2022-03-01
好耐无食越南野,经过呢间小店见到门口左右两条队,原来系分咗堂食同外卖,两条队都咁多人,一于都去凑下热闹排队试下🤣🦀炸软壳蟹捞檬 $68呢碗主食一上枱已经surprise到我,软壳蟹超大只😍捞檬份量亦都好多,只蟹炸得好好,炸粉一啲都唔厚,好多肉之余仲有蟹膏🤩🤩🐖法式咖喱猪颈肉油香饭 $58咖喱好有椰香味,食落每一啖饭都充满油香🤤捞埋咖喱汁一齐食超级惹味🤣咖喱汁亦唔算太辣,唔太食得辣既人都可以试下,而且猪颈肉好大旧,啖啖肉好滋味😍🧈意大利黑醋汁蒜蓉牛油鸡翼 ($38/5 pcs)黑醋汁配蒜蓉牛油鸡翼,听落好似好怪,但食落出奇地夹🤣黑醋汁酸酸地既味道可以中和返牛油鸡翼既油腻感,鸡翼亦炸得好酥脆,口感唔错👍🏻🦐手作大虾米纸卷 ($38/4 pcs)烟烟韧韧既米纸卷,里面有大虾及蔬菜,岩哂素食人士🤣食得出虾同蔬菜都好新鲜,点埋甜醋汁食好开胃🙈🍹冻越南三色冰 ($19)呢杯三色冰味道偏淡,饮落每啖都饮到冰,而且好难饮到啲配料,稍为失色🥲总结:价钱亲民又足料,谂唔到食咩都系一个好选择
🦀炸软壳蟹捞檬 $68
炸软壳蟹捞檬
炸软壳蟹捞檬
🐖法式咖喱猪颈肉油香饭 $58
法式咖喱猪颈肉油香饭
法式咖喱猪颈肉油香饭
🧈意大利黑醋汁蒜蓉牛油鸡翼 ($38/5 pcs)
意大利黑醋汁蒜蓉牛油鸡翼
🦐手作大虾米纸卷 ($38/4 pcs)
手作大虾米纸卷
🍹冻越南三色冰 ($19)
总结:价钱亲民又足料,谂唔到食咩都系一个好选择