2024-08-21 592 浏览
🥩黑毛和牛大判燒拼US牛板腱肉 $258呢款大判燒和牛真係每次都會好掛住佢西冷大大塊來自鹿兒島 驟眼睇雪花分佈都好靚侍應會幫你燒埋 有首先問我哋想要大概3成熟 5成熟或者7成熟揀咗嘅7成熟保留咗肉嘅鮮嫩又唔會有生肉嗰種我哋接受唔到嘅口感👍🏻軟熟嘅牛肉配搭溫泉蛋 點埋一齊食即刻有食壽喜燒嘅感覺令和牛更加濃郁嫩滑之前聽過人講牛板腱肉部位比較瘦都有諗過佢會唔會比較韌但食落完全唔會!肉質依舊軟稔之餘係牛肉味最突出嘅一款🥢KAKURA焼肉盛合 $128選擇困難人士可以好似我哋咁嗌set一份有齊特上牛胸腹肉 黑毛豚無骨小排同埋雞腿無諗過牛胸腹肉都咁入口即化 係本人心目中嘅No.1🏆牛肉味突出之餘唔會有騷味 雖然肉質軟熟但油脂感唔重 整體感覺唔會好heavy雞腿肉同樣好稔滋滋 燒到外皮微焦就更香!黑毛豚肉就有啲啲爽脆🥢涼拌豆芽 $38不嬲好鍾意食芽菜呢款帶微微酸同埋好少好少辣就好開胃my pick係一塊燒肉夾住大量豆芽 完全唔會膩😋🥬涼拌菠菜 $38係麻油香好突出嘅一款涼拌菜好鍾意佢保留咗大量菠菜莖 食落仲有脆脆嘅口感🫚薑味汽水 $25☕️凍神戶茶房烏龍茶 $25
🥩黑毛和牛大判燒拼US牛板腱肉 $258
呢款大判燒和牛真係每次都會好掛住佢
西冷大大塊來自鹿兒島 驟眼睇雪花分佈都好靚
軟熟嘅牛肉配搭溫泉蛋 點埋一齊食即刻有食壽喜燒嘅感覺
令和牛更加濃郁嫩滑

之前聽過人講牛板腱肉部位比較瘦都有諗過佢會唔會比較韌
但食落完全唔會!
肉質依舊軟稔之餘係牛肉味最突出嘅一款
🥢KAKURA焼肉盛合 $128
選擇困難人士可以好似我哋咁嗌set
一份有齊特上牛胸腹肉 黑毛豚無骨小排同埋雞腿

無諗過牛胸腹肉都咁入口即化 係本人心目中嘅No.1🏆
牛肉味突出之餘唔會有騷味 雖然肉質軟熟但油脂感唔重
整體感覺唔會好heavy

雞腿肉同樣好稔滋滋 燒到外皮微焦就更香!
黑毛豚肉就有啲啲爽脆

涼拌豆芽
  • 涼拌菠菜
  • 黑毛和牛大判燒拼US牛板腱肉
  • KAKURA焼肉盛合
YAKINIKU KAKURA(元朗)📍位于元點商场内的 yakiniku,今晚入座的是靠着落地窗的座位,在欣赏元朗夜景的同时享受日本九州佐贺 NO.1 的高水准燒肉,今天的用餐体验绝对是最佳的!🥩大判烧!黑毛和牛西冷$178 店员非常热情专业,因为务必要让我们吃到最赞的的口感,所以还主动上前帮我们烧,以黑毛牛油開镬,油香四溢,大判烧尺寸非常大块,油脂分布均匀亮丽。烧至七成熟,牛味炸裂,沾上日本温泉蛋液,吃到嘴里那叫一个软滑细腻,嫩滑到入口即化,真的唇齿留香!🥩黑毛和牛上肋骨中肉$198 藏入蓝色壶盅的厚切上肋骨中肉彰显出店家的大气和对品质的追求。就算是厚切也不用影响它多汁软身的口感,那丰富的汁水和浓郁的牛肉味瞬间征服我的味蕾🥓牛肠$58 牛肠软嫩多汁,油脂丰富,充满浑厚的牛肉香味,牛肠透过高温烤过后,逼出脂肪再吃,风味更迷人,尝起来又有嚼劲,而且越嚼越香😋内脏控一定要试试牛肠🥩壶渍 KAKURA牛胸腹肉$138 特上牛胸腹肉牛油丰腴,烤到五分熟,确保特上牛胸腹肉的品质,顺便观赏色香味俱备的演出,食欲也被挑到最高,一入口这特上牛胸腹肉非常嫩口,肉汁香甜,
YAKINIKU KAKURA(元朗)
🥩大判烧!黑毛和牛西冷$178

