2022-10-26
《镬气海鲜三人餐🌊》———————————————-#旺角海鲜菜馆 🔥-早排同屋企人食饭,去咗呢间旺角海鲜中菜馆,海鲜种类丰富又海鲜,重点系价钱亲民好抵食😍 小店装修典雅带怀旧风,但地方唔算大,而且人气好旺,所以我哋嚟之前都有book定位🤤-🧧 旺角六小福先嚟前菜,可以系六小福当中拣3款,包括白灼韭菜花、海蜇丝、水鱿鱼、鲜猪脷、鲜猪肚同鲜粉肠,我哋就食咗爽口嘅海蜇、无腥味嘅白灼猪肚同弹牙嘅水鱿鱼🦑-套餐有两款中汤可以选择,杏汁花胶猪肺汤汁嘅杏仁味突出味,味道清甜😛 而胡椒猪肚鸡汤就比较浓烈,饮完暖笠笠🖤 -🎣 招牌油浸虎衫斑餐厅提供两种煮法,可以清蒸可以油浸~油浸火候啱啱好,外层香脆,鱼肉嫩滑,层次好丰富,而且好大条,净系食条鱼都饱🤣-接住落嚟仲有两款海鲜,元贝劲大粒厚肉,上面布满蒜蓉粉丝,非常惹味🔥而豆豉果皮蒸南非鲍鱼肉质弹牙,一啲都唔韧,上面带点豆豉同果皮嘅香味,带出鲍鱼嘅鲜味😋-三人餐仲有姜葱霸王鸡,肉质嫩滑,鸡皮爽弹,葱油香突出~再嚟个上汤浸时蔬,食返条菜平衡一下,最后以绿豆沙呢款甜品作结,大满足!-⭐价钱参考:(另收加一)旺角三人海鲜餐: $298/位🍌抵deal 指数:8/
———————————————-
#旺角海鲜菜馆 🔥
🧧 旺角六小福
🎣 招牌油浸虎衫斑
⭐价钱参考:(另收加一)
旺角三人海鲜餐: $298/位
🍌抵deal 指数:8/10