2022-08-28 456 浏览
《自家咖啡轻食店🍀》———————————————#甘日 🌞-呢间位于北角和富对面有间新转名嘅茶饮店,饮品同小食都好有特色😙-🤍 黑糖豆腐沙冰呢款沙冰非常特别,系小店其中一款主打嘅沙冰口味❄️ 黑糖味香浓,沙冰透出淡淡嘅豆腐香,十分冰凉,绝对系消暑之选🌬-☕️ Trio 自家庄园挂杯装咖啡亦系小店嘅招牌货,标榜天然种植,店员好热情咁介绍❤️ 原来佢嘅Dip Bag Coffee都系由自家庄园嘅咖啡豆即磨而成,仲要唔系pre-packed,系即叫即制够哂新鲜无添加😝 我哋拣咗中烘焙嘅Trio自家豆,味道平衡做得好好,而且挂杯包要冲嚟饮都好方便,啱哂带返公司叹返杯醒下神😎-🍫 麦提沙糯米糍佢哋仲系同长洲仔糯米糍特约联营,日日新鲜,上午制作,下午就到铺😚 传统手作嘅怀旧糯米糍有唔同口味,例如猫山王、大芒、流心朱古力、抹茶红豆、紫薯等等,我哋食咗麦提沙糯米糍,非常特别,好有惊喜,外皮软糯,里面夹住粒爽脆嘅麦提沙,口感丰富😉 顺带一提,佢哋仲有自家制作嘅三文治同沙津,新鲜健康🥗-⭐价钱参考:黑糖豆腐沙冰:$38Trio 自家庄园挂杯装:$60麦提沙糯米糍:$28🍌抵deal 指数:8/10
《自家咖啡轻食店🍀》
———————————————