🥩黑毛和牛上肋骨中肉$198

🥓牛肠$58

🥩壶渍 KAKURA牛胸腹肉$138
特上牛胸腹肉牛油丰腴,烤到五分熟,确保特上牛胸腹肉的品质,顺便观赏色香味俱备的演出,食欲也被挑到最高,一入口这特上牛胸腹肉非常嫩口,肉汁香甜,肉味细致,沾上辣汁最吃好不过瘾。

🥩宫崎黑毛豚香肠$68
香肠的口感紧实还带点嚼劲,猪肉的香很浓郁喔,没有任何的腥味。香肠中的油脂分布均匀,吃起来既不会太过油腻,又能增添一种独特的滑润口感。

🥓若鶏鸡胫柳$80
来 yakiniku 必须要点的鸡肉!即使是煎到外皮焦脆后,里面的肉质仍然保持嫩滑,口感爽弹,美味根本停不下来😍

🦐海鲜拼盘$178
巨型法老海虾,有手掌那么大只!法老虾烤到外皮微焦虾肉就已经很紧实满足!
白色花刀的鱿鱼很弹舌,我猜一定会是嚼劲党的福利,帆立贝用锡纸兜装住去烧,再用牛油、黑椒、忌廉去调味,吃下去很浓郁的廉牛油味。

🍚佐贺米飯(大)$30
米饭颗粒饱满,香气扑鼻,他们家的烧肉一定要尝试搭配着米饭一起食用,完美的组合😭

🍜冷麵(大)二人前$72
享受完一顿丰盛的烧肉大餐后,这份冷面来得恰到好处。面条劲道爽滑,里面有牛蒡、泡菜、青瓜及鸡蛋,口感一整个丰富。汤底是微辣爽口,完全中和了烧肉的油腻感🥰

🍧甜品 杏仁豆腐&云拿雪米滋
最后的甜品是最惊艳我的环节,杏仁布丁雪白无瑕,以杞子点缀很特别呢,滑溜绵密的杏仁布丁还带有杏仁的清香,是道优雅的甜品。冰凉皮弹的朴实雪糕糯米糍大口咬下去满是甜蜜的云呢拿雪糕,幸福感爆棚🤩

Yakiniku 无论是从食材的品质,还是店员的服务,亦或是用餐环境,都给我留下了深刻的印象。真心推荐大家可以来体验这场美味的烧肉之旅。

📍地址:元朗yoho mix元点1 号楼B155号铺
🚇前往方式:元朗站 E 站出口元点商场 2 层 155 号铺
  • 大判燒!黑毛和牛西冷
2024-07-19 1452 浏览
元朗又一新商場,作為大西北嘅居民當然要行吓唔好失禮,佢呢度竟然有YAKINIKU KAKURA,想當初第一次喺黃埔食超滿足,所以就諗住encore椿(2人前)開頭點餐嘅時候都冇諗住佢係咁多,食完我想講係超飽因為入面有五款牛,兩款雞,仲有海鮮,而且有黑毛和牛,油脂分布平均特上牛胸腹肉,和牛赤身,黑毛和牛腹柳小排,牛腸,鹽味牛舌,雞腿,雞胸柳同蝦每一款都各有特色,而我最鍾意當然係和牛部份但其他部份味道質素都唔差大判燒!黑毛和牛西冷和牛西冷朋友同我都表示好出色,燒完之後點蛋食好滿足烏賊燒完後魷魚味香,食落去彈牙昆布玉子湯足足有兩至三人份量,湯唔會好鹹,清清地幾好,而且玉子多甜品令我最印象深刻嘅一定係最後嘅甜品,依然冇變嘅杏仁豆腐同埋雪米糍,兩樣都係咁出色咁好食🥰🥰呢度環境都算坐得舒服,感覺有私隱度,唔會好嘈吵,環境嘅風格似日式,整體都幾好
椿(2人前)
開頭點餐嘅時候都冇諗住佢係咁多,食完我想講係超飽
每一款都各有特色,而我最鍾意當然係和牛部份
但其他部份味道質素都唔差
大判燒!黑毛和牛西冷
和牛西冷朋友同我都表示好出色,燒完之後點蛋食好滿足
烏賊
燒完後魷魚味香,食落去彈牙
昆布玉子湯
足足有兩至三人份量,湯唔會好鹹,清清地幾好,而且玉子多

