2020-05-17
//#黄店地图系列间野叫:闺•家边度黎:北角蚬壳街6-16号宝荣大厦地下F号舖 (另有屯门分店)🌝:Lateshow Yellopenrice小店其中之一 游行日派水派保矿力 表明不招待警察 免费请学生食饭和招聘手足 ▪招牌猪扒饭(包细老火汤) $458.5分一坐低店员就摆低两个信封比客人袋口罩 排队时帮我地喷定酒精搓手液 十分贴心 睇Yellopenrice已经对小店嘅猪扒蠢蠢欲动 果然无失望而回 有两大块 唔单止零味精 仲用新鲜果汁 代替垃圾松肉粉腌淋猪扒 所以食落甜甜地 好有阿妈住家饭的味道 旁边有腌菜同葱油可以拌饭 不过猪排已经足够ko个白饭▪咖喱牛腩饭(包细老火汤) $487分牛腩饭相对比较普通 牛腩份量唔算多 炆得好淋 淋到一夹就好易散开 咖喱几浓 用左几款咖喱粉调制 仲有淡淡椰汁味 个老火汤(8.5分)就出色啦 苹果红萝卜沙参煲排骨汤 好清甜 连汤渣都食埋 另外加$5嗌左杯冻柠茶(8分) 茶底浓而不涩 少甜调教得恰到好处▪麻辣鸡肾 $187.5分18蚊黎讲鸡肾份量都唔少 麻辣程度系微辣 反而蒜蓉味更加突出 夹杂好多蒜蓉 口感上略嫌唔够爽口 禾比较钟意食卤味冷盘爽硬嘅质地
#黄店地图系列
间野叫:闺•家
招牌猪扒饭(包细老火汤) $45
8.5分
咖喱牛腩饭(包细老火汤) $48
7分
麻辣鸡肾 $18
7.5分
18蚊黎讲鸡肾份量都唔少 麻辣程度系微辣 反而蒜蓉味更加突出 夹杂好多蒜蓉 口感上略嫌唔够爽口 禾比较钟意食卤味冷盘爽硬嘅质地 不过食落系几开胃