十月尾闪闪同埋同事约食饭,因为有同事喉咙不适,所以就去左食一餐日本菜,选左平日午餐有去食过的「千秋乐」首先讲下食物先。我地今次点左分别有:蒜子牛柳粒 拼 香蒜银雪鱼牛油果软壳蟹卷鸡泡鱼干 + 枝豆 + 盐烧鸭舌 + 蟹子沙律 + 海胆手卷 + 明太子尤鱼寿司稻庭冷乌冬 - 都ok !散叫刺身 (赤贝、三文鱼、带子、甜虾) + 龙虾刺身 (特价 $99)九时后的特价寿司海鲜粥海鲜粥出场,最出事就系呢个海鲜粥了,分好左,一食,哗!好咸,食左两啖!另一个同事觉得好有问题,叫我地唔好食,叫侍应过黎,个侍应系咁解释,然后我地叫佢叫部长黎,个部长黎到,好唔相信咁,我地话唔信你可以试,佢竟然真试食先同我地换... ,其实我地话咸就应该即换,你要试啰入厨房试,但唔应该系客人面前试!部长行开一分钟,我地觉得都系唔好了,所以叫侍应通知话要取消,都系一分钟内,佢话已经落晒料㖞... 咁好啦!再等一阵佢再送过黎,个感觉好似白粥加返头先个窝海鲜落去咁,啲粥冇应有既鲜甜味,个粥底仲要淡而冇味!其间仲见个厨房师傅走出黎望我地,其中一个肥肥地既侍应对我地黑面之余,仲要系度话个粥系咁,唔够味可以加豉油或者鱼露.....

首先讲下食物先。
我地今次点左分别有:
蒜子牛柳粒 拼 香蒜银雪鱼
牛油果软壳蟹卷
九时后的特价寿司
海鲜粥

其间仲见个厨房师傅走出黎望我地,其中一个肥肥地既侍应对我地黑面之余,仲要系度话个粥系咁,唔够味可以加豉油或者鱼露...... 但我地系食海鲜粥,应该好有鲜甜味......而唔系食豉油粥

另外明明我地个龙虾刺身个头唔要黎整汤,明明个侍应都知,仲有回答我地,但系最后又自把自为煮左汤!(另加钱的!)个几十蚊算了,已经觉得佢地既服务有问题。
其实食物并唔系突出,但几好味已经都ok的了,但服务差.. 我真系唔想再去帮衬!

另外座位安排都好有问题,我地五个人要迫系四人枱,但明明个度客人唔多,仲有好多枱剩,系咪咁有需要我地屈系一张四人枱度呢!问左几次都唔肯加多格枱,最后要问部长先即刻加... 其实如果full,咁都会好明白,但问题就系个场跟本系好多枱剩........唉.. 真系唔系好明佢地谂咩....
埋单$1100 (5人) ,以呢个价钱可以食另一间啰..... (仲要已经八折左了....因为有member card)

海鲜粥,超咸!唔掂!
牛油果软壳蟹卷 - 几好味!
海胆手卷唔掂....
稻庭冷乌冬 - 都ok !
鸡泡鱼干好香口,男人去食送酒最岩。
香煎银雪鱼
蒜子牛柳粒
2009-10-29
牛油果软壳蟹卷 - 几好味!
稻庭冷乌冬 - 都ok !
鸡泡鱼干好香口,男人去食送酒最岩。
香煎银雪鱼
蒜子牛柳粒