• 大判燒
  • 牛舌
  • 和牛
2024-06-23 1772 浏览
元朗開咗新商場 呢日放假就去咗行吓 見到呢間日式燒肉店未開門已經有人喺門口等入座 就好奇想去試吓啦🤨 我同友人一人叫咗一份燒肉定食黑毛和牛大判燒盛盒呢個套餐嘅所有肉類都係嚟自鹿兒島嘅和牛😋 特別推介呢個大判燒!鹿兒島A4和牛西冷 係一大片佈滿雪花嘅和牛😻 店員更主動幫忙燒 務求我哋食到最佳嘅質素 唔會燶晒👻 再點埋溫泉蛋一齊食真係一流👍🏻 非常推介大家試呢一個大判燒 另外仲有鹿兒島和牛裏腹小排同埋鹿兒島和牛背末脊肉 兩款都係油脂感滿滿嘅和牛 燒完唔會太過油膩🔥黑毛和牛拼雞腿友人嗌嘅套餐都包括咗和牛腹柳小排 同樣係好juicy嫩口嘅😙 另外仲有雞腿肉 雞肉都唔會太過乾 層雞皮仲可以燒到好香脆添呀🍗 套餐套餐包括日本珍珠米 小食 餐湯同埋沙律🥗 呢日嘅小食係醃牛舌嚟嘅👅 牛舌整得好腍呀甜品每份甜品有齊杏仁豆腐同埋抹茶雪米糍 杏仁豆腐超嫩 抹茶雪米糍味茶味香濃🍵飲品我地嗌咗凍神戶茶房烏龍茶 呢個係日本製造嘅支裝烏龍茶😮 另一杯係巨峰提子乳酸梳打 味道唔會太甜 酸酸甜甜嘅開胃呢間燒肉店嘅肉類質素真係唔錯 黑毛和牛嘅牛味真係幾濃 難怪未開門已經有客等😎

大判燒!鹿兒島A4和牛西冷

黑毛和牛拼雞腿
黑毛和牛拼雞腿

套餐

杏仁豆腐 抹茶雪米糍

飲品
神戶茶房烏龍茶 巨峰提子乳酸梳打

用餐时段
Yoho 新開咗間日式燒肉店,之前已經食過銅鑼灣分店覺得好好味,元朗都有勁開心呀🤩𝚈𝚊𝚔𝚒𝚗𝚒𝚔𝚞 𝙺𝚊𝚔𝚞𝚛𝚊 係來自於日本九州佐賀的過江龍!餐廳主打佐賀產的A5級黑毛和牛🐮,今次我哋試咗牛肉Omakase(二人起)由餐廳精心挑選嘅當季時令部位😋最鍾意就係佢海外店限定嘅大判燒🔥,佢係嚟自鹿兒島嘅黑毛和牛,加配一隻日本嘅溫泉蛋,可以由餐廳店員代勞即席烹煮🥰和牛口感軟滑,有豐富嘅油脂,沾上咗蛋汁更加有風味,入口即溶,油脂分布真係爆滿分啊😌整個omkase嘅餐好豐富,由前菜沙律,醃製得好好味嘅泡菜,結實蝦肉嘅大蝦🦐,加埋主食嘅肉肉~雞同牛︎ ︎♥雞肉軟腍,牛舌厚肉,牛胸腹肉油份重又無筋,仲有勁飽肚冷麵連埋最後嘅甜品,真係大滿足呀🫶🏻𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰomakase Course $498/位 (二人起)𓐎 沙律𓐎泡菜三點盛𓐎塭味上牛舌𓐎蔥鹽味若雞精選2種海老二尾𓐎大判燒!黑毛和牛西冷𓐎黑毛和牛精選2種𓐎野菜𓐎KAKURA冷麵(小)𓐎甜品.YAKINIKU KAKURA (元點) 𖠿 𖤣𖤥元朗朗樂路1號元點1樓B155號舖

𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍

ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ
omakase Course $498/位 (二人起)
𓐎 沙律
𓐎泡菜三點盛
𓐎塭味上牛舌
𓐎蔥鹽味若雞精選2種
海老二尾
𓐎大判燒!黑毛和牛西冷
𓐎黑毛和牛精選2種
𓐎野菜
𓐎KAKURA冷麵(小)
𓐎甜品

YAKINIKU KAKURA (元點)
𖠿 𖤣𖤥元朗朗樂路1號元點1樓B155號舖
【元朗區】【Yakiniku Kakura】嚟到大西北,就諗起遇星哥,見到遇星哥,就知道一定要食好嘢。喺元點行去加點嗰條路見到呢間日式燒肉,已經想試好耐,今次就係一個好好嘅機會。因為之前喺門口睇餐牌見到有大判燒,食過覺得好正,所以今次就特登嚟呢度試吓佢哋嘅大判燒整成點。所以我哋首先試 $306 嘅「黑毛和牛大判燒拼US牛板腱肉」套餐,有鹿兒島A4黑毛和牛西冷、牛板腱肉,大判燒果然正,一大塊咁燒,牛味、口感都係一流,我哋 share 食都冇影響,而牛板腱肉都好正。加 $48 叫埋「牛舌」,口感順滑,都係值得叫嚟試嘅。另一個套餐就試 $266 嘅「美國穀飼牛盛合」,有牛板腱肉同腹前小排,燒起上嚟都好好味,好易入口。套餐加 $48 試埋「雞腿」,切個份量啱啱好,雞味又香。套餐仲有沙律、餐湯、小食、白飯,由於我哋叫咗兩個套餐,所以我哋一人都各有一份,幾好。味道上都唔錯所以我哋都食晒,餐飲方面遇星哥飲可口可樂,我就加 $20 試青森蘋果乳酸梳打走冰,都幾好飲嘅。原來個餐仲有甜品,有杏仁奶凍同雲呢嗱雪米糍,上菜嘅時候已經覺得好靚,食落就更加係好味。埋單價係 $572,以呢個質素嚟講係並唔貴嘅。。

味道上都唔錯所以我哋都食晒,餐飲方面遇星哥飲可口可樂,我就加 $20 試青森蘋果乳酸梳打走冰,都幾好飲嘅。原來個餐仲有甜品,有杏仁奶凍同雲呢嗱雪米糍,上菜嘅時候已經覺得好靚,食落就更加係好味。埋單價係 $572,以呢個質素嚟講係並唔貴嘅。。。

(地址:元朗朗樂路1號元點1樓B155號舖)

@yakinikukakurahk

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am元朗區 #元朗 #YAKINIKUKAKURA #日式燒肉 #大判燒 #黑毛和牛大判燒拼US牛板腱肉 #黑毛和牛大判燒 #US牛板腱肉 #沙律 #餐湯 #小食 #牛舌 #可口可樂 #美國穀飼牛盛合 #雞腿 #青森蘋果乳酸梳打 #1am1507 #1ambackup

2024-09-12
4天前 0 浏览
同buddy 好耐冇見要約去食下嘢傾下計,我哋去咗元點商場呢間日式燒肉店,座位都好闊落舒服,有圓枱也有卡位。午市有多款燒肉套餐/ 定食選擇,午餐包沙律、湯、小食、甜品。我哋叫咗兩份燒肉套餐Share 。每款肉的質素都相當唔錯,調味適中,值得可以再來☺️🔶黑毛和牛大判燒拼US牛板腱肉黑毛和牛大判燒真係必點,鹿兒島A4和牛西冷油脂豐富,店員仲會幫忙燒的,燒肉手法好專業,我哋要5 成熟火候控制得剛好,肉味濃口感軟嫩,配搭蛋汁一齊食牛肉更嫩滑😚🔶美國榖飼牛盛合有牛板腱肉 & 腹前小排,肉質素相當唔錯,牛板腱肉質較結實,腹前小排油脂分布平均,調味亦好適中,燒完唔點醬汁食都好好味。追加:🔶牛舌🔶US牛腹柳小排另外好鍾意佢地個甜品,杏仁豆腐&雪米糍,食埋甜品好滿足😊

