2022-01-22
『海边渡假风情蓝屋 🚩西贡白沙湾』周年纪念日撞正第5波疫情,但又想岀街食饭简单庆祝,左拣右拣,最后拣左西贡白沙湾蓝屋食西餐,特别book左一楼室外枱,感觉安全d,而且望到海景,可以好好咁chill下☺️可惜当日天气麻麻阴天,如果蓝天白云更好feel🏞蓝青口细扁意粉🍝 $148一碟意粉有10只青口,我觉得都算慷慨,特别赞扬青口煮得刚刚好,好嫩口,唔系煮得熟得济缩哂水,配埋白酒香蒜白汁好match,令到青口更鲜甜,互相辉映,口感同味道有d似食生蚝,有d惊喜😋意粉口感软硬适中,配上白汁就有d淡,如果可以自行加芝士粉,就一定会更美味👍🏻推荐度3.8/5Fish and chips $198超级大块的炸新西兰红鱼,有1.5个女性手掌大小✋炸粉浆很薄而脆,鱼块好香滑且湿润,但鱼块叉开好易散👌粗薯条炸得香脆可口,配上酸酸地的自家他他酱,中和返炸物油腻感,薯条量都好多,食哂一定饱饱🤰🏻而青豆蓉就无乜特别推荐度3.8/5Ginger lime mock-tail $78淡淡姜味青柠味,清新又唔抢喉,不错但略为贵左d推荐度3.5/5有加一,今次人均消费$230Padstow Restaurant & Ba
蓝青口细扁意粉🍝 $148
推荐度3.8/5
Fish and chips $198
推荐度3.8/5
Ginger lime mock-tail $78
淡淡姜味青柠味,清新又唔抢喉,不错
但略为贵左d
推荐度3.5/5
有加一,今次人均消费$230
Padstow Restaurant & Bar (西贡)
西贡白沙湾112号