2022-05-26
💖 平民扒房@友蚝食 (旺角)✨旺角通菜街1A-1L号威达商业大厦地下D号舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️呢几日好想食生蚝啊,所以就喺Google search吓到底边度有啲平价又抵食嘅生蚝餐厅💁🏻♀️结果比我发现原来喺女人街有一间平民价嘅扒房,仲要质素都唔错。CP值极高😆是日推介生蚝🦪 $198/12只 啲生蚝比我预期中新鲜同埋大只㖞😍仲有真正嘅海水味,职员都同我讲今日好好彩呀😆因为呢只款好好好食㗎😝鲜甜之余又新鲜😋除返开17蚊一只左右,都几抵食。巴西牛柳+薯条🥩 $88职员细心同我哋讲教我哋点样用热石,首先帮我哋将牛柳放喺热石上面,然后叫我哋自行反转靠热食嘅余温煎熟另一面,食嘅时候放返上去冷冻石上😌唔会整到过咗龙,肉质鲜嫩无比💯烩龙虾忌廉意粉🦞 $99超creamy,劲挂汁😍成个意粉份量都几大份😌净系个汁都已经系好重同埋忌廉味👍🏻当中仲有一只龙虾蟹钳肉😻,$99真系好抵食🙌🏻番石榴特饮、斋啡💯
💖 平民扒房@友蚝食 (旺角)
✨旺角通菜街1A-1L号威达商业大厦地下D号舖
是日推介生蚝🦪 $198/12只