2020-03-08
今日黎到呢间黄店食韩国菜,佢85开始有罢市,一开门有口罩墙同连侬墙,黄气十足!😷·大家冇听过都应该睇过佢地出名有表情既火山饭🌋佢地亦期间限定出左关于呢场运动既菜式eg.血腥月娥几时酒(bloody carrie),都几好笑🤪(虽然都有少少人血馒头feel🥱)。·Anyway,我地叫左三个正常餐牌既野。食下食物质素先~·卡邦尼炒年糕一上黎卖相真心麻麻,纯白年糕中间有只蛋🤨。但系捞埋一齐食整体几惹味,年糕好咬🤗,my favvv!!卡邦尼cream好厚,仲有我最爱既烟肉同洋葱🧅🥓,整体唔错🥳。·紫菜饭卷有八件,配埋酸酸甜甜既酱汁一齐上。佢做得几好,有typical韩国饭卷既麻油香同泡菜味,balance得唔错🍙~·咸蛋海鲜pizza有少失望,卖相同相有少少出入,少左d海鲜,得瑶柱同虾咁🤏🏻~咸蛋味靠个酱,亦唔系咸蛋鱼皮个种咸蛋味,有d artificial 呢🤔·望到隔离枱叫左炸鸡好正,好似有三四款几抵食,多啲人嚟食就好啦🤤🤤大家可以一战🍗!继续黄色经济圈🥰-卡邦尼炒年糕|$88紫菜饭卷|$78咸蛋海鲜pizza|$138-Seoulmate Cafe (铜锣湾)铜锣湾骆克道491-499
Anyway,我地叫左三个正常餐牌既野。食下食物质素先~
卡邦尼炒年糕|$88
紫菜饭卷|$78
咸蛋海鲜pizza|$138
Seoulmate Cafe (铜锣湾)
铜锣湾骆克道491-499号京都广场4楼