥔
✨𝘾𝙧𝙚𝙖𝙢𝙚𝙙 𝙎𝙥𝙞𝙣𝙖𝙘𝙝
唔夠飽嘅話仲可以食埋薯蓉同奶油菠菜😋薯蓉做得好香滑,個人超鍾意奶油菠菜,做到勁creamy!😍

𝘿𝙀𝙎𝙎𝙀𝙍𝙏
✨𝙏𝙞𝙧𝙖𝙢𝙞𝙨𝙪
呢款Tiramisu酒味唔算好突出,不過佢嘅Mascarpone Cheese做得非常細滑!蛋糕好濕潤,整體會有入口即溶嘅感覺🤎特別日子慶祝嘅時候餐廳仲會有畫碟同蠟燭🕯️✨重點係會送即影即有🤝🏻🥰當日經理仲好熱情咁主動幫手影相📸服務一流‼️
1946 浏览
2024-09-15 10251 浏览
請朋友食個生日飯。見佢有set dinner又咁啱係想試嘅菜式,咁就不如叫set dinner算。有蟹餅,雜菜湯,Porterhouse Steak因為叫porterhouse steak嘅關係佢規定兩個人都要一齊叫,佢話係份量問題。Crab cake,正正常常,有點Tartar會好食啲..咁就死啦……唔點醬直情無印象…雜菜湯,淡淡地,冇乜味,水流流。Porterhouse steak..佢如果唔係燒到燶曬嘅話我會比較鍾意佢tenderloin嗰邊多啲。佢燒到個面燶就梗係脆,仲有啲苦添。呢間嘢唔係唔好食,一次就好。食扒嘅同一個價錢有更加好嘅選擇值得講下嘅係,服務幾好嘅,咁多位君子都禮禮貌貌。借少少位講下porterhouse Steak同T骨嘅分别。其實porterhouse steak都係有舊T骨喺度,而同樣都係牛腰脊部分黎。但係porterhouse steak的同T骨牛扒最大嘅分別,係porterhouse Steak係近尾部份一邊係西冷另一邊牛柳嘅切片黎,嚴格嚟講,牛柳嗰一邊要多過1.25吋厚先可以算係porterhouse Steak,所以都係矜貴啲。所以T骨牛扒就係指緊近頭
請朋友食個生日飯。
見佢有set dinner又咁啱係想試嘅菜式,
咁就不如叫set dinner算。

有蟹餅,雜菜湯,Porterhouse Steak
因為叫porterhouse steak嘅關係
佢規定兩個人都要一齊叫,
佢話係份量問題。

Crab cake,正正常常,有點Tartar會好食啲..
咁就死啦……唔點醬直情無印象…
雜菜湯,淡淡地,冇乜味,水流流。
我會比較鍾意佢tenderloin嗰邊多啲。
佢燒到個面燶就梗係脆,仲有啲苦添。

呢間嘢唔係唔好食,一次就好。
食扒嘅同一個價錢有更加好嘅選擇

值得講下嘅係,服務幾好嘅,
咁多位君子都禮禮貌貌。

其實porterhouse steak都係有舊T骨喺度,
而同樣都係牛腰脊部分黎。
係porterhouse Steak係近尾部份
一邊係西冷另一邊牛柳嘅切片黎,
嚴格嚟講,牛柳嗰一邊要多過1.25吋厚
所以T骨牛扒就係指緊近頭啲嘅切片。
下次食嘅,大家識揀啦。
Wolfgang's Crab Cake
Soup of the day
Porterhouse steak
porterhouse steak
2024-08-20
2024-08-31 9715 浏览
星期六晚朋友生日一行8人,選擇了Wolfgang’s steakhouse, 食物質素比之前分別很大,頭盤叫了蟹肉餅,表面炸到好濃好黑都照俾人食,開頭以為燈光問題,點知開燈一睇,哇一聲以為係舊炭黎,朋友生日話算啦,食落仲要好乾,勉強食完,到左Main部分,porterhouse 連同熱油上台滋滋聲,侍應幫我地分好晒sirloin 同tenderloin 嘅部分,啲邊位都係好深色都算啦,一食落口,一啲dry aged 嘅味道都無,同件普通Tbone 無分別,特別係tenderloin 部分,最後食埋個甜品Tiramisu 正正常常,整體黎講質素差左好多同埋唔值呢個價錢,加埋1每人千幾,5星酒店都唔使呢個價,不會再黎!
  • Tiramisu
2024-08-07 6478 浏览
這一間的熟成T-bone令我的味覺重新改寫,對熟成牛扒的偏愛。並不是每一間熟成牛扒都能夠做得出色,有些可能只係感覺到是收水了的牛扒。剛入口你會食到臘肉味,這是一種時間燻煙,咀嚼間慢慢滲出濃濃牛肉的回甘精髓,這就是最頂級的風乾。一間懷舊路線的裝修風格,80年代的梳化,是瑞士餐廳的高級版還是Jimmy kitchen或者是跑馬地的amigo,有一種上海灘的味道。這裏夾雜一種華洋共處的味道,如果不是經濟這麼差,應該是座無虛席,一位難求。在這裏想像到很多當年的銀行家,IPO 的工作人員,律師etc…,放工後就是在這裏喝杯酒食個扒。來這間餐廳的動力,是因為這個飲食集團包括ESTRO 意大利餐廳,不要睇小這間餐廳可以與st.Regis 的法國餐廳不遑多讓,還有一間中餐餐廳,都爹利會館。除了中餐館的服務態度較為失望之外,其他都算值得讚賞一下。今次非常驚喜這間餐廳的套餐,簡直超值。用800多元來食一個可以比5星酒店的過千五圓以上的牛扒還要好。套餐蟹餅及湯與甜品,還有一杯靚咖啡,真的不敢相信眼前的。韓籍的經理也很非常體貼,總括餐廳的服務態度以致出品是一種很窩心的,不會拘束,但又做到食物的質素保持應有的,

