1. 火五火车头牛肉粉 ($62)肚饿去食越式嘢必叫火车头河😛哇哇哇!好足料呀!除咗生熟牛肉之外,仲有和牛牛丸同扎肉,牛丸特别好食!口感好弹牙,又好有牛味~汤式偏重胡椒味,河粉份量好多,食到同行友人饱一饱(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)2. 越式花胶老火鸡汤檬 ($56)好少见越式餐厅有花胶鸡食,今次决定试试佢(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 有惊喜呀!花胶数量比想像多,都有几块,而且好爽口~鸡件唔会鞋口,都有好多粒呀!汤底都有啲胡椒味~ 整体唔错!3. 手作大虾米纸卷 ($38)外层纸卷好簿身,每一粒卷卷都有一只大虾,入面再有生菜同青瓜,咬落去好爽口好fresh!我同朋友都几钟意~4. 火五特式凤爪 ($22)酸酸甜甜嘅无骨凤爪小食,呢个价钱嚟讲份量都算多,而且每只都几大只,口感又系好爽,食到索索声🤣系好好嘅开胃小食!5. 冻越南三色冰 ($19)夏日热辣辣,唔饮返杯冰对唔住自己~ 椰汁味好浓呀,好大杯又解渴,底下好多三色条条,好有口感呀!XD整体舖面好整洁,位置唔算多,今次嚟嘅时候坐满晒客人,留意到楼面做到踢晒脚,但店员都好好态度好有礼貌,值得嘉许!今次我同朋友两个人食咗唔洗$200,又有小食又有饮品,食到饱一饱
1. 火五火车头牛肉粉 ($62)

2. 越式花胶老火鸡汤檬 ($56)

3. 手作大虾米纸卷 ($38)

4. 火五特式凤爪 ($22)

5. 冻越南三色冰 ($19)

整体舖面好整洁,位置唔算多,今次嚟嘅时候坐满晒客人,留意到楼面做到踢晒脚,但店员都好好态度好有礼貌,值得嘉许!今次我同朋友两个人食咗唔洗$200,又有小食又有饮品,食到饱一饱,整体CP值都唔错呀!
火五特式凤爪
手作大虾米纸卷