2024-06-08 537 浏览
因男朋友生日,預早幾日經openrice訂座;當晚準時到達,有位好好笑容既靚女(估計係老闆)接待,安排左窗邊位👍🏻環境舒服,樓底好高無焗促感。坐低左仲秘密地同我confirm訂座時既remark,好細心~叫左個2人餐,加錢轉個龍蝦海鮮湯,好味道👅上菜都好快,又會留意我地無清晒前菜餐湯所以叫廚房on hold main course,抵讚!✔️壽星仔話ribeye好味,本人個蜆肉意粉都好好食,蜆肉唔係得十粒八粒揸流攤,不過意粉比較大份食唔晒😅最尾訂座時預留既心太軟壽星話好正🙌🏻感謝餐廳既安排,仲有龜龜巡場🐢可惜佢地只做到6月尾🥲
感謝餐廳既安排,仲有龜龜巡場🐢可惜佢地只做到6月尾🥲
2024-05-24 488 浏览
星期五晚上,落雨,到到都小人,不過呢間我哋之前食過唔同時段,亞仔今晚又話食,好啦!等我試吓寫下先。我當然食牛油果🥑黎麥沙律,lemon juice 好味!亞仔食肉揀豬鞍(我哋唔食牛、羊)加個honey wings
豬鞍
豬鞍
2024-04-07 611 浏览
樓上餐廳果然是與朋友聚餐的好地方。晚上7:00左右黎到,餐廳尚未滿座,而枱與枱之間十分闊落,做了落地玻璃,空間感十足;完全唔會有種迫你快快食完趕住翻枱的感覺!今次散叫左主菜試下-BBQ豬肋骨 $148上枱是2大舊與朋友一人一舊唔洗爭!豬肋骨的醬汁有點辣辣酸酸,像蕃茄味道,是好濃厚味道!個人認為豬肋骨可以再燒得更香口。伴菜方面可以再加點薯條/薯蓉類,會更飽肚。單骨蜜糖雞翼$58因為單骨關係,以原隻黎睇係四隻份量!但餐廳煮法是將雞翼一分為二,方便易食!雞翼色澤燒到金黃, 而且好香及好重蜜糖味,甜甜的!明太子海蝦意粉$118醬汁creamy! 海蝦亦好大粒,口感彈牙!而且海蝦已幫手拆了蝦殼!總括價錢與食物的性價比是相符!
今次散叫左主菜試下-

BBQ豬肋骨 $148
上枱是2大舊與朋友一人一舊唔洗爭!
BBQ  豬肋骨

單骨蜜糖雞翼$58
單骨蜜糖雞翼

明太子海蝦意粉$118
明太子海鮮意粉

總括價錢與食物的性價比是相符!
BBQ  豬肋骨
單骨蜜糖雞翼
明太子海鮮意粉
2024-02-02 652 浏览
一踏入zeroz 呢間樓上餐廳就覺得環境好chill,完全唔記得自己喺好嘈吵嘅旺角🤣 佢哋主打西餐,依家凡消費滿$500仲會送辣椒蒜片白酒蜆🔥 This restaurant in MK provides the tranquility you’ll need in the city. They are now gifting a serving of spicy garlic clams upon spending above $500! 二人餐 $468Set Dinner for Two南瓜湯質感濃稠棉滑,配埋暖暖嘅香草包一流🥖 鮮橙紅菜頭沙律食落好fresh,連埋酸甜嘅醬汁食夠曬開胃🥗 The pumpkin soup was warming which went well with the herbs bread. The salad had fresh oranges and beets which was appetising. 煙三文魚菠菜意大利粉Smoked Salmon Spinach Spaghetti以忌廉為主嘅意粉醬掛滿煙韌嘅意粉上,不過食到最後有少少膩🤏🏼

二人餐 $468
Set Dinner for Two

煙三文魚菠菜意大利粉
以忌廉為主嘅意粉醬掛滿煙韌嘅意粉上,不過食到最後有少少膩🤏🏼 好彩有鹹香十足嘅煙三文魚減低肥膩感🍝
This cream based pasta was flavourful, with savoury smoked salmon to help cut through the heaviness.