🔶黑毛和牛大判燒拼US牛板腱肉

🔶美國榖飼牛盛合

追加:
🔶牛舌
🔶US牛腹柳小排

另外好鍾意佢地個甜品,杏仁豆腐&雪米糍,食埋甜品好滿足😊
4天前 0 浏览
📍YAKINIKU KAKURA😍超高質素日式燒肉👍餐廳環境靚😍食物質素高🥳店員服務態度好👍~大判燒黑毛和牛西冷😍非常正嘅和牛☺️入口即溶👍勁好食☺️仲有專業嘅服務員代燒😍服務勁好😛😍😍😍~黑毛和牛腹柳小排😍沉迷油脂同埋入口即溶嘅朋友一定要叫呢款😛真係入口即溶🥳醬汁亦都調配得好好~腹前小排🥳雖然唔係和牛☺️但係都肉質鮮嫩非常好味🥳油脂分布平均😘入口好正~佐賀紫菜飯😛質感同牛角飯差無幾😘都係非常之正😍入面有紫菜溫泉蛋再加秘製醬汁👍食到停唔到口😎甜品亦都整得非常高質😍📍港鐵元朗站C出口 步行約兩分鐘YAKINIKU KAKURA (元點) (元朗)元朗朗樂路1號元點1樓B155號舖
📍YAKINIKU KAKURA😍超高質素日式燒肉👍

~腹前小排🥳

~佐賀紫菜飯😛

甜品亦都整得非常高質😍

📍港鐵元朗站C出口 步行約兩分鐘

YAKINIKU KAKURA (元點) (元朗)

元朗朗樂路1號元點1樓B155號舖
為咗慶祝自己完成左一個小目標,今日決定去食餐好既犒賞自己。知道元朗新商場開左一間來自日本九州佐賀的NO.1超人氣燒肉店,就出發去食。今次點了黑毛和牛大判燒盛合(黒毛和牛ランチ),內有🤎大判燒!鹿兒島 A4和牛西冷🤎鹿兒島和牛裏腹小排🤎鹿兒島和牛背未脊肉🤎飯set (白飯、沙律、餐湯、小食、甜品及餐飲)我加$8轉飲神戶茶房烏龍茶另外再點了一些海鮮-日本蠔、帆立貝、同埋雜茸錫紙包❤️大判燒!鹿兒島 A4和牛西冷雪花均勻,可請服務員幫手燒,服務員會問想半成熟定再熟啲,我揀咗半成熟,服務員純熟手法開爐快燒,火光熊熊的真係好有「氣氛」😃服務員提醒記得伴溫泉蛋去食,果然食落牛味非常濃郁,肉質嫩而多汁,十分難忘。和牛裏腹小排同埋和牛背未脊肉燒既時候香氣撲鼻,都係燒大約半成熟就可上碟,好濃郁的牛肉香味。❤️另外日本蠔、帆立貝、同埋雜茸錫紙包都係用錫紙兜配上牛油,放在爐上燒,日本蠔鮮滑,帆立貝鮮味,雜茸美味。❤️最後送上甜品,係用寶盒放上杏仁豆腐和雪糕糯米糍,賣相十分靚,忍唔住要同個甜品打卡。平日會有午市套餐,下次可以再嚟食。YAKINIKU KAKURA (元點) (元朗)元朗朗樂路1號元點1樓B155號舖

今次點了黑毛和牛大判燒盛合(黒毛和牛ランチ),內有
🤎大判燒!鹿兒島 A4和牛西冷
🤎鹿兒島和牛裏腹小排
🤎鹿兒島和牛背未脊肉
🤎飯set (白飯、沙律、餐湯、小食、甜品及餐飲)
我加$8轉飲神戶茶房烏龍茶
另外再點了一些海鮮-日本蠔、帆立貝、同埋雜茸錫紙包

