2021-06-25
如果记忆系抹唔走,咁我好肯定我会想停留系呢个画面,享受住6000呎既豪华体验。咁究竟6000呎系一个咩概念?我都答你唔到,只可以讲好x有空间感呀…我讲紧就系位于铜锣湾呢间多功能Cafe「Base 8」,同时提供一站式Salon、美甲、coffee shop服务,呢铺我真系可以踏入你心境,令你心倾…听你心声。👇📌M A I N -▪ Homemade fettuccine · mix mushroom · Japanese egg yolk - $148▫ 今次晚市我地主攻pasta,嗌左个「杂菌·手制阔条意粉·日本蛋黄」,比佢中间既北道海蛋黄深深吸引,吉爆左流出既蛋汁非常幼滑;而阔条面除左因为佢手工制所以口感特别烟韧外,加埋蛋汁多左份浓香感,唔错;同时唔好忽略旁边既野菌令整体层次更加突出,高质之作。📌D E S S E R T S - $88▪ T i r a m i s u -▪ C h e e s e c a k e -▫ 咁大个coffee bar梗系唔好错过打卡机会啦,整返两个甜品咁就岩feel啦。第一个「意大利咖啡·芝士蛋糕」卖相非常独特,唔似一般café就咁一件上。食落带
同时唔好忽略旁边既野菌令整体层次更加突出,高质之作。
▪ T i r a m i s u -
T i r a m i s u
T i r a m i s u
口感唔错;而随后既「手制·芝士蛋糕」造型亦好独特,
▪ Iced · Chocolate³ - $70
Iced · Chocolate³
Matcha · Latte
「鲜奶·抹茶」。前者朱古力分三种层次,上枱时staff建议先轻轻
试特浓既朱古力,然后再放朱古力片,可以加强口感,最后就可以
随个人口味加返适量既奶,咁就做到甜而不腻啦,呢种饮法都几有新鲜感;
Iced · Chocolate³
而后者抹茶入口质感顺滑,抹茶同奶既比例岩岩好,认真唔错。
Matcha · Latte