2023-03-24
平时最钟意食酥皮蛋挞🤭今次好友就约左我黎呢间位于尖沙咀地铁站附近既「人和月鸡煲火锅」店内装修简洁😊窗口一排嘅卡位都坐得好舒服😊作为火锅控真系第一次以酥皮为题既鸡煲🐣我地叫既二人套餐🥳主角酥皮龙凤锅🤩表层酥皮香气四溢☺️烤得金黄酥脆很香🤤界开酥皮系新鲜原只龙虾🦞及惹味鸡煲🤤将酥皮点埋酱汁一齐食真系好正!煲内龙虾🦞已碎上肉质非常弹牙有嚼劲及嫩滑鸡件🐥完全吸收酱料香辣味道😬真心越食越过瘾‼️配料点了🐟脆鱼双向🤩新鲜既脆肉鲩片及脆鳝片两者口感爽脆弹牙😬仲一啲都冇鱼腥☺️接著美国严选牛小排🐮牛小排但油花纹路均匀🥰食落肉厚且柔嫩😊富有天然牛肉香味🤤圣子落滚汤只需十秒左右就食得☺️超甜好新鲜呀👍大爱❤️新鲜桶蚝🦪又系火锅料必点之一😬大大只蚝身肉质肥美鲜味有口感🤩黄蚬滚起开口即食☺️仲附带阵阵海水味道😊最重要系无沙‼️大连鲍鱼一碟4只食落肉质软腍😊肉厚弹牙🤩火锅梗系要配啤酒🍻呢度有生啤及支装啤酒选择🙌当然唔少得汽水及茶饮等等‼️另外仲有波子汽水添☺️
店内装修简洁😊窗口一排嘅卡位都坐得好舒服😊 作为 火锅控真系第一次以酥皮为题既鸡煲🐣
我地叫既二人套餐🥳主角酥皮龙凤锅🤩表层酥皮香气四溢☺️烤得金黄酥脆很香🤤界开酥皮系新鲜原只龙虾🦞及惹味鸡煲🤤将酥皮点埋酱汁一齐食真系好正! 煲内龙虾🦞已碎上肉质非常弹牙有嚼劲及嫩滑鸡件🐥完全吸收酱料香辣味道😬真心越食越过瘾‼️ 配料点了🐟脆鱼双向🤩
新鲜既脆肉鲩片及脆鳝片两者口感爽脆弹牙😬
仲一啲都冇鱼腥☺️ 接著美国严选牛小排🐮
牛小排但油花纹路均匀🥰食落肉厚且柔嫩😊富有天然牛肉香味🤤 圣子落滚汤只需十秒左右就食得☺️超甜好新鲜呀👍大爱❤️
黄蚬滚起开口即食☺️仲附带阵阵海水味道😊最重要系无沙‼️ 大连鲍鱼一碟4只食落肉质软腍😊肉厚弹牙🤩 火锅梗系要配啤酒🍻呢度有生啤及支装啤酒选择🙌当然唔少得汽水及茶饮等等‼️另外仲有波子汽水添☺️