平日會有午市套餐,下次可以再嚟食。

YAKINIKU KAKURA (元點) (元朗)
2024-09-09
2024-09-12 0 浏览
已經是第三次食同品牌的餐廳了😍😍 燒肉一如既往的品質非常好👍👍 Omakase-$498 (2人起)裏面的產品亦都非常之豐富前菜沙律以及泡菜(青瓜,泡菜,蘿蔔)燒肉大盤燒黑毛和牛西冷,店員叫我們主導三成熟左右再配合半熟雞蛋口感一流👍👍😍黑毛和牛特選脂肪同埋肉配合得非常之好,而且燒完肉汁也鎖住喺塊肉度😍😍仲有牛舌以及雞肉,仲有大蝦兩隻😍👍👍再配合兩個冷麵👍冷面是幼身面,口感彈牙😍👍仲有甜品杏仁果凍以及雲呢拿雪米糍😍👍杏仁果凍非常之好食👍👍地址:YAKINIKU KAKURA (元點) (元朗)元朗朗樂路1號元點1樓B155號舖

Omakase-$498 (2人起)
裏面的產品亦都非常之豐富

前菜
沙律以及泡菜(青瓜,泡菜,蘿蔔)

燒肉

黑毛和牛特選
脂肪同埋肉配合得非常之好,而且燒完肉汁也鎖住喺塊肉度😍😍

仲有牛舌以及雞肉,仲有大蝦兩隻😍👍👍

再配合兩個冷麵👍
冷面是幼身面,口感彈牙😍👍

仲有甜品
杏仁果凍以及雲呢拿雪米糍😍👍
杏仁果凍非常之好食👍👍

地址:YAKINIKU KAKURA (元點) (元朗)
2024-09-11 0 浏览
KAKURA燒肉係「元點」新貴,新界牛有靚牛食😋唔洗出銅鑼灣。當晚staff非常nice,見到肉燒得太耐會主動幫手/換網,令我哋全家人有一個愉快晚餐🥳💮星期一優惠價~黑毛和牛腹前小排餐廳做緊優惠,每天不同,要staff幫手落單。呢碟和牛小排平左$70😳入口即溶勁香呢~💮大判燒!黑毛和牛西冷特上牛胸腹肉呢塊西冷無得頂,油脂勁香口感軟嫩,點溫泉蛋食好完美。💮KAKURA牛肉飯牛肉飯都用靚牛,洋蔥絲入味,仲有溫泉蛋,正。💮壺漬 KAKURA牛胸腹肉💮凱撒沙律💮七味豆腐鍋好多豆腐、滑蛋同豬肉片~食完有甜品送😋
💮星期一優惠價~黑毛和牛腹前小排
💮大判燒!黑毛和牛西冷特上牛胸腹肉
呢塊西冷無得頂,油脂勁香口感軟嫩,點溫泉蛋食好完美。
💮KAKURA牛肉飯
牛肉飯都用靚牛,洋蔥絲入味,仲有溫泉蛋,正。
💮壺漬 KAKURA牛胸腹肉
💮凱撒沙律
💮七味豆腐鍋
好多豆腐、滑蛋同豬肉片~

食完有甜品送😋
2024-09-11 0 浏览
上個月食過一次沙田分店 的確唔錯 心心念念想食多次,今個月約Frd子試下元朗分店 真心值得一食再食,提供2/4/6人枱同圓枱位(好少燒肉店有圓枱~❤️) 好岩唔同frd子組合,場地好大 位同位之間闊落 坐得舒服,由於早收工 未夠6點就進店,店員姐姐好好人 比我隨意揀位 於是我2人坐4人枱點菜後 先上一件脂肪,客人可以用佢先塗網後燒肉 滿滿高級感,另外會上3款醬汁 不過牛牛本身質素幾好 個人覺得唔使額外沾醬汁已經足夠味美🔸大判燒!黑毛和牛西冷 $178油花均勻分佈在薄薄的一片和牛上,怕自己燒得唔好會嘥左片靚牛店員姐姐樂意幫手燒,會問客人偏好熟D定生D,燒好再拌入溫泉蛋一齊食,入口肥美嫩滑 大大片分兩啖入口 是大滿足🔸黑毛和牛腹柳小排 $148一上枱就有驚喜 實物比圖片更吸引,色澤美得好似大拖羅,網燒後 半溶化的油脂同牛肉完全結合,入口肉味濃郁油香四溢 鬆化即溶,肉在燒前已醬汁鋪面,燒後沾上大判燒個溫泉蛋漿一齊食 無敵!🔸黑毛和牛上肋骨中肉 $198🔸生菜 $28完整一大件同一埋洋蔥一齊上枱 另提供剪刀比客人按個人喜好將牛牛剪開一小件一小件的下網,肉質脂肪比較多 燒完特別鬆脆香口,本身醃得好