炭燒阿根廷黑毛肉眼伴燒汁· 牛油雜菜
Char-grilled Argentinian Ribeye w/ Gravy & Daily Veg
佢哋用阿根廷傳統嘅煮法 - 炭烤黎帶出牛扒嘅原汁原味🥩 焦脆外層洋溢著炭燒香🔥 中間呈粉嫩狀態,肉味甘香,點落燒汁令層次感昇華🆙 伴碟嘅雜菜好鮮甜,凸顯牛扒嘅肉香🤩
The ribeye was chargrilled till it was crispy on the outside, pink and tender in the middle. The gravy brought out the umami flavour.

跟餐有兩款甜品,芝士蛋糕味道香濃,配上香脆嘅餅底塑造出雙重口感🍰 抹茶慕絲蛋糕濕潤綿滑,甜膩嘅忌廉襯托出抹茶嘅甘香🍵
The cheesecake was creamy and firm, while the matcha mousse cake was mellow and aromatic.

餐飲價錢叫左杯無酒精雞尾酒 - 日出🌅 味道酸甜開胃,而且打卡一流📷
I got their Sunrise cocktail which was very refreshing.
忙碌日子一直持續,轉角度睇日子充實有意義😂但總要平衡心理,今個月約左好多朋友食嘢,討論一下大家既工作情況!想靜靜傾計地方真係好重要,由其在旺區覓食地方都算係一大難題,所以今次我都係去返 @zerozhongkong ,環境寧靜好適合傾下計而且食物質素相對較高❤️墨西哥粟米脆片$88配蕃茄莎莎、酸忌廉、牛油果醬 傾計一定要小食,墨西哥脆片係最適合傾計時食,經過焗製加埋芝士既脆片本身已經夠哂魅力,仲有三款醬料配搭住,一次滿足😌四個願望,我個人偏愛酸忌廉,最後沾到一點也沒有!慢煮雞胸肉沙律配香橙欖油汁$108「香橙🍊」二個字就已經吸引左我點這一個,感覺清新!有菜有肉有生果😂營養均衡呀~紐西蘭羊架伴燒汁·牛油雜菜$188好耐無食過羊架!今日主菜就試下唔食牛😂佢地既配菜一直都好好食,食得出用心去整,羊架可以選擇要幾熟,我比較喜歡全熟,覺得口感好d!士多啤梨藍莓奶昔$58Mango Smoothie $58* 服務仍然貼心優質,加上環境舒服😌坐到有點唔捨得走!

墨西哥粟米脆片$88
配蕃茄莎莎、酸忌廉、牛油果醬

慢煮雞胸肉沙律配香橙欖油汁$108

紐西蘭羊架伴燒汁·牛油雜菜$188

士多啤梨藍莓奶昔$58
Mango Smoothie $58

* 服務仍然貼心優質,加上環境舒服😌坐
到有點唔捨得走!
✨delux for two✨ $488/2✨是日餐湯配香草包✨南瓜湯🎃好creamy 味道香濃~香草包都好軟好味🥐✨青檸墨魚咀✨🦑無諗過是甘大粒😂😂炸得好香脆墨魚咀超彈牙好惹味😘✨黑松露雞胸意大利飯✨💓💓💓食第一啖已覺得好驚豔🥰超級無敵香濃!好香黑松露味!意大利飯軟硬適中😋雞胸都係大癲😍用左慢煮雞胸keep到肉汁!質感都好soft🤪好好食🤩✨香煎鯛魚芥末籽汁。牛油雜菜✨鯛魚同芥末籽汁好夾😎魚柳煎得好香脆!✨抹茶蛋糕✨💚抹茶味好濃🥳甜度適中又質地軟滑相當唔錯☺️

✨delux for two✨ $488/2

炸得好香脆墨魚咀超彈牙
好惹味😘

✨黑松露雞胸意大利飯✨💓💓💓

食第一啖已覺得好驚豔🥰
超級無敵香濃!好香黑松露味!
意大利飯軟硬適中😋

雞胸都係大癲😍
用左慢煮雞胸keep到肉汁!
質感都好soft🤪
好好食🤩

✨香煎鯛魚芥末籽汁。牛油雜菜✨

鯛魚同芥末籽汁好夾😎
魚柳煎得好香脆!

