2023-12-21
我呢啲上班一族,平时放咗工又点会有时间准备Lunch Box俾自己~ 要揾到又好食又健康嘅Lunch,真系好难。最近去咗九龙湾个边做嘢,俾我揾到性价比高嘅Lunch!又好食,又抵食,仲要健康㖞!呢度啲服务好好,个waitress好有耐性咁介绍。佢嘅 Lunch Menu 今次我哋嘅例汤系粟米南瓜汤。 听个waitress讲佢哋自己磨,食得出无加粉,无特别添加味精,清清爽爽,饮落好暖胃,好舒服跟住我哋叫咗个细Salad,可以拣3款。真系冇谂过细Salad份量都几大。蔬菜好爽好,清新。啲沙拉汁浓度适中,唔会令你感觉腻。再叫咗个正餐,分别系 “蒜香松叶蟹肉意粉” 同埋 “烧烤酱牛肉汉堡配薯片” 2个人食份量刚刚好。“蒜香松叶蟹肉意粉”食落好松叶蟹肉嘅鲜味渗出嚟,意粉嘅软硬度适中,唔太软,唔太硬。白汁配有刴好嘅蒜粒,好清香。“烧烤酱牛肉汉堡配薯片”呢个汉堡最出色系块牛肉,都算厚。一咬落去,牛肉好juicy,安格斯牛嘅口感。睇到佢啲蛋糕,心郁郁要黎返件。“伯爵茶芝士蛋糕”必食!!!!极之推介你食呢个!佢个cheese同伯爵茶无抢到大家嘅味。夹得啱啱好。系硬身cheese cake。我本人好钟意食
要揾到又好食又健康嘅Lunch,真系好难。
例汤:南瓜粟米汤
细沙拉
蒜香松叶蟹意粉
烧烤酱牛肉汉堡配薯片
睇到佢啲蛋糕,心郁郁要黎返件。
伯爵茶芝士蛋糕
必食!!!!极之推介你食呢个!
佢个cheese同伯爵茶无抢到大家嘅味。夹得啱啱好。系硬身cheese cake。我本人好钟意食硬身嘅,每口都幸福满满