2021-12-28 1232 浏览
喺尖东附近睇完灯饰之后,都会选择西式圣诞大餐, 有冇谂过可以去试下中菜呢?都有一间几得意嘅中菜餐厅,装修金碧辉煌😂带点土豪嘅味道,但又几雍容华贵🤣🤣长辈应该中意🤣🤣🥣●「红烧牛肉面」($78)●🍜●「清炖牛肉面」($78)● . 叫咗两款牛肉面,红烧牛肉面有少少药膳味,入口甘甜但又不失牛肉嘅好浓厚嘅肉味,两者我比较钟意清炖牛肉汤, 因为越少调味越考真功夫同牛肉嘅质素。汤底完全取决于萝卜嘅清甜同牛肉嘅肉味,好彩呢个汤底将两者嘅比例调烚得啱啱好,唔会过咸、过骚,过苦。同埋值得一赞系无论边款汤底牛肉都非常厚切,牛肉之间嘅纤维亦都有小小嘅脂肪分隔,真正做到肥瘦相间,中间嘅筋膜亦都熬到晶莹剔透咁,我都未见过卖相咁精致嘅牛肉面牛肉🤩🤩-🍹 玻璃樽仔丝袜奶茶 $49 唔好讲笑,这间绝对系畀牛肉面耽误嘅饮品店🤣🤣平时滴奶茶不沾嘅我竟然会几钟意呢款奶茶😳😳浓厚得嚟又唔会过夹,滑顺得嚟又唔会过甜嘅奶茶,比例调得啱啱好不在话下,完全冇任何茶嘅甘苦或者奶嘅涸喉,令人一啖接一啖,好快就饮晒,又唔会饮完有好口渴嘅感觉。————💭💭💭————好味(6.5/⑩)抵食 (6/⑩)————💭💭💭————📍 台湾牛肉面 (
🥣●「红烧牛肉面」($78)●

🍜●「清炖牛肉面」($78)●
🍹 玻璃樽仔丝袜奶茶 $49

————💭💭💭————
好味(6.5/⑩)
抵食 (6/⑩)
————💭💭💭————
📍 台湾牛肉面 (尖沙咀)
地址:尖沙咀广东道122-126号中港中心5-6楼