✨抹茶蛋糕✨💚

抹茶味好濃🥳
甜度適中又質地軟滑
相當唔錯☺️
2024-01-18 197 浏览
係旺角行緊街,諗緊lunch食乜時意外地見到呢間餐廳的menu,咁未食過就上樓試吓。餐廳有落地大玻璃窗,望到彌敦道,仲有陽光曬入黎,環境好relax好舒服,認真唔錯👍🏻蜜糖芥末醬吉列豬扒漢堡伴薯條 $92豬扒好大塊🤩直情撐起成個burger,見到都勁滿足,仲有支熊仔頭籤拮住,勁得意😆豬扒非常酥脆,好厚身,肉又夠哂juicy,蜜糖芥末醬都調得好夾好好食。麵包都有烘過,少少脆脆哋,成個burger 一齊食好正👍🏻薯條都好香脆,沙律正常發揮。跟餐 沙律 & 餐茶 熱伯爵茶Ok啦正常發揮。檸檬撻 +$28餅底好脆,內餡好smooth ,味道酸酸甜甜,好有檸檬味,好好食。好欣賞佢隻雲石紋碟,好靚🥰Zero Z (旺角)旺角彌敦道562號4樓*上述文章只供參考及以當時價格為準

蜜糖芥末醬吉列豬扒漢堡伴薯條 $92
薯條都好香脆,沙律正常發揮。

跟餐 沙律 & 餐茶 熱伯爵茶
Ok啦正常發揮。

檸檬撻 +$28

Zero Z (旺角)
旺角彌敦道562號4樓

*上述文章只供參考及以當時價格為準
2024-01-11 106 浏览
去油麻地呢個繁華鬧市冇諗過會有一個咁舒服咁寧靜嘅餐廳,因為呢個地方實在10分繁忙…一上到嚟,呢度係一個充滿綠色嘅地方,仲有一啲日光,仲有一啲柔和音樂,仲要係一啲我好鍾意嘅音樂😂餐湯(周打蜆湯)再加熱辣辣嘅芝麻圓包仔𝟷) 紐西蘭西冷伴燒汁(8oz) 配薯條/意粉/飯 ($𝟿𝟾)𝟸) 焗芝士肉醬飯 ($𝟾𝟸)另配餐飲 𝙳𝚛𝚒𝚗𝚔 ☕️🍹成件事都係好有誠意,我食既扒真心好食😂夠厚夠𝙹𝚞𝚒𝚌𝚢 完全對得住個價錢同埋我假日去食好西既心🙌🏻 芝士肉醬飯,料多…男人食完一個都飽晒🥱呢一度既事頭婆,仲要係10 分好笑容,服務態度一流,下次都會上去食過👍🏻🥰🫰🏻環境舒服,服務親切,價錢親民,食物好食推介!*沒有享用任何餐廳優惠

餐湯(周打蜆湯)再加熱辣辣嘅芝麻圓包仔
𝟸) 焗芝士肉醬飯 ($𝟾𝟸)

另配餐飲 𝙳𝚛𝚒𝚗𝚔 ☕️🍹

芝士肉醬飯,料多…男人食完一個都飽晒🥱

環境舒服,服務親切,價錢親民,食物好食
推介!

