2021-09-28
9 0 后 的 味 蕾 .近期经常游走观塘区,因为系附近学冲咖啡🙈.观塘最出名一定楼上舖,今次揾左呢间Cafe,装修简洁、走韩风路线、啱哂悠闲食野倾计-🔸油封鸭腿🐥薯条配忌廉咖喱酱 $118 👍🏻赞鸭腿煎到两面都金黄色、皮咬落酥脆、肉质几滑、食到一丝丝咁、鸭香味浓郁、配埋咖喱配忌廉秘制而成嘅咖喱酱、有日式甜咖喱味、好match.Side dish 有细切左既腌萝卜、酸酸地好神胃、薯条份量都好充足.🔸法式芝士奄列🍳配沙律 $88蛋好滑、蛋香味比芝士味强烈、芝士唔算好浓、唔会食到好济、呢个啱我呢啲轻口味人士.🔸Earl grey Latte🍵伯爵茶味几出位,个奶底系甜既,但饮完回味,个茶香就走哂出黎,先甜后微涩.🔸抹茶红豆铜锣烧配花生味雪糕🍨 👍🏻赞个花生酱雪糕超好惊喜,花生🥜味好出位、好香、唔会太甜、铜锣烧暖粒粒、馅料系抹茶酱配红豆粒、抹茶系日本茶粉个种微涩、正😄.价钱都抵,百零蚊,坐低食个Brunch,慢慢饮杯野,就可以同朋友舒舒服服吹下水
近期经常游走观塘区,因为系附近学冲咖啡🙈
🔸油封鸭腿🐥薯条配忌廉咖喱酱 $118 👍🏻赞
🔸法式芝士奄列🍳配沙律 $88