2024-12-09
˗ˏˋ 苏山鸡饭 (太子) ˎˊ˗今日嚟到位于太子E出口行1分钟都唔洗就到苏山鸡饭✨今次系我第二次食🫢好耐以前佢系长沙湾啱啱开铺嘅时候食过都觉得依间质素高之余又好抵食🤤📌火焰酱香椰子鸡窝 + 油饭一嚟到嘅时候店员喺煲盖上面淋上酒 然后再点火🫢瞬间煲盖俾火焰包住 然后再静心等待大约5分钟!汤底清甜但带有浓郁椰子香及微微嘅酒味走地鸡份量多 配埋油饭食 就哂满足😋📌星洲叻沙掺掺 配料有豆卜、鱼片头、青口及虾等汤底浓郁之余又唔会个咸 系饮到嘅叻沙🫢今次我哋转咗老鼠粉 类似银针粉咁烟烟韧韧 食嘅时候一啖汤一啖粉 话咁快就清晒🙂↕️📌夜市沙嗲(6串)沙嗲串烧可以选择鸡肉或者牛肉🤤两款都烧得唔会干 内里嘅肉质够嫩✨食落有香浓嘅烧香味🧉开心果椰子奶昔🧉雪糕薄荷朱古力咖啡饮品真心好惊喜🥹开心果椰子奶昔满满嘅椰子味🥹慢慢饮落去先开始渗透开心果嘅味道 而且成杯嘢又唔会太甜✨好有惊喜!🙀雪糕薄荷朱古力咖啡 最底嘅咖啡底有层次再捞匀咗薄荷朱古力雪糕之后🍨成杯饮品变得清爽🙂↕️✎ܚ𝗡𝗼𝗻-𝗿𝗲𝘀𝗽𝗼𝗻𝘀𝗶𝗯𝗹𝗲/ 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗺𝗮𝗿𝗸𝗶𝗻𝗴 ᝰ✍︎꙳⋆Recommendation: 7/10 | E
📌火焰酱香椰子鸡窝 + 油饭
一嚟到嘅时候店员喺煲盖上面淋上酒 然后再点火🫢
瞬间煲盖俾火焰包住 然后再静心等待大约5分钟!
汤底清甜但带有浓郁椰子香及微微嘅酒味
走地鸡份量多 配埋油饭食 就哂满足😋
📌星洲叻沙掺掺
配料有豆卜、鱼片头、青口及虾等
汤底浓郁之余又唔会个咸 系饮到嘅叻沙🫢
今次我哋转咗老鼠粉 类似银针粉咁
烟烟韧韧 食嘅时候一啖汤一啖粉 话咁快就清晒🙂↕️
📌夜市沙嗲(6串)
沙嗲串烧可以选择鸡肉或者牛肉🤤
而且成杯嘢又唔会太甜✨好有惊喜!🙀
雪糕薄荷朱古力咖啡 最底嘅咖啡底有层次
再捞匀咗薄荷朱古力雪糕之后🍨
成杯饮品变得清爽🙂↕️
Recommendation: 7/10 | Environment 7/10 | Services: 8/10 | Tasty: 8/10 | Cp Value: 8/10
⸝⋆太子弥敦道759-761号蓝马之城地下2-3号舖