2024-06-03
哈啰!今晚去咗西环嘅火锅放题餐厅「相马日式火锅」,同大家分享下我嘅感受呀!🤓首先,走进店内,简单而舒服嘅环境让人感觉到放松啦,特别适合同朋友或者一家人一齐嚟食嘅🙆♀️。大家一边倾计,一边等待火锅煮熟,感觉好开心💗。先点咗个「芝士龙虾汤茶碗蒸」啦,芝士同龙虾汤嘅味道好厚实,每一口咁食都感觉到龙虾嘅鲜甜,仲有芝士嘅香口味😋。再来就系「任食惹味龙虾鸡煲」。系呢个龙虾鸡煲入便,每一口咁饮都是龙虾同鸡汤嘅味道,一试就极香🍲。最后,「滋补花胶鸡汤」。 呢个鸡汤香浓,入口都觉得滋润,真系饮得好舒服😊。而「极尚龙虾蒸海鲜」最多讲咗啲啦!😍呢度嘅海鲜包括龙虾、鲍鱼、鱼、贵妃蚌、扇贝同虾,每种海鲜都新鲜肥美,爽口弹牙。来这里食嘅时候,你一定要试试!💕选嘅汤底就系「蕃茄汤」,加入美国特选牛肩胛,优质鸡腿肉,鱼蛋,单骨鸡翼,汤底醇厚滋味足。还有清酒配上火锅,暖烘烘,令呢一餐变得更加完美啦!🍷🍲我今次嚟「相马日式火锅」真的食得好满足,好好食!而我又好享受在这里嘅时光,呢度嘅环境同迎宾态度令我觉得好放松同开心。衷心推荐大家都嚟试试呢个地方。我回头再见啦!👋🥳
先点咗个「芝士龙虾汤茶碗蒸」啦,芝士同龙虾汤嘅味道好厚实,每一口咁食都感觉到龙虾嘅鲜甜,仲有芝士嘅香口味😋。 再来就系「任食惹味龙虾 鸡煲」。系呢个龙虾鸡煲入便,每一口咁饮都是龙虾同鸡汤嘅味道,一试就极香🍲。
最后,「滋补花胶鸡汤」。 呢个鸡汤香浓,入口都觉得滋润,真系饮得好舒服😊。 而「极尚龙虾蒸海鲜」最多讲咗啲啦!😍呢度嘅海鲜包括龙虾、鲍鱼、鱼、贵妃蚌、扇贝同虾,每种海鲜都新鲜肥美,爽口弹牙。来这里食嘅时候,你一定要试试!💕
选嘅汤底就系「蕃茄汤」,加入美国特选牛肩胛,优质鸡腿肉,鱼蛋,单骨鸡翼,汤底醇厚滋味足。还有清酒配上 火锅,暖烘烘,令呢一餐变得更加完美啦!🍷🍲
我今次嚟「相马日式 火锅」真的食得好满足,好好食!而我又好享受在这里嘅时光,呢度嘅环境同迎宾态度令我觉得好放松同开心。衷心推荐大家都嚟试试呢个地方。我回头再见啦!👋🥳