🔸大判燒!黑毛和牛西冷 $178
油花均勻分佈在薄薄的一片和牛上,怕自己燒得唔好會嘥左片靚牛

🔸黑毛和牛腹柳小排 $148
黑毛和牛腹柳小排

🔸黑毛和牛上肋骨中肉 $198
🔸生菜 $28
完整一大件同一埋洋蔥一齊上枱 另提供剪刀比客人按個人喜好將牛牛剪開一小件一小件的下網,肉質脂肪比較多 燒完特別鬆脆香口,本身醃得好夠味 牛味都好濃,點左生菜包住食 唔知其他人會唔會咁食呢 我就覺得好正...食落fresh D  減少膩感,又有D變調
黑毛和牛上肋骨中肉

🔸蔥鹽味牛舌 $98
大火快燒 爽口彈牙,好適合沾少少檸檬汁一齊食,我手勢麻麻 夾起牛舌時整跌晒蔥花😓,如果係香蔥碎就好了 可以夾住一齊食

🔸日本產雞肉拼盤 $98
雞脛柳+雞肝+雞胸腹肉
仲Encore左雞肉拼盤,除左脛柳同胸腹肉都係平時好少食到既部位外,重點係我好鐘意佢個雞肝
日本產雞肉拼盤

🔸牛腸 $58
已塗上醃料的牛腸,已燒香的腸內油脂 加上腸本身爽脆口感,作為小食是不錯的
牛腸

🔸醃鱈魚胃袋 $58
另一Encore item,醃製的鱈魚內臟 其他地方好少有得點,酸+辣+鮮+脆脆口感 好似魷魚泡菜咁鮮味開胃,是一款前菜的精選
醃鱈魚胃袋

🔸冷麵 (小) $ 38
加左唔少配菜 豆芽/青瓜/泡菜...etc,燒肉+冷麵其實都幾夾,汁底冰涼又有輕輕辣感,麵條幼身而微微彈牙

🔸青森蘋果乳酸燒酎梳打 $58 + 1 Shot Shochu $20
食燒肉一定要有野飲開心一下,既然咁有日本mood 就揀左日本必點燒酎梳打(Sour)

🔸甜品 (Free)
一粒雲尼拿雪米糍 + 一杯杏仁小布丁,每位客人都有一份免費甜品

*所有和牛都來自鹿兒島

*服務好好,店員們超細心的 當留意到個網開始焦會主動問使唔使換網,成晚換左3塊,辛苦你地

*全程用QR code落單

*每一枱都有一壺熱茶

*YOHO Mall即日戲飛 / YOHO住戶證 都可以全單9折 (免+1 已經慳左唔少),雖然我無

2024-09-04
黑毛和牛腹柳小排
日本產雞肉拼盤
牛腸
2024-09-10 0 浏览
九州黑毛和牛燒肉店,日本品牌一定有保證!❤️Omakase(2人起)$498/位❤️⭐️沙律⭐️漬物三點(醃泡菜,醃蘿蔔,醃青瓜)⭐️大判燒!鹿兒島黑毛和牛西冷⭐️黑毛和牛兩款⭐️大蝦(兩尾)⭐️鹽味牛舌⭐️蔥鹽味若雞精選2種⭐️冷麵⭐️甜品:雲呢拿糯米糍,杏仁豆腐必食大判燒!鹿兒島黑毛和牛西冷呢個和牛西冷,總共有兩塊,每塊都足足有手掌咁大,店員好貼心地主動過嚟幫我哋燒,鹿兒島黑毛和牛,肉味香濃,脂肪分布平均,沾上蛋汁享用,入口滑溜,蛋汁嘅味道同埋肉汁混和一齊,大滿足!
九州黑毛和牛燒肉店,日本品牌一定有保證!

