我嘅总结系,人生点都要试下鬼金棒嘅秘制麻辣拉面,况且都要百余元一位,仲要无加一,美味之余,口味仲几独有,食得多普通猪骨、牛骨、鱼汤拉面,间中都想试下新野挂?呢度嘅拉面统一都系一款味噌汤底,只系搭配不同配料,以及能够自选辣度及麻度,有劲辣、辣麻,亦有唔辣、唔麻。芫荽辣麻味噌拉面($110):食开谭仔小辣都可以选择中辣至大辣,味噌汤非常浓郁,即使大辣都唔会遮盖汤底嘅鲜香,反而感觉味道更有层次,十分出色!满满嘅芫荽覆盖整个拉面,香味十足,芫荽迷必食嘅一个选择!未食过都真系唔知芫荽配味噌汤可以咁夹。拉面统一都系曲面,硬度适中,仲有一旧超厚切日式叉烧,真系一旧等于普通嘅五六七块叉烧...*下面碗「增量芫荽」需要加$30元玉米荀辣麻味噌拉面($100):汤底均是一样,只系减去芫荽,味噌汤嘅独有风味可谓完完整整地奉献给你,所以鬼金棒最少要食两次先得玉米荀鲜甜爽口,份量仲真系好多,毕竟自己去超市买唔平,所以我都几appreciate呢款。块厚切日式叉烧点都要讲下,其实系一块炆到非常软腍入味嘅猪腩肉,味道香甜,肉质幼滑,其脂肪位置可谓入口即溶

芫荽辣麻味噌拉面

*下面碗「增量芫荽」需要加$30元