偶然食得精致点,真系会令心情变好❤️见到呢间高质得来,又有个$1280亲民价铁板烧餐,真系觉得好吸引😍就book去食~因为餐厅位有限,记得book位~呢餐真系每一道菜都觉得好wow好正!😋😋🦑季节前菜(2款)- 莹光鱿鱼:系呢排当造,外皮软嫩得来,入面膏超香,好滋味。- 安康鱼肝:整成淋淋的cream状,好够浓香😋🦪北海道真蚝- 食落去超级鲜甜肥美,加上上面嘅柚子jelly,更能突出鲜甜味,蚝嘅鲜味留口中好耐,劲滋味😍✨季节刺身3款- 深海池鱼: 厚切且肥美,肉质软嫩- 𫚕鱼:火炙了刺身嘅边位,入口即溶,好似食鱼扒- 大拖罗:厚身入口即溶,而且无筋,再以酸酸地嘅酱料balance一下,超正!🐟烧左口鱼边金仓鱼腩手卷- 师傅建议一啖放落口最滋味😍下面鳕鱼片即使影相后相都脆,上面嘅金仓鱼好鲜甜,好有层次感😋😋🌟 北海道帆立贝配三文鱼籽- 带子厚厚的,下面用上香草柠檬汤,食过带子后可以连汤饮满口鲜甜- 值得一赞嘅系带子熟度刚刚好,texture同味道都💯🦐香草牛油纽西兰海蛪虾- scampi熟食原来都一样咁有水准,面层煎到好香脆口感,肉质鲜甜,esp膏好正!- 师傅建议先试原味,后加lemon

季节前菜(2款)

🦑季节前菜(2款)
- 安康鱼肝:整成淋淋的cream状,好够浓香😋
北海道真蚝

🦪北海道真蚝
季节刺身3款

✨季节刺身3款
- 深海池鱼: 厚切且肥美,肉质软嫩
- 𫚕鱼:火炙了刺身嘅边位,入口即溶,好似食鱼扒
烧左口鱼边金仓鱼腩手卷

🐟烧左口鱼边金仓鱼腩手卷
北海道帆立贝配三文鱼籽

🌟 北海道帆立贝配三文鱼籽
- 值得一赞嘅系带子熟度刚刚好,texture同味道都💯
香草牛油纽西兰海蛪虾

🦐香草牛油纽西兰海蛪虾
- 师傅建议先试原味,后加lemon食。个人建议原味食最正!😋
法国鹅肝配自家制蓝莓酱

🌟 法国鹅肝配自家制蓝莓酱
- 食落去好肥美香口,满口都系油脂香。加上蓝莓酱香香地,甜甜地,味道有层次得来好特别

🥣日本淮山鲜浓鱼汤
- 鱼味超浓,仲有粒粒淮山,好暖胃☺️
西班牙黑毛猪

🐷 西班牙黑毛猪
- 煎到香口得来肉质软嫩,配上旁边嘅蒜片干身得来脆香,啖啖滋味

✨黑松露蟹肉炒饭
- 加了蛋、蟹肉、黑松露等,味道够香口。

✨炒菜
- 菜干身爽口得来唔会油腻,加上惹味脆脆,口感超正。特别钟意菇炒到好香口。
甜品

❤️甜品
- 绿茶布甸好浓兼好滑绿茶味,配埋烟竖弹口蕨饼,正
- 另一款甜品系海盐雪糕,微甜咸咸地几香口。

师傅仲会边烧边同你倾计,好nice!再加埋精致嘅食物,真系好精致嘅用餐体验☺️
季节前菜(2款)
北海道真蚝
季节刺身3款