2022-09-08
之前KK生日,一直谂唔到买咩蛋糕好,因为呢条友仔一直吵住要减肥🤣,所以揾咗好耐有咩蛋糕,点知又真系比我揾到啱佢既蛋糕🎂,无糖无牛油,我觉得一定要推荐俾大家!不过讲明先… ❎糖唔等于无甜味!事关店主系用咗天然稀少糖,其实YY我就好惊啲代糖啲假甜味,真系顶唔顺。屋企就本身用开罗汉果糖,冇𠮶只假甜,估唔到稀少糖都唔错,食落去冇𠮶只假甜味,唔单止糖尿病人啱食,我觉得都好啱我🤣,正!无糖士多嚟梨蛋糕🎂($5️⃣8️⃣0️⃣)❎糖❎牛油❎泡打粉有样嘢好欣赏店主既系,佢冇落泡打粉!呢样其实好难得,因为要个蛋糕发起就好讲求技巧。加上冇牛油,所以佢个蛋糕食落去平时𠮶啲咁松软,比较实,但好快就饱肚🤣。加上佢啲cream 好软盈唔漏,成件蛋糕食落去系冇负担😚,可以安心咁食,唔惊肥!同埋真系好多士多啤梨🍓,面头又系,入面又系,我谂佢系我食过最健康既蛋糕🥹,仲要好好食,味道唔差过出面𠮶啲,有时真系情愿买贵啲但系食得健康啲!
不过讲明先… ❎糖唔等于无甜味!
无糖士多嚟梨蛋糕🎂($5️⃣8️⃣0️⃣)
❎糖
❎牛油