👨🏻‍🍳九龙坎麻辣火锅 (新光商业大厦) (油麻地)📍油麻地弥敦道469号新光商业大厦3楼 「跟风朝圣😝宫廷汉服‼️一米长雪花牛‼️」 谂住黎打卡朝圣,最后无著到汉服🙈怕丑🙈🙈不过试试宫廷式火锅都吾错😝 茶水、调味料、水果自助🤤🍵饮落似决明子茶😻🧂调味料有齐基本打边炉应有之外,仲有醋!!👍🏻🍊超甜的橙同哈密瓜🥹👍🏻 🍲经典鸳鸯汤底招牌牛油红锅 + 高汤小辣都超辣!!辣椒好似吾使钱咁🙈中意食辣既朋友要试下!!听朋友讲系几正宗既成都火锅🙈高汤落左红枣、杞子、粟米、萝卜,之后再滚下鸭肠、肉类,最后加蔬菜,超嗦味!! 👍🏻🍽️一米雪花牛超夸张🤣上枱时「哇」左一声!!打卡一流🤣仲要每块都系厚切!!肥瘦参半,烟韧得黎又有D脂油香👍🏻 👍🏻🍽️爽脆鸭肠15s食得😝店家好细心,每份食物都有写煮几耐🤤 👍🏻🍽️响铃火锅必点😝 👍🏻🍽️潮汕牛肉丸好实净,好juicy!!😋 👍🏻🍽️午餐肉厚切,点牛油红锅竟然好好食😳👍🏻 🍽️冬瓜正常😝 🍽️贡菜印象中第一次食,有D似莴笋😳不过边边有一条渣🙈 👍🏻🍽️皇帝菜又系火锅必点🤤🤤 餐厅真系设计得几靓,满满宫廷风👘座位超阔落,入面仲有包厢!!员工服务好好,好亲切😝因为我地吾系好食得辣,
👨🏻‍🍳九龙坎麻辣火锅 (新光商业大厦) (油麻地)
📍油麻地弥敦道469号新光商业大厦3楼

「跟风朝圣😝宫廷汉服‼️一米长雪花牛‼️」

谂住黎打卡朝圣,
最后无著到汉服🙈怕丑🙈🙈
不过试试宫廷式火锅都吾错😝

茶水、调味料、水果自助🤤
🍵饮落似决明子茶😻
🧂调味料有齐基本打边炉应有之外,仲有醋!!👍🏻
🍊超甜的橙同哈密瓜🥹👍🏻
经典鸳鸯锅

🍲经典鸳鸯汤底
招牌牛油红锅 + 高汤
小辣都超辣!!辣椒好似吾使钱咁🙈
中意食辣既朋友要试下!!
听朋友讲系几正宗既成都火锅🙈
一米雪花牛

👍🏻🍽️一米雪花牛
超夸张🤣上枱时「哇」左一声!!
打卡一流🤣
仲要每块都系厚切!!肥瘦参半,烟韧得黎又有D脂油香👍🏻
爽脆鸭肠

👍🏻🍽️爽脆鸭肠
15s食得😝
店家好细心,每份食物都有写煮几耐🤤

👍🏻🍽️响铃
火锅必点😝
潮汕牛肉丸

👍🏻🍽️潮汕牛肉丸
好实净,好juicy!!😋
午餐肉

👍🏻🍽️午餐肉
厚切,点牛油红锅竟然好好食😳👍🏻
冬瓜

🍽️冬瓜
正常😝

🍽️贡菜
印象中第一次食,有D似莴笋😳不过边边有一条渣🙈
皇帝菜

👍🏻🍽️皇帝菜
又系火锅必点🤤🤤

餐厅真系设计得几靓,满满宫廷风👘
座位超阔落,入面仲有包厢!!
员工服务好好,好亲切😝
因为我地吾系好食得辣,见我地流哂鼻水、滴哂汗,女员工就讲笑咁话佢地既辣系咪好劲呢😆
仲要D食物好大份🙈🙈
人均四百几,食到饱,仲有得著汉服、打卡,都几抵🤤
不过岩岩先见到openrice有个正价68折单点菜品餐牌!!🥲
有兴趣既朋友可以openrice book🫶🏻

#九龙坎麻辣火锅 #香港打卡餐厅 #香港打卡火锅 #打卡餐厅

经典鸳鸯锅
一米雪花牛