餐厅: Zenon Café
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-12-10 1095 浏览
Amazing matcha latte with great service好飲matcha latte, service 好好👍。Located at a very convenient close to central station. They have discount menu set menu on open rice which comes with a drink, main course and dessert. Highly recommended! 在中環地鐵站附近的一個很方便的餐廳,他們有特價午餐和晚餐有送飲料和甜點,東西又好吃飲料也很好喝,推薦!

好飲matcha latte, service 好好👍。

Matcha  latte
Matcha  latte
2023-11-19 1337 浏览
胡麻醬沙律幾粒蕃茄兩塊煙三文魚收我150蚊?仲要係用cheap cheap個隻三文魚。又用現成胡麻醬,求其撈落去, 每啖菜都伴隨着,一大羹胡麻醬落肚,完全冇心整嘢食。搞笑黑松露蘑菇忌廉湯,就係加熱左嘅忌廉一大碗。做咩open rice 優惠Menu,OpenRice訂枱有折扣。我食完嘅感覺會係好肯定話你知,因為難食到冇人食,先至出呢啲Offer。今日俾你氹到過去唔緊要,但我唔希望再有無知小市民比你哋啲營銷手段受騙。咁難食仲做呢個價,仲喺中環生存到一定係好有生意頭腦,但係冇乜心去改善食物質素嘅老闆黎。以上純屬個人推測及意見,並無貶低及傷害他人的意圖。
胡麻醬沙律幾粒蕃茄兩塊煙三文魚收我150蚊?
仲要係用cheap cheap個隻三文魚。
搞笑

黑松露蘑菇忌廉湯,
就係加熱左嘅忌廉一大碗。

我食完嘅感覺會係好肯定話你知,
因為難食到冇人食,先至出呢啲Offer。

咁難食仲做呢個價,仲喺中環生存到
一定係好有生意頭腦,但係冇乜心去改善食物質素嘅老闆黎。

以上純屬個人推測及意見,並無貶低及傷害他人的意圖。
2023-11-18
2023-11-03 1270 浏览
🍴🍴🍴我最近光顧了一家小型的西餐廳,試了他們的牛肉漢堡和鹹牛肉三明治。整體而言,我對他們的食物印象不錯。而且當時有open rice訂座主菜餐牌六折優惠。😊🍔🍔🍔首先,讓我來談談牛肉漢堡。這個漢堡的味道相當不錯,牛肉肉餅烹調得宜,多汁而美味。麵包也相當新鮮,吃起來有一種鬆軟的質感。🥪🥪🥪鹹牛肉三明治是另一道不錯的選擇。裡面的牛肉片口感不錯,帶有一些鹹味,但不至於過於油膩。麵包同樣是新鮮的,但我認為可以更烤得酥脆一些,這樣會更好。三明治中的醬汁是一個亮點,增加了整體的風味。這家餐廳的價格相對便宜,對於所提供的食物來說,性價比很高。無論是品質還是份量,都是物有所致。總的來說,這家小西餐廳提供的食物味道不錯,價格實惠,是一個不錯的用餐選擇。如果你在附近,可以考慮來試試他們的牛肉漢堡和鹹牛肉三明治。😄🍔🥪

2023-10-17 996 浏览
去了上環取完證件,揾地方吃晚餐,見到apps 有優惠即管來試,原來地點好方便喺威零頓斜坡麥奀記附近。鋪頭面積不大,餐牌款式都不算好多,老闆娘極力推介晚餐,湯和飲品可以無限添加,跟朋友聚會就非常值得。飲品好得意,會用不同形狀動物水泡載住,好打卡。煎鴨胸意粉炒得非常到位,鮮魷魚墨魚汁意粉,不會太多汁或乾,比較欣賞,點了牛肉漢堡,五成熟度控制得宜,主菜的斧頭豬扒都做得很惹味。當然不少得甜品,餐牌幾款甜品都叫,心太軟做得不太甜,格仔夾餅配醬汁好吃。貴精不貴多食物質素卻很有驚喜,店舖已開業很多年,老闆娘用心介紹吃飲,非常熱情有禮。希望大家行過都幫襯用心經營的一間西式小店。
斧頭豬扒
2023-10-06
斧頭豬扒
  • Panfried Duck Breast Spaghetti
  • Iberian Pork Chop
2023-10-07 770 浏览
掛住食唔記得影相系列今時今日38hkd食到個有海鮮既意粉真係買少見少Openrice做緊外賣自取優惠雖然38蚊都有勁多選擇唔hea食物都超出左價錢既水準意粉條條都掛滿左黑松露忌廉汁 有驚喜羅勒辣椒意粉都好香好重羅勒味 反而冇辣味🤣All day breakfast 都幾好食
掛住食唔記得影相系列
意粉條條都掛滿左黑松露忌廉汁 有驚喜
羅勒辣椒意粉都好香好重羅勒味 反而冇辣味🤣
All day breakfast 都幾好食