*沒有享用任何餐廳優惠
2023-11-05
2023-12-19 176 浏览
食物黎講,好一般,普通,性價比正常啦,可能少少偏低。以下係我對餐廳員工態度嘅怨言:其實我叫午餐啫,你嘅員工可唔可以瞓醒啲,而家唔係朝頭早7:30 ,已經到咗午餐時間,你講嘢嘅態度可以好啲,同埋當個客人問你餐牌有咩食,問你啲食物係咩樣嗰陣,可唔可以唔好讀返個名出嚟,你真係解釋吓你有咩食咁我先知你食乜嘢,如果唔係我問你做乜,同埋你係員工,你唔好以為我唔識字,我就係唔知你點樣整理所謂嘅餐牌嘅嘢,我先問你,講嘢又細聲,又好似未瞓醒咁,態度又差,好似講收工咁,其實你成間嘢冇乜人,得兩台客,你可以唔使咁趕時間走開㗎喎。同埋西餐後落嘢飲,我諗都好正常,我都明白午餐比較難啲,但係你講到好似我而家唔叫,以後就冇機會咁,你話你唔得閒返嚟,都可以叫我叫你嘅,其實你有冇需要咁樣拒絕我,然後好似當我冇心機再叫咁樣。然後收咗餐牌,好似有寶咁,明明你每一台都有餐牌,我想睇多陣有咩食,根本唔算係咩好特別要求,但係你攬住你拎走佢,直頭係唔尊重客人嘅意願。我講緊餐廳戴眼鏡藍員工,其他我都唔係好知,因為其實成間餐廳得兩個員工,另一個女員工講嘢好大聲,我都覺得有啲奇怪。好嘈。我未食嘢之前你都令到我有咁嘅感覺,即使你啲嘢幾好食

我未食嘢之前你都令到我有咁嘅感覺,即使你啲嘢幾好食,我都只能夠減你一兩粒星,我諗食嘢唔係淨係食食物,你午市收我兩百幾蚊,已經比平時一般嘅餐廳貴,雖然唔係嗰啲好高級嘅餐廳,但係都唔係一般快餐嘅價錢,我應該合理地要求你有多一啲嘢。

今日咁啱有班朋友嚟到,啲員工對班朋友好好,當其他客人好似無到咁。咁不如你招呼你自己朋友算啦。如果你員工塊面唔同方向,就唔同態度,不如轉做私房菜。

呢兩個奇特現象,就係呢類型嘅Cafe,佢嘅裝修都係吸引年青人,或者上班族。但係我今日嚟到,中午嘅時段,大部份都係放緊假,或者係中年嘅女士為主,唔通就嚟放假所以佢哋已經開始放假?佢哋點睇都唔似返工,年青人反而好少,更唔好講上班族都係好少。
2023-12-02 173 浏览
一間樓上西餐店 位於旺角遊客區 中午去頗清靜 面積不算大 座位有點迫 午餐收費不貴 任選配沙律或餐湯 另有飲品我們要了燴牛肩胛肉意大利飯 份量偏少 香煎紐西蘭西冷 一般般 但以這個價錢來説 己經不錯服務員態度可以 和茶記相比 坐得舒服多了
服務員態度可以 和茶記相比 坐得舒服多了
2023-10-07
最近同朋友去旺角食飯,無意中發現左呢間坐得舒服,價錢又抵食,食物又有水準嘅樓上café! ❣️價錢$100-200,就可以食到豬鞍、羊架、安格斯牛等,超高CP ❣️座位有空間感,白色tone,幾舒服🍕瑪格麗特比薩$138-份量適合女仔,pizza 脆口,烤到面層芝士好香口滋味🐷西班牙粟飼豬鞍伴燒汁,牛油雜菜 $168 (推介) -豬肉烤到好香,熟度剛剛好,肉質軟嫩滋味唔會乾身,唔使點醬汁都好食-配菜健康,原汁原味grill香,好有心機✨伯爵茶麻糬卷 $56(推介)-中間係大大粒麻糬,口感煙韌。外面伯爵茶卷甜度適中,滲出茶香。最難得係唔會死甜✨世外桃源 $64- 好香石榴味,甜度適中,refreshing之選下次再約朋友來呢間甘高CP又有心思隱世cafe

