我哋系为咗个芒果🥭冰去食😹餐厅环境充满度假Vibe🦩,以斑兰绿色作主调🪴,平日7点去walk-in 就有位,不过想打卡📸就要book定近大玻璃窗座位🌊喜欢就记得CLS 再加Bookmark🔖🙂#小胖游中环🐠 —————————————————🔹芒果乳酪叠叠冰 $118全晚MVP💛成粒新鲜腰芒喺顶🔝超级鲜甜!铺满乳酪同芒果方块🟨,方块食落好似芒果雪糕好冻又有芒果蓉🥭芒果绵绵冰真系好奶滑,完全无冰沙沙感觉🧊最惊喜系食到底竟然有冻糯米饭🤩配上椰汁🥥好软糯、唔会痴埋一嚿好实⚪️超有内涵嘅甜品🍧🔹虎虾海鲜混乱杯面 $128完全为打卡而嗌,混乱摆盘中又见心思,说穿了其实只系泰式冬荫公杯面🍝估唔到系海鲜几多,有鱿鱼🦑、青口、虾🦐都足料,冬荫味比较mild唔会辣,仲加入大量甜椒、洋葱及芽菜,蔬菜天然鲜甜减低味精感,同时令个面口感多一分爽脆😏🔹沙嗲鸡肉串/牛肉串 $62/2串好搞笑系用杯装,沙嗲酱汁系甜甜地、好Rich花生味🥜🐮牛肉串自带油香,食落香口惹味又juicy,🐔鸡肉串就相对平凡,如果对花生敏感,拣海鲜酸辣汁🍖🔹椰香青咖喱鸡配薄饼 $98椰汁味超香浓🥥青咖喱唔会辣,鸡肉几嫩🐣,茄子🍆够腍,个汁点薄

我哋系为咗个芒果🥭冰去食😹

芒果乳酪叠叠冰

🔹虎虾海鲜混乱杯面 $128
虎虾海鲜混乱杯面

🔹沙嗲鸡肉串/牛肉串 $62/2串
好搞笑系用杯装,沙嗲酱汁系甜甜地、好Rich花生味🥜

🔹椰香青咖喱鸡配薄饼 $98
椰汁味超香浓🥥青咖喱唔会辣,鸡肉几嫩🐣,茄子🍆够腍,个汁点薄饼太好食💚,朋友话薄饼要多啲😂主食入面呢款最岀色!🧚🏻
椰香青咖喱鸡配薄饼

🔹冬荫功 $88
浓汁之选🥣虽然都🌶但更酸,只有大虾1只,同蛮多嘅菇同车厘茄,饮落都几多姜同香茅等香料渣🫣所以普通

🔹泰式炒通菜 $92
通菜炒得几有镬气,好重蒜蓉味带少辣,不过愈食愈咸,重手咗而扣分,价钱唔抵食😢

🔹泰式奶茶
手标奶茶分开放小杯同玻璃瓶,小杯入面有叶形状冰🍃,茶味浓郁,够奶滑,加上炼乳好正宗地偏甜,但我都会点,🧊冰融咗甜度就啱啱好🤣

🔹鲜芒椰浆柚子露 $55
卖相又系好吸引,芒果蓉同椰浆相间,鲜芒果好甜🥭,柚子就唔算明显
味道其实同芒果乳酪冰好接近,如果会嗌甜品,可以试其他饮品🍹

—————————————————
🧜🏻口水度:🌕🌕🌕🌖🌑
🤑性价比:🌕🌕🌕🌑🌑
🧚🏻打卡值:🌕🌕🌕🌕🌗
🥰舒适度:🌕🌕🌕🌘🌑
🤤回头率:🌕🌕🌕🌗🌑
♟Overall♟
摆盘打卡一流,必食芒果乳酪冰🥭
其他味道几好,但唔算好突出👌🏽
餐厅比想像中细,枱同枱之间都坐得密
芒果乳酪叠叠冰
虎虾海鲜混乱杯面