2023-04-09
花雕醉猪手 - 猪手皮爽,有部份位置已经拆骨,而且处理猪手好干净,无见到或食到一条猪毛,不过略嫌酒味唔够浓。云腿浸娃娃菜 - 呢个应该系用鱼汤?因为我食第一啖就想⋯⋯🤢,纯粹个人问题(无计本身超唔like鱼汤)不过佢应该都系偏淡,话明云腿,一啲云腿咸味都无(可能系因为间店本身系主打无味精,所以好多食物味道都偏淡,不过健康啲都好。)鲍汁瑶柱冬菇饭 - 呢个饭好食,有啲似荷叶饭𥚃面𠮶个饭,非常惹味!(即刻怀疑人生mode : 真系无味精🤔)砂窝花胶鸡汤翅(半只鸡)- 到咗主角喇⋯⋯反而无乜野想讲,因为个问题之前都出现咗,咪又偏淡啰,但系无味精食得健康啲嘛。至于翅同花胶,俾二百几蚊食咁多嘢,你都唔会谂住佢会一级货你食啦!但系都可以食,翅就细细块,花胶就系打边炉果啲,鸡就系煲汤嘅鸡好食啲咁啰。但系我觉得用二百几蚊食到个3个𩠌既二人餐仲要系铜锣湾,真系算抵食!而且仲要标榜无味精,食得健康啲,你仲想点😅