2020-02-27 2206 浏览
早前友人试过一款「东海堂」新出品嘅芝士蛋糕「深旨‧芝士蛋糕」($55),推介俾小弟,认为好啱我味。老实讲,咩甜品我都啱架啦,芝士系就更喺其一,再者,东海堂嘅出品向来都有信心。盒内附有一张简介,介绍蛋糕嘅特色,卖点之处,更温馨提示,雪一雪冻食就更好。打开包装盒,芝士蛋糕嘅卖相喺「黑古勒特」,一脸古铜,所谓「深旨」,可以理解为深度烘焙。咪睇佢细细个,切开一睇,你就知密度有几高,好坠手吓。经深度烘焙,面层带点焦香甘甜风味,而内层嘅质感挺身得嚟,却非常软滑细腻,并且芝士味劲浓郁。细细哋一个芝士蛋糕,作为两公婆嘅晚饭后甜点,就最好不过。老婆都赞呢一款芝士蛋糕好食,啱晒佢口味,当然啦,我都深知你心嘛。
外卖自取
$28 (其他)