2024-07-18 455 浏览
上星期同朋友去咗粉岭名都商场食台湾菜,拣咗呢间「初遇」,真系冇谂过会有咁惊喜嘅体验。餐厅环境装修得好靓,木系色调配上花鸟元素,感觉好清雅舒服,食饭嘅氛围真系一流。我哋试咗佢哋嘅招牌小食拼盘,$88嚟讲真系超抵!入面有盐酥鸡、牛肚、猪大肠、鸡卷、卤蛋、香肠、地瓜酥、脆鱼块同麻辣鸭血,每款都好有特色,卖相又靓,影相打卡一流。尤其系盐酥鸡同地瓜酥,炸得金黄香脆,外脆内软,真系一食难忘。另外,红烧牛肉面拼古早卤肉饭都系我至爱之一。牛肉够大块,炆得好淋,面条弹牙,卤肉饭配埋流心蛋,热辣辣好好味,卤汁甜甜地,真系送饭一流。最开心系佢哋嘅芋香珍珠奶茶,$8加落嚟,芋香味浓郁,珍珠烟靭有口感,好满足。整体嚟讲,「初遇」真系一间性价比超高嘅台湾菜餐厅,无论系食物质素定系环境都好出色。下次一定会再嚟试吓其他菜肴,推介俾大家!
2024-07-13