‪- ̗̀ Star Verse ̖́-‬回到那些年,一间怀旧嘅海景西餐厅,特别之处就系佢有一个舞台,每晚8:30左右都有Band队助兴,舞台前有一个宽敞嘅位置,应该系俾宾客跳社交舞。而今晚我同朋友食饭嘅时候就有怀旧金曲,西餐厅提供几款红白酒,伴酒小食,主食都系西餐为主。( ˶˙ᵕ˙˶ Feel the vibe )因为餐厅面积好大,所以提供到一个宁静又舒适嘅环境,俾大家摸着酒杯底谈心,近窗口位置仲可以饱览夜景。咁有feel嘅地方,我哋叫我一人一杯白酒:1. Barwang Chardonnay / glass $682. Chateau Chardonnay / glass $78两杯饮品,果酸味都系偏重少少,好容易入口。有酒就梗系要有小食,叫咗Brie Cheese,钟意软质地嘅芝士口感,旁边另外跟埋Parma Ham。再叫咗个白酒青口配辣肉肠 ,味道绝对有惊喜,咸咸地嘅辣肉肠粒,令到整个酱汁非常特别,一碟大概有8-10只青口,肉粒都够大同鲜:)最后叫咗个五成熟嘅Hanger beef,可以自选sides,同酱汁,上碟嘅时候已经一件件切好,ready for happy share。
‪- ̗̀ Star Verse ̖́-‬

( ˶˙ᵕ˙˶ Feel the vibe )

咁有feel嘅地方,我哋叫我一人一杯白酒:
两杯饮品,果酸味都系偏重少少,好容易入口。