❣️座位有空間感,白色tone,幾舒服

🍕瑪格麗特比薩$138
瑪格麗特比薩

-份量適合女仔,pizza 脆口,烤到面層芝士好香口滋味

🐷西班牙粟飼豬鞍伴燒汁,牛油雜菜 $168 (推介)
西班牙粟飼豬鞍伴燒汁

-配菜健康,原汁原味grill香,好有心機

✨伯爵茶麻糬卷 $56(推介)
伯爵茶麻糬卷

✨世外桃源 $64

- 好香石榴味,甜度適中,refreshing之選

下次再約朋友來呢間甘高CP又有心思隱世cafe
西班牙粟飼豬鞍伴燒汁
伯爵茶麻糬卷
2023-10-30 972 浏览
朋友推介這間充滿乾淨優雅感覺的餐廳,位置也很便利,就邀約晚上吃個豐富的餐廳!💬 香煎乳鴿伴焦糖蘋果汁 配雜菌薯團乳鴿肉質嫩嫩的,加上焦糖蘋果汁的甜味,帶出了當中的肉香;而旁邊的薯團也不遜色,口感煙煙韌韌qq的,味道滿有薯香,表面淋上忌廉雜菌汁🤤🤤 整體味道十分出色回頭食: ⓨⓔⓢ💬 雜錦比薩烤熱溶芝士鋪在表面,咬下去會有拉絲感,當中的意大利紅腸、煙肉油份緩緩滲出,每一口充滿肉香,還有波椒、蘑菇、黑椒作配料,是一款帶點美味邪惡的🍕😋!! 回頭食: ⓨⓔⓢ💬太平洋熟蝦沙律配檸檬欖油汁沙律菜新鮮是必要的,而且份量也不少,加上點點酸味的欖油汁,味道很fresh; 而太平洋熟蝦份大小也讓人滿意,兩者是fresh與鮮味的結合🫶回頭食: ⓨⓔⓢ💬菠蘿梳打喝起來淡淡菠蘿香味,還有一顆顆的菠蘿果肉,味道不太甜不會膩,加上梳打氣泡的刺激感不敢增加一下食慾了!!🤤回頭食: ⓨⓔⓢ總結一下,食物讓人驚喜,可見其用心製作和設計!最欣賞的是當天有live music 🎶🤭一邊享受美食,一邊聽柔柔的歌聲,令人無比的放鬆🩷🩷 讚❤️Zero Z❤️旺角彌敦道562號4樓❤️2687 3268▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂ʕ

💬 香煎乳鴿伴焦糖蘋果汁 配雜菌薯團

❤️2687 3268
▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂

ʕ⁠っ⁠•⁠ᴥ⁠•⁠ʔ⁠っ
2023-10-30 116 浏览
佢前身係一間溫習室,以前成日同朋友一齊去溫書😳但今次去已經係一間餐廳,溫書啲回憶番晒黎🥰講番正題先☺️當晚食左 青檸墨魚咀,外皮炸到非常酥脆,墨魚質地軟嫩,口感彈牙,配上青檸的酸爽風味,感覺清新,同時亦提升咗墨魚的鮮味。蜜糖雞翼,炸到外皮金黃酥脆,內部保持多汁嫩滑,而且佢係單骨雞翼,食起上嚟冇咁麻煩,如果蜜糖味再重啲就perfect 。香煎西班牙栗飼豬鞍伴燒汁,首先上菜擺盤都幾有心機,雖然豬鞍肉質少少乾,但調味幾好,香草味好足,仲有少少蒜味,加上表面煎到焦香,整體係幾好味😋慢煮油封鴨胸伴鄺加西薏米,鴨胸好淋,唔會太靭,完全唔係 supermarket 買果款🥰Sunrise (mocktail )打咭一流🤭又唔會太甜
佢前身係一間溫習室,以前成日同朋友一齊去溫書😳
但今次去已經係一間餐廳,溫書啲回憶番晒黎🥰
Sunrise (mocktail )
打咭一流🤭又唔會太甜
2023-10-29 83 浏览
✨水牛城單骨雞翼(💰$58)雞翼外皮幾酥脆 調味係幾惹味雞翼切開做單骨 食落就夠方便🤣.✨海鮮龍蝦湯(💰$78)海鮮味幾濃郁 有啲青口 蜆肉同龍蝦肉仲附上一個細嘅芝麻餐包配湯.✨辣椒蒜片白酒蜆(💰$78)蜆肉微辣🌶️帶啲蒜味🧄食落無沙.✨明太子海蝦意粉(💰$138)意粉幾香明太子味 食落幾creamy仲有唔少已經搣咗殼嘅海蝦肉.✨自家制檸檬撻(💰$56)食晒小食同主菜就梗係叫個甜品呢個甜品食落酸酸甜甜 幾清新🍋

