2021-11-25 2187 浏览
前文就讲过去咗「葵广」买外卖,当晚餐,而晌「葵广」打个转嘅时候,就意外见到家「Nuttea」,好几个月前就到访过中环店,所以,机缘巧遇,就买杯饮品返去食住饮。 装潢跟中环店差唔多,又喺有啲坚果贩卖樽做装饰,又贴有唔少热卖产品嘅相片,务求吸引客人。眼见都好多人先驻足,望两望就帮衬咗。 虽然佢哋以以坚果奶为主打,但查实产品都好多元化,选择非常之多,不过,健康嘢喺要付出多少少代价,坚果奶本身嘅成本都高,所以,店家嘅产品会比一般所见嘅茶饮店喺贵少少。如果觉得花多眼乱,选择有困难,本身又无话特别好边一类饮品,就不妨向店家嘅推介度着手,缩窄个范围,又祉拣啲人气之选。四季春水果茶 $36拣咗杯水果茶俾老婆,因为佢唔太好奶,水果茶清爽啲较啱佢。以四季春作为茶底,味道好清香,配以大量水果,虽然唔喺透明杯,睇唔晒有啲咩水果,饮完后大概睇过有香橙、鲜柠、西瓜、苹果、热情果……等等,所以,令茶味中渗出多层次嘅果香。 苹果脆脆枫糖坚果奶盖茶 $38小弟就拣咗款期间限定嘅新嘢奶盖茶,卖相非常很吸引,杯面嘅坚果奶盖好挺身,好似雪糕咁嘅质地,香浓软滑,仲加添咗啲苹果脆粒,好好食,而茶底喺苹果茶,带有好香甜嘅苹果味,整
。
四季春水果茶 $36

四季春水果茶
苹果脆脆枫糖坚果奶盖茶 $38

小弟就拣咗款期间限定嘅新嘢奶盖茶,卖相非常很吸引,杯面嘅坚果奶盖好挺身,好似雪糕咁嘅质地,香浓软滑,仲加添咗啲苹果脆粒,好好食,而茶底喺苹果茶,带有好香甜嘅苹果味,整体好清润。
苹果脆脆枫糖坚果奶盖茶
今次再试,水准都保持到,两杯都好好饮,而我嘅奶盖都做得好正!
10 分钟 (外卖自取)
$38 (其他)
四季春水果茶
苹果脆脆枫糖坚果奶盖茶