推荐指数: 🌕🌕🌕🌕🌑*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*📍HK #鲗鱼涌 - 海街丼 🍣港九有4间分店(九龙湾 / 将军澳 / 北角 / 鲗鱼涌) 的海街丼( ´▽` )ノ 除咗寿司丼精美大份,最特别系佢「一个丼、两种食法🫢」☝🏻食法 1 : 加入酱油 + 芥末,再将特制 「寿司醋Jelly」捞入白饭中 🍚 自由调制醋味✌🏻食法2: 吃到一半,可将用鲜鱼熬制嘅「鱼介出汁」倒入,整成茶渍饭再享用 🍵 (HK好少见 茶渍饭 所以几钟意 (´▽`))-·-·-【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食评 💬】【上】海宝丼 $160|7/10 一共 8⃣️ 款海鲜:吞拿鱼、油甘鱼、章鱼、穴子、蛤蜊、小扇贝、真雪蟹、鲑鱼子 🦀️ 味道偏淡,主要靠「寿司醋Jelly」调味 🥢 个人好钟意个Jelly 😹 个海鲜饭整体鲜味提升唔少✨ 不过我钟意好重海鲜味的丼物,但呢个就不叫淡,可能因为大部分都系蟹肉碎 / 小扇贝 (💰 +$40 可追加 生云丹海胆 )◐ (限量) 酱汁吞拿鱼丼 $190|7/10 钟意吞拿鱼人士 注意‼️ 呢个丼有 (1)酱汁吞拿鱼、(2)吞拿鱼蓉、(3)鲑

推荐指数: 🌕🌕🌕🌕🌑
📍HK #鲗鱼涌 - 海街丼 🍣

(HK好少见 茶渍饭 所以几钟意 (´▽`))

-·-·-
【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食评 💬】
【上】海宝丼 $160|7/10

(💰 +$40 可追加 生云丹海胆 )

◐ (限量) 酱汁吞拿鱼丼 $190|7/10
钟意吞拿鱼人士 注意‼️ 呢个丼有 (1)酱汁吞拿鱼、(2)吞拿鱼蓉、(3)鲑鱼子 🍣 啱浓口味人士,味道少辣🥵 唔食辣嘅我觉得搞唔掂…不过真心配 茶渍饭 又几好味

📍 鲗鱼涌海光街7-9号龙景大厦地下6号舖
🛖 分店: #将军澳 #九龙湾 #北角
🕰️ 11:30 - 15:00 / 18:00 - 22:00
🍣 @umimachidon.hk
🏷️