2023-09-20 1517 浏览
好耐之前就bookmarked左Brass Spoon✏️,不过餐厅位置好吊脚,要行大斜路上黎!今日有揸车就上黎试下呢间连续拎左六年米芝莲推介既餐厅!落雨天☔️都要等几张枱,有唔少都系游客,相信好多人都系慕名而来,等左十五分钟终于有得坐低!🐄生牛肉河粉汤头用上大量牛骨熬煮,饮落鲜甜顺口,拣左要牛油都唔会腻口!但河粉同牛肉比较平平无奇,无乜记忆点🫣。牛肉肉质同份量以呢个价位黎讲合理,都算浓郁同鲜嫩,但食完觉得只系一般中上越式餐厅既水准,贵为米芝莲推荐应该更加出色!🥢香茅鸡檬捞檬出乎我意料之外咁好食🤤檬粉同一般越南餐厅供应既唔同,比较似幼身米线,有咬口又唔会过韧,条条煮至分明唔会痴埋一饼!鸡肉微微烧过,嫩滑够味,有好多种配菜,青瓜丝,腌萝卜丝,芽菜,芫荽同有如虎添翼之效果既炸蒜片🧅配菜加配店铺自家制既捞汁再加上弹牙檬粉,口感极为丰富!捞檬简直系超班马,再食的话会试埋其他檬粉🥰📍Brass Spoon湾仔月街1号地下B号舖

🐄生牛肉河粉

🥢香茅鸡檬