在沙田新城市被橱窗吸引住,整整齐齐嘅正方形蛋糕色彩缤纷非堂吸引眼睛。沙田嘅侍应好好咁介绍佢哋嘅会员推广,只要下载佢哋嘅程式登记成为会员,就会有迎新优惠,当时我即场已经用咗第一个优惠就系买一送一嘅蛋糕,外卖左返屋企食。今次系用埋第二张迎新优惠,堂食或者外卖用餐满$250就可以减$100。即刻约咗朋友嚟尖沙咀呢间分店食一个下午茶套餐。前两日打个电话问有冇呢个下午茶套餐供应,职员答得好含糊,不能订枱又不能确认供应等等,最后是walk in食到的。keep住有一半客人食野。今次两个人点了呢个。由蛋糕,松饼至三文治全是无麸质制作。Tea set, 只有限定几间分店有供应。我地去尖沙咀分店喺The One嘅4楼。店舖中间系蛋糕柜,柜后是职员嘅工作地方。左边会有三至四张高身二人枱,右边有四张枱,半梳化半椅。我哋坐窗口边,景就冇乜嘢睇,叫做有啲自然光,冷气就会弱少少. 两件自选蛋糕荔枝西瓜招牌蛋糕这次整件旦糕最重味的是玫瑰香食唔到西瓜🍉,荔枝味道西瓜亦有出水的情况………焙茶香蕉蛋糕正常,和之前食的差不多焙茶味足够香蕉🍌还好无麸质嘅咸点卖相还好食落就一般般,唔系太欣赏三文治面包是无麸质制作食落是粉粉的,

今次两个人点了呢个。由蛋糕,松饼至三文治全是无麸质制作。

两件自选蛋糕

荔枝西瓜招牌蛋糕
这次整件旦糕最重味的是玫瑰香
食唔到西瓜🍉,荔枝味道
西瓜亦有出水的情况………

焙茶香蕉蛋糕
正常,和之前食的差不多
焙茶味足够
香蕉🍌还好

无麸质嘅咸点
卖相还好
食落就一般般,唔系太欣赏
三文治面包是无麸质制作
食落是粉粉的,散开的感觉
馅料还好,无麸质包比较厚身
做薄身可能好d

松饼比想像中硬
Jam有三款,正常。

Mocha coffee
咖啡味一般,无乜味.

整体来讲,有地方吹下水,有优惠的价钱尚可接受。食物和饮品的可口感有待提升。招牌蛋糕的稳定度有进步空间

2022-07-24
用餐优惠