2021-03-12 264 浏览
嚟到大埔,男朋友提议食呢间历史悠久嘅卤水专门店,开头我其实唔系好想食,因为前一晚喺屋企先食完,😂但好难得佢会主动提议,所以都去试一试⋯.//入去餐厅坐低后,职员已经送上两杯热嘅玄米茶,同埋向我哋推介呢个二人套餐,好贴心。👍🏻.//我哋见咁丰富,价钱又抵,谂都唔谂就决定叫呢个二人餐。🤣.//我哋拣咗鹅掌同鲜墨鱼两款小食,两碗鲜鹅油捞面,餐仲包埋上汤浸时菜,两款饮品,重点系野饮居然可以拣津路同鸿福堂咸柑桔🍊🤭实在令人好惊喜!.//🍽:鲜墨鱼好爽脆,食得出好新鲜。而卤水鹅虽然有部分系只得皮包住少少肉,但呢个价钱真系算系咁,同埋个卤水汁超级入味,应该系我食过卤水食物以黎最好味!😋无呃你!我差啲想问佢有冇卤水卖!😝碗面都好好味,鲜鹅油,但我唔觉得肥腻!.//呢一间好多人买外卖斩料加𩠌返屋企食,可能因为堂食位置真系有啲迫,但真系超推荐大家去食!😉

//我哋见咁丰富,价钱又抵,谂都唔谂就决定叫呢个二人餐。🤣

• 卤水鹅