2024-08-13 2249 浏览
已经bookmark左好耐嘅迷你毛,今日终于有机会试,点知成个体验好似坐过山车咁🤡,完全无谂到食餐便饭都可以咁刺激,香港真系福地黎🙃!-衬住星期六,下午5点松未到晚市就带埋我大佬黎试试佢😋!-白色主调嘅迷你毛,望落干净企理,同外边搭哂棚架污烟漳气嘅环境好似有啲格格不入(? 一入去会觉得系个饮杯咖啡倾下计嘅好地方,感觉都几Chill-一坐低店员放低餐牌就走哂去围炉倾计💬,留低我同大佬在风中独自凌乱🍂-==============================入返正题,叫左两碟Main - 1)牛肝菌猫耳朵粉 + 2)海胆带子卡邦尼阔面 叫左杯野饮 3)(冻)薄荷朱古力-1)牛肝菌猫耳朵粉 😐卖相睇落都唔错,闻起上黎,好有菌类香气,食落唔够热兼淡到无味,唔系好知食紧咩🤔胜在猫耳朵粉有咬口够烟韧 救番小小分数(大佬话未煮够,但我自己黎讲觉得Ok)-2)海胆带子卡邦尼阔面 🙄难食到怀疑人生🤢!阔面似系自己homemade,带子烧过上色 诚意搭救🫥讲番个阔面 最败笔就系海胆汁一阵腥味再加埋三文鱼籽果种鱼油腥臭。再加埋啲卡邦尼蛋汁,食到又油又腥,完全唔知食紧乜嘢🤮(大佬食左两啖放低左😵‍💫)-3
衬住星期六,下午5点松未到晚市就带埋我大佬黎试试佢😋!

1)牛肝菌猫耳朵粉 😐

2)海胆带子卡邦尼阔面 🙄

难食到怀疑人生🤢!

阔面似系自己homemade,带子烧过上色 诚意搭救🫥

3)(冻)薄荷朱古力
嗯😐!就系冻朱古力!你期待紧啲咩?🤡

当我地食完佢两碟Main,大佬已经萌生去意
大佬话:「不如我地去第二间食埋个甜品算啦🥹?」
我都唔知自己当下点解会仲想比机会呢度,我话:「唔伏都伏左,不如食埋个甜品佢啦,虽然佢就算甜品几好食我都一定Blacklist佢架喇😅」

大佬最钟意食甜品,当然无拒绝我😌

殊不知⋯原来呢Part先系高潮位🫣!

我地叫左 A)苹果酥盒 B)Tiramisu

A)苹果酥盒 🍎🍏

我想讲~大癫🥵!!!

摆盆有心思,净系个视觉效果我都觉得要加分💪🏻!

上面原只大大粒嘅苹果糖化处理 苹果酸甜度完美Balance,食到个苹果中间仲有苹果蓉响入面!

酥饼脆,香,酥!连旁边嘅Cream 青苹果片 都系有佢存在嘅价值 🍏!

诚意十足 绝对系推荐之作🙌🏻!

B)Tiramisu

抱住无期待就无失望嘅心情食,点知呢个Tiramisu就成为左我暂时其中一个最有印象嘅Tiramisu🥹!

上面啲碎碎,中间嘅Cream Cheese,核心嘅酒心蛋糕,每part 都处理得近乎完美,底部仲有焦糖化嘅脆脆口感有戏院爆谷感觉🍿,作为全个Tramisu嘅点缀!惊喜分爆棚!🥳

都系果句,食得出嘅心机!诚意推荐过到嚟呢度,不妨一试🙂‍↕️!

总结今次探店体验,我收番我会Blacklist果句野!

「对唔住,系我错!」

甜品真系一试难忘,啲主菜真系难食到想喊,好难想像系同一间餐厅嘅出品🥲!绝对系过山车式嘅体验🎢~
牛肝菌猫耳朵粉
海胆带子卡邦尼阔面