2024-07-24
I-O-N自助餐今次主打港式、东南亚大排档风味,由香港仔鱼市场攞货,搜罗优质海鲜,可以食到避风塘濑尿虾🦐豉椒炒蚬、椒盐鲜鱿🦑避风塘鲍鱼等多款经典大排档滋味😍款款都好惹味,鲍鱼好弹牙😋清蒸龙趸好受欢迎🐟鱼肉嫩滑😋自助餐既冷盘都好出色,大部分食客都主攻5款冻海鲜。蟹脚肉质唔散可原条取出,水润鲜甜🦀海虾新鲜又大只,肉质结实弹牙🦐面包蟹嘅蟹肉同蟹膏都鲜味。值得一赞系成晚refill速度好🙌🏻👍🏻热食整体质素都几好,东南亚美食既选择丰富,有海南鸡饭、招牌肉骨茶、新加玻咖哩鸡、马来西亚串烧等等。个人特别钟意羊架,熟度刚好粉红,肥瘦适中,入口tender有肉味。粉面档亦都有喇沙、越南牛肉汤河等,真系样样都想食😚另外沙律吧都有惊喜🥗有新鲜水耕菜,仲有配合主题嘅泰式香芒蟹肉木瓜沙律、泰式牛肉沙律、新加坡罗惹沙律,试咗少少味道都唔错,食啲沙律中和下大排档嘅油腻感😛甜品方面有劲多款港式、东南亚甜品‼️ 可以食到而家好少有嘅莲蓉西米焗布甸,完全系细个去茶楼食甜品嘅感觉☺️木桶豆腐花都好有诚意,黄豆味非常浓郁。东南亚风味嘅代表有榴梿糖不甩、马拉茶挞、斑兰糕💚咖咉脆窝夫🧇仲有任食haagan daz雪糕🍧餐厅位于如心
餐厅位于如心酒店2楼,环境宽敞,座位舒适,其中仲有包厢位,私隐度高。以酒店自助餐黎讲唔贵,性价比高,值得encore😌十分推介大家同屋企人、朋友黎食餐好🍽️
📍#I-O-N (#黄竹坑美食)
#黄竹坑 黄竹坑道55号 #南湾如心酒店 P3楼