✨水牛城單骨雞翼(💰$58)
雞翼外皮幾酥脆 調味係幾惹味
雞翼切開做單骨 食落就夠方便🤣

✨海鮮龍蝦湯(💰$78)
海鮮味幾濃郁 有啲青口 蜆肉同龍蝦肉
仲附上一個細嘅芝麻餐包配湯

✨辣椒蒜片白酒蜆(💰$78)
蜆肉微辣🌶️帶啲蒜味🧄食落無沙

✨明太子海蝦意粉(💰$138)
意粉幾香明太子味 食落幾creamy
仲有唔少已經搣咗殼嘅海蝦肉

✨自家制檸檬撻(💰$56)
食晒小食同主菜就梗係叫個甜品
呢個甜品食落酸酸甜甜 幾清新🍋

2023-10-28 84 浏览
走進餐廳,已經深深愛上呢間餐廳嘅氛圍超高的樓底,落地大玻璃雖置身在鬧市中但又有安靜寧謐的感覺餐廳環境一流,價錢也公道由小食到幾十蚊到主菜的一百多元以質素和環境來算,CP值很高是夜的主菜紐西蘭羊架伴燒汁,牛油雜菜 羊架份量都幾多,肉質鮮嫩,烤得出色連牛油雜菜也是新鮮蔬菜,以牛油烹製過,不是草草了事的配角。最欣賞那個烤蒜頭,非常香甜,為整個菜式加分不少。小朋友最愛的薯條以芝士烤焗,再配上黑松露醬,香口又飽肚最重要薯條不油膩,食哂成盤都無咁大罪惡感呢度嘅特色飲品都唔少,有milkshake, mocktail, smoothies, cocktails, sodaOreo 奶昔造型超正,打卡一流奶昔好滑,仲有濃濃的奶香,非常讚Cappuccino 奶泡超厚超綿滑,咖啡味也夠濃香水準以上呢度嘅甜品選擇也不少的飲咖啡嘛,我會點cheese cake幻想在落地大玻璃的下午呷一啖咖啡,吃一口cake, 想起也覺得寫意。平時係旺角行到攰,上黎飲杯野食個cake, 坐下都好正
走進餐廳,已經深深愛上呢間餐廳嘅氛圍
超高的樓底,落地大玻璃
雖置身在鬧市中但又有安靜寧謐的感覺

餐廳環境一流,價錢也公道
由小食到幾十蚊到主菜的一百多元
以質素和環境來算,CP值很高

是夜的主菜
紐西蘭羊架伴燒汁,牛油雜菜
羊架份量都幾多,肉質鮮嫩,烤得出色
連牛油雜菜也是新鮮蔬菜,以牛油烹製過,不是草草了事的配角。
最欣賞那個烤蒜頭,非常香甜,為整個菜式加分不少。

小朋友最愛的薯條
以芝士烤焗,再配上黑松露醬,香口又飽肚
最重要薯條不油膩,食哂成盤都無咁大罪惡感

Oreo 奶昔
造型超正,打卡一流
奶昔好滑,仲有濃濃的奶香,非常讚

Cappuccino
奶泡超厚超綿滑,咖啡味也夠濃香
水準以上

呢度嘅甜品選擇也不少的
飲咖啡嘛,我會點cheese cake

平時係旺角行到攰,上黎飲杯野食個cake, 坐下都好正

2023-10-28