今次非常驚喜這間餐廳的套餐,簡直超值。用800多元來食一個可以比5星酒店的過千五圓以上的牛扒還要好。套餐蟹餅及湯與甜品,還有一杯靚咖啡,真的不敢相信眼前的。韓籍的經理也很非常體貼,總括餐廳的服務態度以致出品是一種很窩心的,不會拘束,但又做到食物的質素保持應有的,恰到其位。如果以三角形的模組去評價,這裏的位置就是在三角形的頂尖小三角處。蟹餅自家製造,凱撒沙律也非常交足功課。牛柳及Porterhouse完全超越五星級的水準。但是這個經濟來說真的這樣能不能維持下去,所以要享受的就應該盡情享受多幾次。
  • Porterhouse
  • Porterhouse for two
2024-07-16 4370 浏览
今次去咗間美式扒房,佢哋以正宗味道而聞名。呢間餐廳係講究傳統,由裝修到餐牌都充滿濃濃嘅美式風味,而家喺香港真係買少見少,佢哋氣氛亦都好,好值得嚟試吓。😝**Seafood Platter**有生蠔、大蝦、蟹肉、帶子,樣樣都新鮮到不得了!生蠔肥美鮮甜,一啖落口,海水味十足,真係令人回味無窮!蝦肉彈牙爽口,蟹肉鮮美,帶子亦係肥美多汁,估唔到係扒房食海鮮都相當有水準。🤩**Lobster Bisque**濃郁嘅龍蝦味,真係令人一飲難忘!湯底用咗大量龍蝦肉熬製,再加上鮮忌廉,口感滑溜,味道香濃,真係一級棒!🦞** Porterhouse for Two**呢塊「T骨扒」真係誇張,足足有1000克,而且係美國USDA Prime級別嘅牛肉,再乾式熟成28日,真係非常講究!牛扒煎得剛剛好,外層香脆,內裡肉質鮮嫩多汁,而且充滿牛肉嘅香味,真係令人食到停唔到口!🐮Wolfgang's Steakhouse Hong Kong (中環)中環都爹利街6號印刷行1樓

**Seafood Platter**

**Lobster Bisque**

** Porterhouse for Two**

中環都爹利街6號印刷行1樓
2024-04-05 3649 浏览
今日同朋友慶祝升職生日,就揀咗呢一間主要係食牛扒嘅餐廳,我哋就揀t bone位既牛扒,店員亦都不厭其煩咁為我哋介紹牛扒唔同嘅位置同埋味道,呢塊牛扒喺控制火候上做得非常好,而且非常有肉汁,雖然價錢上偏貴,但係真係一分錢一分貨,牛肉味亦都好濃,忍唔住食完一件又一件,口感亦都rich, 非常亦都唔會有太硬口感嘅情況, 啱晒鍾意食牛嘅人士,另外我哋亦都加咗一支紅酒,牛扒再加埋紅酒嘅配搭,簡直就係冇得輸,有機會會再返嚟幫襯
2024-01-24 3761 浏览
服务极差!疫情后食物品质直线下降!如果有重要日子需要订餐厅建议不要选择这间,毫无服务可言!餐厅服务员就是一个摆烂!order lunch set拎走,没有sauce没有面包没有甜品,追问原因,一层一层推卸责任!外卖餐盒挤压破损,不知道是如何做到的!外加投诉无门!这样的餐厅坚决黑名单!
  • 服务