2022-08-24 556 浏览
《酥皮麻辣芝士鸡煲🐣》———————————————#人和月 🌕-之前疫情期间有食过呢间鸡煲小店嘅外卖自取,今次就冲住佢新推出嘅酥皮麻辣芝士鸡煲想去食下😋-🐣 酥皮麻辣芝士鸡煲套餐可以先四拣一,食鸡煲、烤鱼、酸菜鱼或者卜卜蚬,我哋就升级食佢最新原创嘅酥皮麻辣芝士鸡煲,一上枱嘅时候非常惊艳,好似一个巨型酥皮汤咁,酥皮焗到金黄松脆 ,店员仲会好细心咁帮手切开酥皮,捞埋一齐,吸收哂麻辣芝士汁嘅精华,十分邪恶😈 而鸡件沾满芝士,够哂好惹味,剩系食鸡都好饱☺️-🤍 药膳养生牛奶锅食完啲咁龙尾嘅,我哋就带咗个清啲嘅汤底打边炉,拣咗呢款牛奶锅,香浓幼滑🍼套餐包左牛肉拼盘,包括有高级雪花肥牛、美国特选牛舌心、特级牛胸爽、严选牛板腱同严选牛下肩,用了新鲜,肉质鲜嫩🐮-另外自助区亦有唔少火锅配料,例如流芝士肠、浓汁牛丸、墨鱼丸、马蹄黑椒公园、芋泥包心贡丸、台湾蜂巢豆腐、黄金麻吉烧、鱼皮、响铃同枝竹等等,非常丰富🤤-最特别嘅就系啲小食,竟然有好多唔同种类,比较有特色嘅例如洞庭鸭血、一口口水鸡、手帕青瓜拌海蜇、土匪鱼蛋、安南香茅鸡翼同四川辣妹子,十分香口🔥-饮品方面,就有自家制作蜂蜜菊花露、洛神花茶同玄米绿茶,
《酥皮麻辣芝士鸡煲🐣》
———————————————
#人和月 🌕
🐣 酥皮麻辣芝士鸡煲

🤍 药膳养生牛奶锅

饮品方面,就有自家制作蜂蜜菊花露、洛神花茶同玄米绿茶,感觉清新解腻,当然仲有可以任饮其他罐装或纸包饮品🥤

最后梗系要食埋甜品,小店竟然有提供豆腐花、地瓜圆、紫薯圆、芋圆同台湾仙草冻,可以自行配搭椰果、抹茶曲奇碎、Oreo曲奇碎、黄糖等等配料,超级满足😋

⭐价钱参考:(另收加一)
精选牛肉吃到饱: $298/位
🍌抵deal 指数:7/10