2023-10-04 727 浏览
好食的西餐廳 職員有禮貌同主動 服務好 老闆娘好好人 服務態度好 會問你飽唔飽 好抵食 飲左兩個磨菇湯 個魚好好食 甜品係士多啤梨窩夫🧇但太飽 所以食唔曬 飲品飲左抹茶鮮奶同蜜桃梳打
  • WAFFLE
  • 心太軟
2023-08-11 939 浏览
今日同fd想嚟中環飲杯野路過見到呢間❤️環境舒適。呢間店員熱情介紹好nice🥰,酒類有好多款俾人揀,今日叫左杯紅酒價錢合理又好飲,見到餐牌都幾多款嘢又很優惠好吸引下次再過嚟食飯!💪🏿
今日同fd想嚟中環飲杯野路過見到呢間❤️環境舒適。
2023-07-28 859 浏览
今次回來香港一定要再來這間Cafe shop 抵食又好食店員姐姐服務超好👍👍👍👍👍👍教我食$168午餐有湯又有主菜任選又有甜品仲可以選擇啤酒或汽水店員話這間餐廳已經開咗🔟年真係非常難得😊😊😊😊😊😊😊
今次回來香港一定要再來
非常難得😊😊😊😊😊😊😊
午餐
午餐
2023-07-20 886 浏览
餐廳環境唔錯一進門就見到小酒吧🍸燈光柔和 配上音樂嘅輕盈讓中環都有種放慢左嘅溫馨氛圍😌煙熏三文魚蘑菇意大利面🍝三文魚嘅香氣同蘑菇相互融合意大利粉都滿滿醬汁 好香煙鴨胸肉番茄面都好開胃酸甜番茄汁同多汁嘅煙鴨胸肉完美搭配麵條的口感軟硬適中 nice nice抹茶紅豆千層蛋糕口感細膩一層層切落去好絲滑不過有啲偏甜 個人認為有更加好味嘅選擇
餐廳環境唔錯

抹茶紅豆千層蛋糕口感細膩
一層層切落去好絲滑
不過有啲偏甜 個人認為有更加好味嘅選擇
2023-07-12 775 浏览
今日我兩個女人同一個5歲小朋友,行行下街想附近搵間cafe 抖抖,求其OpenRice 揀左呢間我選擇散叫:一個意粉 ($148)一個egg benedict ($148)兩杯特飲,一杯啤酒 (55+ 55+38)一個窩夫 (68)當冇6折加埋一$563左右點知佢話一定要叫3個主食,5歲小朋友都要我覺得好奇怪,問左幾次,佢都話係一定要我叫3個主食原來因為OpenRice book 主食有6折算啦咁我唯有叫多個…然後個女人不停遊說我要餐,餐又話一定要叫3個,我話個小朋友真係食唔到咁多,於是我話你都係比我照番散叫啦!然後佢又再bababa話幫我執個餐轉番晒d飲品同甜品跟個餐,但冇講價錢,只不停講佢幫我執同轉就會抵d落第二個餐時話:你呢個餐仲有個甜品喎,加$10轉埋lava cake啦最後等左一個鍾食埋甜品,上少個主食,想埋單順便問佢係咪有落到?佢仲扮傻話「下?冇上到咩?」個女人問完侍應又問廚房,2秒後突然又話整左(果個係一個多士包上面一片三文魚同牛油果),又唔比唔要,最後要我打包。埋單比錢又唔話比你知幾錢,又冇比單我睇,淨係問我比visa定master,我問左佢2次,都係繼續bababa問

我選擇散叫:

一個意粉 ($148)
一個egg benedict ($148)
兩杯特飲,一杯啤酒 (55+ 55+38)
一個窩夫 (68)
當冇6折加埋一$563左右

點知佢話一定要叫3個主食,5歲小朋友都要
我覺得好奇怪,問左幾次,
佢都話係一定要我叫3個主食
原來因為OpenRice book 主食有6折

算啦咁我唯有叫多個…

於是我話你都係比我照番散叫啦!

