2019-04-27
住得柴湾都知无咩好野食😆, 最近听D街坊讲开左间新西餐起东贸广场6楼,今日就带阿妈黎试新野。门口好抢眼, 个招牌好特别~就系柴同门组合埋一齐既字,仲有好大只钻戒😍✨入到去既感觉好古典, 有好多油画同摆设, 而且轻轻播住琴音, 好心旷神怡 。呢度逢星期五六Dinner 会有两节Live music~~~柴湾难得有个咁特别既地方👏👏👏✨连D水好特别加左蝶豆花,成个颜色都好靓 好梦幻。✨是日Set Lunch. 包汤, 沙律, 饮品~~~✨好耐无饮咖啡, 因为平时饮左会训唔著。不过今日破戒叫左杯latte(+$8)😚奶泡好香滑, 咖啡味香浓。✨呢个西兰花青口忌廉汤我最钟意, 虽然入边无青口肉, 但D青口味同西兰花已经融入左起个汤入面~饮落几香, 几Creamy~~仲好饱肚👍🏻。沙律就有好少食既菠菜仔配醋汁~~✨烤英国天然猪扒拼苹果烧汁($148): 呢个猪真系超级厚!!!🤩 食落劲爽口同时保留肉汁~~边位带肥膏位置就最香最好食~👍🏻佢个苹果烧汁都几有苹果味😆,带点酸酸的几清新。✨拌菜份量非常饱肚, 个菠萝炸过几香, 蕃薯好甜好好食。感觉几健康, 好过食薯条~~✨美国肉眼扒配牛肉浓汁 ($1
✨连D水好特别加左蝶豆花,成个颜色都好靓 好梦幻。
✨是日Set Lunch. 包汤, 沙律, 饮品~~~
✨好耐无饮咖啡, 因为平时饮左会训唔著。不过
✨美国肉眼扒配牛肉浓汁 ($168): 呢块扒质素唔错, 7成熟都唔会过韧, 切开好粉嫩~~~
牛味几浓几Juicy, 佢个汁带点酒香超正~~~~我系咁拎黎点薯菜