2024-10-27 53 浏览
鴨脷洲邨老實係無乜餐廳選擇,但由佢開業到而家,我只幫趁過幾次,每次(真係每次)都會體驗到令我詫異嘅待客態度。當初呢間舖大風時啲風會直吹入黎,我同老人家去,想同鄰座顧客調位,俾佢喝止左,但亦無提供解決方法。上次去到有2張4人枱空出黎,我一個人去,佢居然話佢無位⋯有次2:15pm去到,想開口點餐時俾佢截停,話佢地3:00pm休息我o唔ok。一般餐廳唔到2:40pm都唔會咁強勢咁喺人地想落單前打斷人地,佢真巴閉。佢個餐區好細,但有兩部風喉冷氣,無論坐邊啲風都吹正頭頂,而佢地係唔會為你調弱啲風,話要吹風入廚房⋯唔怪之得咁大風。咖啡收緊精品價,但味道好一般,建議唔好點。食物味道係ok嘅,如果你忍受倒呢啲⋯

上次去到有2張4人枱空出黎,我一個人去,佢居然話佢無位⋯

2023-12-28 566 浏览
由開舖就幫襯到依家嘅食店,食物款式唔算多選擇,但係每款都真係非常之好食,誠意滿分!黑松露蘑菇意大利粉;汁燒雞扒玉子飯;卡邦尼意粉;滑蛋吉列豬扒飯;咖喱唐揚雞飯⋯⋯全部都食過番尋味!每星期必定會幫襯一次,但係每次都未影相就立即食清光!仲有湯都好好飲,老公都大讚呢間係非常之有質素嘅家庭式小店!

外卖自取
2023-06-25 691 浏览
是日食素,點了一個黑松露什菌烏冬每日數量有限的烏冬有驚喜烏冬好滑,醬汁好creamy,味道好夾位於街市隔離的小店,與外面環境不相配但進入店內就有一份寧靜感小店經營,店主服務態度誠懇值得支持
是日食素,點了一個黑松露什菌烏冬
每日數量有限的烏冬有驚喜
烏冬好滑,醬汁好creamy,味道好夾
位於街市隔離的小店,與外面環境不相配
但進入店內就有一份寧靜感
小店經營,店主服務態度誠懇
值得支持
2022-11-12 815 浏览
Zero Plus is your typical homemade neighborhood restaurant. Friendly service, quality food at quality prices!It’s has a comfortable atmosphere & the service is personalized if you frequent the spot. Food is always of great quality & the breakfast is fantastic.

2022-11-12
外卖自取
$42 (早餐)
用餐优惠
信用卡優惠
2點15分來到 late lunch 。點了照燒雞扒、厚燒玉子配白飯,加雜菜沙律,送冰綠茶。食物很好味,雞扒肉質嫩滑,沙律新鮮。環境方面,雖然沒有豪華裝修,但座位之間很寬敞,寧靜舒適,而且店員有禮,埋單67元,很好的午餐體驗!
照燒雞扒、厚燒玉子
照燒雞扒、厚燒玉子
2022-06-30 631 浏览
未食完所有食品,但係個豬排真係好好味,食物品質有驚喜。 希望可以keep到。希望可以支持多的小店,而家海怡呢邊來來去去都係itamomo的集團,希望可以多的小店在呢邊。
2022-05-16 535 浏览
今日去咗鴨脷洲做嘢,食飯時間有啲人多,搵咗一陣見到呢間西餐廳裝修都OK,就入去試吓。入到去坐低,見到間鋪除咗廚師就只有一個店務員,睇咗Menu,其實嘢食唔係太多選擇,但係店務員都幾Nice幾有禮貌,我叫咗一個滑蛋豬扒飯,佢有免費飲品送,我就叫咗一杯免費蜜桃茶,可能午餐時間人多,都等咗大約10分鐘,豬扒份量都幾多,鋪滿左成個碗面,一食之下就愛上了,雖然係吉列豬扒,但豬扒都有汁又好嫩,飯係用日本米煮成,食物味道唔錯,蜜桃茶就正常味道冇乜特別,下次想食滑蛋豬扒飯我都會再嚟呢間店。
2022-05-15
  • 日式滑蛋豬扒飯
2022-05-16 387 浏览
今日走咗去屋企附近試新嘢,平時真係好懶寫食評,今次真係特別想寫出嚟分享俾大家。試食嘅係位於鴨脷洲西村嘅西餐廳Zero+,店舖開咗唔係好耐,見佢裝修都新幾簡潔,就去試一下佢個早餐,叫左個雞扒炒蛋配牛角包,個名冇乜特別,諗住冇乜驚喜,送到黎見到,食物外表又幾吸引,食物亦完全超出預期,雞扒皮脆肉滑,炒蛋唔乾有蛋同牛油香味,好滑好夠味,牛角包亦好香好好味。以$42嘅價錢,仲包一杯美式咖啡,真係非常貼地,我真心推薦,大家不妨去試吓。
雞扒炒蛋配牛角包
2022-05-16
$42 (早餐)
雞扒炒蛋配牛角包
2022-05-02 308 浏览
我叫嘅係泡菜豚肉飯,首先我要講嘅係佢泡菜,呢間食店係咪以為人哋未食過泡菜呢?如果係佢比咁嘅所謂泡菜客人食都好黑心,因為佢嘅泡菜係超新鮮!新鮮到係用新鮮嘅菜加少許泡菜汁兜亂佢便成,完全唔係泡菜,用掩泡菜嘅新鮮菜切碎就係泡菜!真係長知識,豬肉係無嘢好批評,因為始終真係有豬肉,但成個飯我只搵到3條類似豬頸肉咁上下嘅闊度嘅3條肉絲,之所以講係肉絲唔係肉片係因為佢真係3條拼埋都無達唔到肉片嘅要求!所以我實在無辦法評論佢個豬肉只能夠講無下次!無嘢食都唔會食呢間嘢囉!

只能夠講無下次!無嘢食都唔會食呢間嘢囉!
2022-05-01 271 浏览
今日探家人經過鴨脷洲邨街市旁嘅一間新Cafe,我哋三個人點左兩個下午茶、一個All Day Breakfast ⭐️吉列魚柳薯條,魚柳嘅脆漿好薄好鬆脆入邊嘅魚一啲都唔乾仲好嫩滑有驚喜。⭐️蜜糖芥末雞翼薯條,雞翼嘅外皮都炸得好香脆。⭐️All Day Breakfast 入邊有煙肉、腸仔、炒菇菇、黑松露炒蛋、車厘茄、牛角包加埋沙律,質素都對得住呢個價錢職員態度親切有禮,試意小店📍 Zero Plus(鴨脷洲)吉列魚柳配薯條 $42蜜糖芥末雞翼配薯條 $38全日早餐 $92伯爵紅茶、英式紅茶Latte

⭐️蜜糖芥末雞翼薯條,雞翼嘅外皮都炸得好香脆。

職員態度親切有禮,試意小店

📍 Zero Plus(鴨脷洲)

吉列魚柳配薯條 $42
蜜糖芥末雞翼配薯條 $38