2024-11-01
【大围纯白休闲cafe🤍 全新会员计划❣️满$100享免费叹咖啡☕️✨ 】推荐程度:●●●●●抵食程度:●●●●○——— Cozy新推出会员计划✨依家成为会员,就即享HK$10现金劵💰消费满HK$100仲可享免费一杯咖啡☕️记得注册咗先去啊😆⬇️🥗 无花果沙律|$98无花果沙律系我最爱嘅沙律头三甲🏅真系唔系周围到有🥹 无花果同菲达芝士份量都好多🔥 每啖口感层次都好丰富,唔会有斋啪菜嘅feel😚 黑醋酸度同稠杰度都好perfect✨ 推介🫶🏻🍗 油封鸭腿配薯蓉|$168外表香脆,但保持到肉嫩❣️ 一啲都唔柴❣️ 口感好似慢煮咁软身嫩滑✨ 鸭香味出众,但唔会好重油腻感🫶🏻 配菜都烤焗得好美味😋🍰 柚子伯爵茶忌廉蛋糕|$48未入口放到唇边,已经飘嚟阵阵柚子嘅清新氛香💛 入口清新不腻,微带柚子嘅果酸味✨ 相比之下茶味比较淡然,只会后劲发挥🫶🏻 海绵蛋糕回弹力唔错,同忌廉双间,湿润度🆙 整体都好满意✨ 推荐俾果香迷instead of茶迷❣️🧊 血橙冷萃咖啡汤力|$58冇饮筒可能系一个败笔🤔 沿杯边饮,会被面头嘅冰水冲淡😂 饮到中后段先饮到血橙味同汤力嘅汽😂 咖啡味唔突出,味道上温和少少,怕咖啡苦但又想去水肿
推荐程度:●●●●●
🥗 无花果沙律|$98
🍗 油封鸭腿配薯蓉|$168
🍰 柚子伯爵茶忌廉蛋糕|$48
🧊 血橙冷萃咖啡汤力|$58
冇饮筒可能系一个败笔🤔 沿杯边饮,会被面头嘅冰水冲淡😂 饮到中后段先饮到血橙味同汤力嘅汽😂 咖啡味唔突出,味道上温和少少,怕咖啡苦但又想去水肿都可以试呢个🙂↕️
🧊 热带风情|$48
中规中矩嘅冷泡茶😗 果香扑鼻,茶底唔特别浓,整体都系比较温和😗