2019-09-15
9·15今日行完街街就黎食啦~💪🏻💪🏻OK,因为佢系良心小店所以我嚟。一开䢂见到全部都系memo纸𠮶份感动实在难以形容。呢个时势,做一个敢言嘅人都唔容易,但系呢间餐厅敢于表达自己嘅立场,支持👍🏻讲返嘢食,每人一定要一款主食加一杯饮品/汤/甜品,抵唔抵食见仁见智。好惹味避风塘鱿鱼圈比萨🍕既颜色好吸引😎,食落主要系一个唔系好够料嘅Pizza,如果多啲蟹柳丝🥓同芝士粉🧀嘅话效果应该唔错。避风塘嘅口味系靠干辣椒碎🌶,唔好expect有中式避风塘炒蟹嘅感觉,but still,so far so good😆。明太子忌廉天使面做得几creamy,成功将日式嘅明太子酱汁同西方嘅忌廉融为一体,同木鱼一齐食又几有趣㖞,我钟意🍝🥰赌城心太软系即叫即焗,要10至15分钟等候时间。心太软真系有流心嘅效果,配埋抹茶雪糕(略嫌有啲硬),性价比都几高,推介🍵🍦🍫。野生牛肝菌忌廉汤就真系唔使试,同饮紧罐头汤嘅感觉冇分别但系贵10倍,要饮品应该开心啲☕️👋🏻整体来讲,欣赏去呢间餐厅嘅感言,希望佢哋除咗肯发声之外,愿意同大家一齐行落去。香港人加油💪🏻💛-明太子忌廉天使面 | $106好惹味避风塘鱿鱼圈比萨 | $128赌城
明太子忌廉天使面 | $106
好惹味避风塘鱿鱼圈比萨 | $128
赌城心太软 | $48
野生牛肝菌忌廉汤 | $58
Little Vegas (铜锣湾)
铜锣湾耀华街3号百乐中心25楼