2023-09-06 21 浏览
同朋友放工出开元朗食饭,拣咗一间日本餐厅试下,一试难忘,估唔到咁有惊喜。🔸蟹将军薯仔沙律🥗本身都钟意食薯仔,无谂过依估配搭几有惊喜。份量好足料嘅沙律,个面仲有好多蟹子同蟹肉,夹埋一齐好有口感,系会食完再想食既。炸葱吞拿鱼蓉𩽾𩾌鱼肝卷🍣见佢依个名咁特别,就叫嚟试吓。第一次食有炸葱系面既寿司,其实都几香同几夹,食落有3个味道,真系几正🤤石烧厚切和牛配葱盐酱和萝卜酸汁🐂依个和牛真系好正,第一口咬落去啲汁飞哂出黎,入口即溶,证明仍好够油脂,真系食到日本既味道,而佢地又煮得岩岩好。佢个两汁我都有试,系将个牛既味度更升华。建议可以先试左个牛,再试酱汁,就可以体会到唔同既感觉🤤玉子烧汁脆海鳗🐟依个配搭都系第一次见,佢做到好似串烧咁。个海鳗皮系几脆口,味道好香。而玉子亦整得好够厚,又好松软,好好食😋我地见到饮品饮品好特别地有只熊仔,所以都忍唔住叫黎饮下!红火熊佛手柑熊茶🐻🍊个色好靓,味道仲要好Fresh,甜度岩岩好,食完野饮佢真系好正👍🏻 绿茶鲜奶熊脆脆🐻🍵依杯同样地甜度岩岩好,佢虽然系奶,但唔会令人自得好饱济,上面仲有啲脆波波食,加埋一齐好丰富。整体都好好食😋意想唔到元朗有咁高质既餐厅👍🏻👍🏻👍🏻

🔸蟹将军薯仔沙律🥗

炸葱吞拿鱼蓉𩽾𩾌鱼肝卷🍣

石烧厚切和牛配葱盐酱和萝卜酸汁🐂

玉子烧汁脆海鳗🐟

我地见到饮品饮品好特别地有只熊仔,所以都忍唔住叫黎饮下!

红火熊佛手柑熊茶🐻🍊

绿茶鲜奶熊脆脆🐻🍵