【元朗区】【新骏皇枸杞面】由于疫情我少咗入学校帮手,近排都真系少入元朗食嘢。加上我亦都冇之前咁痴线成日无啦啦走入天水围去怀缅我同我前度相处嘅时光,其实佢嘅身影喺我心里面萦绕不散的话,我个人去到边度都依然系咁嘅状态嘅。当然好似元朗呢啲重心地段,无论我点样尝试都好,𠮶啲画面,当时嘅心情,到今日到依然历历在目。就算系揾其他女性朋友甚至系女学生陪我行𠮶啲路,根本唔会系同一样嘢嚟,所以呢招根本冇用,搞唔掂,算数好过。虽然个人就浑浑噩噩咁,但系都系识肚饿嘅。本身系想试一间粉面店,吖点知佢冇开㖞,唔知系咁啱冇开定系执咗,唔理啦,即刻喺附近揾嘢食。就见到呢间喇,我以为系新开,因为之前对呢个名冇乜印象,原来只系改名。唔叫「窝心小栈」叫「枸杞面」咁就梗系要试吓佢哋嘅招牌菜枸杞叶,佢哋用嚟煮啲肉,之后再配饭面咁,都几清。肉类我拣咗「鲜瘦肉」同埋「鲜猪腰」,选料新鲜之下,又真系几好味,枸杞叶就有啲苦同甘,好似几有益。而五谷类𠮶边我要咗「特色捞面」,原来仲有得拣捞咩面,我就要咗「上海面」,都捞得几好食,有啲葱油加埋啲肉碎咁,几惹味。加埋杯不过不失嘅「冻柠茶」走甜,$55 嘅价钱,我觉得唔差,至少佢有佢嘅独特性先

而五谷类𠮶边我要咗「特色捞面」,原来仲有得拣捞咩面,我就要咗「上海面」,都捞得几好食,有啲葱油加埋啲肉碎咁,几惹味。加埋杯不过不失嘅「冻柠茶」走甜,$55 嘅价钱,我觉得唔差,至少佢有佢嘅独特性先。。。

(地址:元朗安宁路110-136A号好景楼17号地下)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am元朗区 #元朗 #朗屏 #新骏皇 #新骏皇窝心小栈 #新骏皇枸杞面 #招牌枸杞叶 #枸杞叶 #茶餐厅 #鲜瘦肉 #鲜猪腰 #特色捞面 #上海面 #冻柠茶 #1am0733 #1ambackup