2022-05-29
木系简约装修铺面🪵十分低调,但绝对系有惊喜嘅餐厅🤤,无论主食定甜品都超出色,超打卡📸餐厅满满和风感觉、彷如去咗🇯🇵 ,我哋一边食已经话要再回访!#小胖游铜锣湾🐠—————————————————🔹五王蟹粉乌冬 $198上菜嘅时候,真系哗😍卖相超靓!蟹盖碗、香水樽的花雕酒、装陈醋的小瓶子同花花金匙羹,好extra😳但我中意💕附送餐汤🥣同沙律🥗🦀️五王蟹粉包括松叶蟹、面包蟹、毛蟹、鳕场蟹、大闸蟹等的蟹膏、蟹肉🧡结合唔同蟹嘅精髓,有嫩滑、鲜甜、香浓油脂,海纳百川,加埋花雕酒同陈醋🖤包你食极都唔够喉😋不过略嫌乌冬唔够弹牙同挂汁,应该拣丼饭可以吸收到🦀精华✨🔹和栗班戟 Mont Blanc $148绝对系啱晒贪心鬼,可以自选🍨同Pancake🥞嘅口味😛拣咗栗子蓉+抹茶雪糕+朱古力Pancake,一次过试晒3款最爱嘅口味🤭小小🦋点缀,十足小山丘🏔超多栗子蓉,每条栗子蓉🌰好幼、食落细腻绵绵的,栗子控表示好幸福🥹🍵抹茶雪糕好滑,但系茶味稍微比浓郁栗子嘅香甜盖过🍫朱古力pancake非常之松软带湿润,唔会好重面粉感(应该因为系gluten free),甜度适中,一齐食三重口感🤩份量多,啱晒同朋友share
#小胖游铜锣湾🐠
—————————————————
🔹五王蟹粉乌冬 $198
上菜嘅时候,真系哗😍卖相超靓!
不过略嫌乌冬唔够弹牙同挂汁,应该拣丼饭可以吸收到🦀精华✨
五王蟹粉乌冬
五王蟹粉乌冬
🔹和栗班戟 Mont Blanc $148
绝对系啱晒贪心鬼,可以自选🍨同Pancake🥞嘅口味😛
🍵抹茶雪糕好滑,但系茶味稍微比浓郁栗子嘅香甜盖过
🍫朱古力pancake非常之松软带湿润,唔会好重面粉感(应该因为系gluten free),甜度适中,一齐食三重口感🤩份量多,啱晒同朋友share😉
和栗班戟 Mont Blanc
🔹焙茶富士山 $48
🔹抹茶富士山 $48
卖相好似富士山🗻,上层系400次焙茶/抹茶奶盖,2款都有醇厚茶香🍵,搅拌牛奶后顺喉不腻,私心比较推荐焙茶☕️炭烧焙香突出、更甘醇芳香🤎
焙茶富士山
🧚🏻打卡值:🌕🌕🌕🌕🌕
🥰舒适度:🌕🌕🌕🌕🌖
🤤回头率:🌕🌕🌕🌕🌗
♟Overall♟
食物卖相同味道都好正!
环境超舒服😌 店内仲有好多猫猫嘅装饰,全部都好可爱,凳底仲有个篮仔俾你放随身物品,每个细节都💯