埋單比錢又唔話比你知幾錢,又冇比單我睇,淨係問我比visa定master,我問左佢2次,都係繼續bababa問我係咪比卡定點,最後我要好強硬咁話:「我叫你比張單我睇呀!」先比單我睇
睇單先知幾錢,我覺得勁奇怪呢間野!

點知埋單如下:

$ 168 (連窩夫)(連啤酒)benedict 問我要三文魚定煙肉,原來揀左三文魚要+$20又唔講
$168 + 特飲$40 原來所謂等飲跟餐係減$15(甜品轉lava 原來係$40 唔係$10,吹帳又冇錄音咬佢食

最後埋單6百幾蚊比我原本唔要佢折都貴百幾蚊,點樣抵d?

係咁迫人轉餐,人地都話食唔晒!堅持散叫又話佢執會抵d!又上漏菜!

真係陰公,個疑似老闆晒咁多口水玩咁多數字遊戲就係為左唔做6折比你同賺多你百幾蚊,不過得不常失,比人感覺勁差,只有唔老實同呃人既感覺,亦唔會再幫襯!

2023-06-30 880 浏览
這個月第二次去這間餐廳,因為服務員很友善,食物水準高,價錢不貴,好味。晚餐有個任飲套餐,適合喜歡飲兩杯聊聊天的好友聚會。食物選擇方面以主食為主,沒有太多下酒菜選擇,如果增設幾款小食就更好。

2023-06-29
  • 心太軟
  • Honey  Rose  Latte
2023-06-28 745 浏览
不要為6折去試,其實最後結帳都好伏,點餐前個店員猛說主餐牌6折,用Mastercard 再9折,好抵㗎。結果整張單抽單二人合共$602 (係午餐), 同你講折哂了,其實點了主餐牌的rib eye, 一個三文魚意粉,一杯熱情果soda 和一杯green tea latte。心想在中環如果咁嘅食品人均$300 午餐真的很多外國餐廳都可能冇咁貴

2023-06-28
2023-06-04 778 浏览
我原本以為喺中環一家餐廳叫外賣,本來對佢嘅價格和味道沒有太大期望。但是,在用餐之後,我發現這家餐廳的性價比實在是極高的。他們的菜式味道非常好,讓我感到驚喜和滿足。不僅如此,員工的服務態度也非常好,讓我倍感溫馨。他們的服務員提供了非常有用的建議,讓我可以更好地享受餐點,並提醒我可以加購飲品,其中陳皮更是必試!而且,價格也非常實惠,這在中環實在是難得一見。總的來說,這家餐廳的服務態度和美味度都非常出色,讓我感到非常滿意。我強烈推薦這家餐廳,如果你正在尋找一家價格實惠、味道美味且服務優質的餐廳,這絕對是一個值得一試的地方。我一定會再次造訪這家餐廳,並向我的朋友和家人推薦這個地方。

外卖自取
2023-05-11 773 浏览
想问问题,因为英语不太好,就用英文表达了可不可以换粤语服务,在不可以后,用英文并表达了自己的问题,店家一直问我在说什么,然后直接挂断,好无语啊,我都没有说清楚什么回事。
2023-04-16 794 浏览
用OpenRice 訂枱優惠,寫明6折+消費卷再9折。坐低店員話主餐牌6折, 另外有$168套餐就冇6折,咁我哋就喺主餐牌揀。落單時要行去收銀台落,諗住落單收埋錢都好正常,店員話要食完再出嚟俾都覺得有d奇怪,果然中伏我問消費卷係咪再9折,店員話,冇㗎啦折哂㗎啦 🧐 已經同OpenRice 訂座優惠不符。都算,落單前講清楚。主餐牌上寫加飲品$20/ 特飲$30;點知埋單時杯凍檸茶收$40特飲$55…問店員佢話折哂㗎啦(又係呢句…) OpenRice 6折冇得加嘢飲,加嘢飲係$168 套餐優惠嚟XXXX (但主餐牌上寫加飲品$20….) 食物唔差但咁樣收錢感覺好差
用OpenRice 訂枱優惠,寫明6折+消費卷再9折。

食物唔差但咁樣收錢感覺好差