❤️Omakase(2人起)$498/位❤️
⭐️沙律
⭐️漬物三點(醃泡菜,醃蘿蔔,醃青瓜)
⭐️大判燒!鹿兒島黑毛和牛西冷
⭐️黑毛和牛兩款
⭐️大蝦(兩尾)
⭐️鹽味牛舌
⭐️蔥鹽味若雞精選2種
⭐️冷麵

⭐️甜品:雲呢拿糯米糍,杏仁豆腐

必食
大判燒!鹿兒島黑毛和牛西冷
  • 大判燒!黑毛和牛西冷
2024-09-08 0 浏览
去左食YAKINIKU KAKURA日式燒烤,整間店面環境好有日式風格,環境舒適,有不同檯的設計,適合朋友聚會。食物有好多不同價格套餐,供食客選擇,最緊要係食物質素都唔錯!黑毛和牛大判燒盛合 $388(沙律、餐湯、小食、飲品同甜品)包括咗3三款鹿兒島A4和牛西冷、鹿兒島和牛裏腹小排同鹿兒島和牛背未脊肉。和牛西冷賣相非常吸引,西冷好大塊但不會太厚,肉質新鮮色澤紅潤整塊滿佈紋理,燒至五成熟,加入蛋液入口更滑溜,滿滿的牛味。而和牛裏腹及和牛背未脊肉小排油膩更加豐富,肉質更加細嫩多汁!成個餐的牛都好好食,唔駛去日本都食到好好味的日本和牛。美國穀飼牛盛合$198(沙律、餐湯、小食、飲品同甜品)美國穀飼牛盛合,有兩款美國穀飼牛,兩穀都有牛味,而且有口感但不會太硬,適合不喜歡太膩的人吃。兩種牛有不同食法,但都值得一試的。
黑毛和牛大判燒盛合 $388(沙律、餐湯、小食、飲品同甜品
美國穀飼牛盛合$198
(沙律、餐湯、小食、飲品同甜品
我們這一家真係超級鍾意食燒肉,之前食過其他分店嘅YAKINIKU KAKURA覺得超級好食,今日決定帶媽咪去元朗試下係元點果間分店嘅lunch set!我覺得每一間分店環境都非常之好,入面都唔會有好濃嘅燒烤味道,今次去到元朗呢一間,侍應姐姐仲帶我哋去坐窗邊卡位位置,正 XD。上次食完大判燒就已經念念不忘,今次嚟到點可以唔叫呢!同媽媽一人揀咗一個lunch set,而每個lunch set都有一份小食+白飯+麵豉湯:黑毛和牛大判燒盛盒一如以往,和牛大判燒嘅肉質真係超級好,雪花分明,唔敢用自己嘅技術去糟蹋呢嚿牛,所以拜託職員幫我燒,點埋個日本雞蛋,又滑又好味。另外我叫呢個set佢都仲有6嚿和牛肉,自己燒係冇問題嘅,咬落去真係啲入口即溶嘅感覺,好彩有六嚿,唔使同媽咪打架搶食!!!!牛舌盛盒呢個盛盒有兩款唔同嘅牛舌,一款用簡單嘅鹽同胡椒調味,另一款係蔥鹽味,同媽咪一致認為因為啲肉質太新鮮,所以簡單嘅鹽調味就已經非常之足夠!! 兩款調味嘅牛舌都非常有口感+爽口,太美味了。另外我哋追加左黑毛豚無骨小排,平時覺得燒豬肉麻麻哋嘅我,都覺得呢塊黑毛豬好好食,佢仲要只係用左簡單嘅鹽調味,新鮮唔韌!食完嘢之

牛舌盛盒

食完嘢之後最後上埋精緻嘅甜品,唔甜唔膩,中和咗滿口燒肉嘅味道,呢間餐廳真係要再黎食!!!