2021-09-15
金钟返工真系揾食艰难,Lunch Hour每次都系人山人海!😢 今日留守金钟Office,同事介绍咗呢间主打健康有营嘅外卖便当 #黑蒜 ,好方便咁系website可以睇得到𠮶个星期嘅Menu☺️见啲𩠌都啱食就捉咗埋同事一齐食喇。🍚Wholesome Rice Combo 💪🏻$80 会包一个主菜、杂谷饭、有机菜同埋汤或者饮品,如果想食豪d加多个𩠌就+$18我地每人叫左一个set,然后食豪d再加多个𩠌👅📍黑蒜清汤牛肋条 + 泰式柠檬蒸鱼🍋🎣牛肋条炆刚刚好,有啲嚼口又够入味。鱼块面有少少蒜蓉辣椒,食落微辣惹味之余仲要啖啖肉🥰📍黑蒜清汤牛肋条 + 阿嬷卤肉燥🍛同事跟队拣咗牛肋条,佢觉得好啱佢口味。个肉燥系半肥瘦嘅带样猪肉,食落感觉唔太肥腻,只卤蛋都非常入味,个汁用嚟送饭一流!📍莲藕红萝卜汤🥣我最钟意饮汤,晏昼可以饮到住家感觉嘅汤水,好幸福啊📍奶茶冲茶味微甜又够滑 (除咗有现成嘅饮品摆喺自助冻柜度,餐厅亦都提供即冲咖啡)同事仔真系冇介绍错,我哋喺公园一边食饭一边睇住啲树木,仲倾偈倾得好开心添❤️黑蒜 (太古广场) 📭 金钟皇后大道东1号太古广场三座B3楼6号舖☎️ 23689102
见啲𩠌都啱食就捉咗埋同事一齐食喇。
🍚Wholesome Rice Combo 💪🏻
我地每人叫左一个set,然后食豪d再加多个𩠌👅
📍黑蒜清汤牛肋条 + 泰式柠檬蒸鱼🍋🎣
📍黑蒜清汤牛肋条 + 阿嬷卤肉燥🍛
📍莲藕红萝卜汤🥣
我最钟意饮汤,晏昼可以饮到住家感觉嘅汤水,好幸福啊
📍奶茶
黑蒜 (太古广场)
📭 金钟皇后大道东1号太古广场三座B3楼6号舖
☎️ 23689102