2025-02-23
嚟到旺角搵野食,見到呢間食自家麵,好耐都冇食過湯麵,就入去試吓午餐時段,我叫咗手撕雞涼麵、豬耳、胡麻韭菜餃手工麵🤤手撕雞涼麵 ($53)呢個手撕雞涼麵絕對鎮店之寶✨真係行過路過唔好錯過❗️手撕雞涼麵可以選擇辣度,我自己就叫咗小辣👍🏻個麻醬撈埋啲辣味一齊食好夾,手撕雞同埋青瓜,再加埋落去一個比較煙靭嘅涼麵,將成個面嘅層次再提高🥰重點係真係好大份!如果一個女仔過嚟食有機會食唔晒,所以可以同朋友share🥳豬耳另外再叫咗豬耳,呢款係長條型,大大條,食落口十分爽脆👍🏻但係佢嘅調味就唔係話好多,雖然辣辣地但係唔係好食得辣嘅人都可以試吓🤭胡麻韭菜餃手工麵 ($58)呢碗麵一上到嚟已經大到嚇親人,真係好抵食╰(*´︶`*)╯♡首先佢個胡麻湯底真係好好飲,佢都係可以俾你揀辣度😆有好香濃嘅胡椒味,冬天飲落肚好暖胃😌另外佢嘅韭菜餃都好足料,完全唔馬虎😉咬落去係啖啖嘅豬肉同埋韭菜🤩佢嘅手工面都有得揀唔同嘅闊度,所以十分之有咬口😙總括而言,呢間手工麵都好值得食,特別係手撕雞涼麵好抵食,選擇亦都好多,如果經過旺角推薦大家去試下💖😚推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
午餐時段,我叫咗手撕雞涼麵、豬耳、胡麻韭菜餃手工麵🤤
手撕雞涼麵 ($53)
豬耳
胡麻韭菜餃手工麵 ($58)
推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️