餐厅: 小越廚
资讯:

一间位于荃湾嘅越式小餐馆,简约门面背后系一间窝心越南小餐馆,餐厅充满越南特式小摆设,满满嘅心思!食物更是惊喜之作,每一款菜式都比到我一个意想不到嘅惊喜!越式法包更系令我唔舍得食最后一啖!大家经过荃湾必定要到呢间越式小餐馆一试!越式法包  HKD58不得不提嘅巨形越式法包!系非常巨形!满满馅料充满住成个法包!而且味道非常吸引!忍唔住一口接一口,好快就食咗半个!喜欢食越南法包嘅朋友一定唔可以错过!法包烘得非常脆身,馅料包括有牛油、肝酱、肉松、扎肉、萝白丝以及芫荽。成个组合非常惹味,食完唔会有好腻嘅感觉,好岩女士们享用!推介!蕃茄蟹膏汤河粉  HKD62汤底系一大亮点嘅蕃茄蟹膏汤河粉 ,蟹香味非常香浓,以呢个价钱有呢个质素嘅汤底,绝对系诚意之作!如果系钟意食汤面嘅朋友,一定唔可以错过!另一个特别之作系一个正方形蛋饼,佢吸收咗蟹膏嘅精华,食落去感觉好特别!欣赏!米纸虾卷  HKD64系大到同T子牌一样大细嘅米纸虾卷,内馅非常饱满,除咗平常米纸虾卷有嘅馅料外,仲加咗肉松系入面,竟然系意想不到地夹!正!配上惹味甜酸酱汁,好快就可以K.O成碟!建议大家食嘅时候要努力擘大个口!哈!泰式奶茶  HKD

越式法包  HKD58
法包

蕃茄蟹膏汤河粉  HKD62

米纸虾卷  HKD64
米纸卷

泰式奶茶  HKD 18 (跟餐-10)
泰式奶茶

有惊喜嘅一杯泰式奶茶!虽然佢系一杯加8蚊跟餐(即是点一份主食)嘅泰式奶茶,但绝无欺场!泰式茶底味浓,糖嘅比例更贴近香港人口味,而且仲非常大杯!超抵呀!

❣️自助小角落❣️

靠墙身会有一个自助小角落,刻板上写住『Please make yourself at home』,有纸巾、牙签、水杯同水等等,方便大家使用❤️

______

推介指数:❤️❤️❤️❤️❤️
 (五个心心为满分)

❤️  CP值高
🍜  满满惊喜之越菜